Nincs engedélyezve a javascript.
Moobius Kortárs Irodalmi Verseny 2023

Mindig is szerettél volna íróvá válni, esetleg régóta pihen egy regényrészlet a fiókodban, de segítségre lenne szükséged ahhoz, hogy kiadásra érdemes művé fejleszd?

Most megadjuk a kezdő löketet! Az immár harmadik éve megrendezett Moobius Kortárs Irodalmi Verseny lehetőséget ad kezdő íróknak, hogy megmutassák a tehetségüket, és profi szerkesztők visszajelzései által olyan alkotássá fejlesszék pályaműveiket, amelyek a könyvesboltok polcairól köszönhetnek majd vissza.

A Moobius Kortárs Irodalmi Verseny korábbi nyerteseinek ajánlásával:

„Az biztos, hogy még soha semmilyen verseny nem érdekelt ennyire. […] Az eredményhirdetés napján, amikor negyedik újraolvasásra is a saját nevemet láttam a nyertes pályázóként megjelölve, rájöttem a lényegre: még a vágyak és a valóság közötti leghatalmasabb szakadék sem elég nagy ahhoz, hogy ne lehessen hidat építeni rá. A Moobius Irodalmi Versenye segített elérni a célom. Ezúton is köszönöm a Moobius csapatának a lehetőséget, a történetembe vetett bizalmát. Ez a verseny elindított az utamon, és felejthetetlen lett számomra.” (Erős Márti, a Moobius Kortárs Irodalmi Verseny és Mentorprogram 2021 nyertese)

Kalliopé

Kalliopé

(E-könyv)

Erős Márti
Carta TEEN Kiadó
Hogy mi az a Kalliopé? Mitológiai alak, a költészet múzsája, egyben színjátszó kör, egy társulat, ahol hasonló érdeklődésű fiatalok találkoznak, és bár kissé mindenki különc, a színház szeretete mindnyájukat összeköti.

„Most jelentkeztem másodszor a Moobius Kortárs Irodalmi Verseny és Mentorprogramra, és nem igazán számítottam továbbjutásra, de már maga a szavazási szakasz is nagyon hasznos, mert sokan elolvassák az írásokat. Hihetetlenül inspiráló és tanulságos volt együtt dolgozni egy profi szerkesztővel, és ez a munka olyan irányokba mozdította el a kéziratot, amire nem is számítottam. Ez már önmagában is hatalmas nyeremény volt számomra. Köszönet a Moobius kollégáinak ezért a lehetőségért, és nagyon várom, hogy az idei pályázatokat is olvashassam!” (Völgyi Viktória, a Moobius Kortárs Irodalmi Verseny és Mentorprogram 2022 nyertese)

landing_eredemenyhirdetes_nyertrs_2022-1.jpg
felirat1-2.jpg

1. Leadod a hiánytalanul kitöltött, aláírt jelentkezési formanyomtatványt és a regényrészletedet.
Jelentkezési határidő: 2022. március 15. 23:00

2. Minden, beküldött és a formai követelményeknek megfelelő alkotás kikerül a Moobius online felületére, ahol az oldallátogatók szavazhatnak rá. A pályázatok szerző szerinti ábécésorrendben kerülnek feltöltésre.
Elődöntő szavazás: 2023. március 31. – május 14.

4. 2023. május 31-én kihirdetjük a 10 döntős alkotást. Az Alexandra Kiadócsoport szerkesztői átnézik, és előre meghatározott szempontok mentén – nyelvhelyesség, stílus, történet kohéziója, koncepció, újszerűség – pontozzák és véleményezik ezt a 10 művet.
A szerkesztőségi értékelés határideje: 2023. június 5. – június 25.

5. A nyertes a szerkesztőségi értékelésen a legmagasabb pontszámot elérő pályamű. A Moobius Kortárs Irodalmi Verseny és Mentorprogram eredményének kihirdetése: 2023. június 30.
A nyertes pályázó műve könyv és/vagy e-könyv formájában kerül kiadásra.

A Moobius Kortárs Irodalmi Verseny csapata nem megfelelőnek ítélt pályázati anyagok esetén jogosult változtatni az elődöntőbe és a döntőbe továbbjutó pályázatok számáról, és jogosult elállni a győztes művének könyv és/vagy e-könyv formájában való kiadásától.
Ilyen esetben a Moobius Kortárs Irodalmi Verseny győztese 60 000 Ft kárpótlási fődíjban részesül.

felirat2_copy-2.jpg

Hogyan tudsz jelentkezni?

1. Töltsd ki hiánytalanul a Jelentkezési formanyomtatványt, amit a következő linkre kattintva tudsz letölteni: Jelentkezési formanyomtatvány

2. A formai követelményeknek megfelelően készítsd elő a regényrészletedet! Fontos, hogy nem kiforrott, nem végleges pályaművel is lehetőséged van jelentkezni; nem jelent hátrányt, ha még befejezetlen a műved. Ugyanakkor fanfiction alkotásokat (valamilyen már megjelent irodalmi mű/film/sorozat továbbírását) nem tudunk elfogadni.

Regényrészlet formai követelményei:

 • min. 3 oldal, max. 15 oldal terjedelem
 • Times New Roman betűtípus, 12-es betűméret, 1,5-es sorköz, sorkizárás
 • oldalszámozott oldalak, fejlécben: „Szerző: Cím – Alcím” (pl.: Erős Márti: Kalliopé)
 • PDF-formátum
 • FIGYELEM! Hosszabb terjedelmű szövegek (akár teljes regény), valamint a megadottól eltérő formájú vagy formátumú regényrészletek nem kerülnek feltöltésre.

  Csatold ezt a két dokumentumot a leveledhez, és küldd el nekünk legkésőbb 2023. március 15-én 23 óráig az [email protected] e-mail-címre!

  Egy szerző több regényrészlettel is pályázhat – ilyen esetben minden pályamű esetén külön e-mailben kérjük a jelentkezési formanyomtatványok és regényrészletek megküldését. Késedelmes leadás esetén a pályázatokat nem tudjuk fogadni.

  Sok sikert kívánunk! Várjuk a jelentkezésedet!

  Szerzői és felhasználói jogok:

 • A pályázat benyújtója megőrzi a pályamunkák tekintetében a személyhez fűződő szerzői jogait.
 • A pályázat benyújtója a benyújtással hozzájárulását adja ahhoz, hogy az Alexandra Könyvesház Kft. – a www.moobius.hu oldal üzemeltetője – a pályaművet elektronikus formában nyilvánosságra hozza, illetőleg megjelentesse, és ennek érdekében az Alexandra Könyvesház Kft. számára nem kizárólagos, de korlátlan időre szóló és ingyenes felhasználási jogot engedélyez azzal a feltétellel, hogy az Alexandra Könyvesház Kft. a pályázó nevét minden megjelenés esetén köteles feltüntetni.