Nincs engedélyezve a javascript.
Moobius Kortárs Irodalmi Verseny 2023

Az immár harmadik éve megrendezett Moobius Kortárs Irodalmi Verseny lehetőséget adott kezdő íróknak, hogy megmutassák a tehetségüket, és profi szerkesztők visszajelzései által olyan alkotássá fejlesszék pályaműveiket, amelyek a könyvesboltok polcairól köszönhetnek majd vissza.

Az elődöntő során a Moobius olvasói dönthették el szavazataikkal, hogy a beküldött pályaművek közül melyek jussanak tovább szerkesztői értékelésre, vagyis a döntőbe. Az Alexandra Kiadócsoport szerkesztői átnézték, és előre meghatározott szempontok mentén – nyelvhelyesség, stílus, történet kohéziója, koncepció, újszerűség – pontozták és véleményezték a 10 közönségkedvenc művet.

Most pedig kihirdetésre kerül a Moobius Kortárs Irodalmi Verseny 2023 eredménye:

landing_eredemenyhirdetes_nyertrs_2023_copy.jpg

Szívből gratulálunk a nyertesnek, és a Moobius Kortárs Irodalmi Verseny és 2023 minden résztvevőjének!

A döntős pályázatok esetén a pályaművek szerkesztői értékelését a verseny eredményétől függetlenül a pályázók rendelkezésére bocsátottuk, így segítve írói fejlődésüket. Reméljük, jövőre ismét találkozhatunk!

felirat1-2.jpg

1. Leadod a hiánytalanul kitöltött, aláírt jelentkezési formanyomtatványt és a regényrészletedet.
Jelentkezési határidő: 2022. március 15. 23:00

2. Minden, beküldött és a formai követelményeknek megfelelő alkotás kikerül a Moobius online felületére, ahol az oldallátogatók szavazhatnak rá. A pályázatok szerző szerinti ábécésorrendben kerülnek feltöltésre.
Elődöntő szavazás: 2023. március 31. – május 14.

4. 2023. május 31-én kihirdetjük a 10 döntős alkotást. Az Alexandra Kiadócsoport szerkesztői átnézik, és előre meghatározott szempontok mentén – nyelvhelyesség, stílus, történet kohéziója, koncepció, újszerűség – pontozzák és véleményezik ezt a 10 művet.
A szerkesztőségi értékelés határideje: 2023. június 5. – június 25.

5. A nyertes a szerkesztőségi értékelésen a legmagasabb pontszámot elérő pályamű. A Moobius Kortárs Irodalmi Verseny és Mentorprogram eredményének kihirdetése: 2023. június 30.
A nyertes pályázó műve könyv és/vagy e-könyv formájában kerül kiadásra.

A Moobius Kortárs Irodalmi Verseny csapata nem megfelelőnek ítélt pályázati anyagok esetén jogosult változtatni az elődöntőbe és a döntőbe továbbjutó pályázatok számáról, és jogosult elállni a győztes művének könyv és/vagy e-könyv formájában való kiadásától.
Ilyen esetben a Moobius Kortárs Irodalmi Verseny győztese 60 000 Ft kárpótlási fődíjban részesül.

A Moobius Kortárs Irodalmi Verseny korábbi nyerteseinek ajánlásával:

„Az biztos, hogy még soha semmilyen verseny nem érdekelt ennyire. […] Az eredményhirdetés napján, amikor negyedik újraolvasásra is a saját nevemet láttam a nyertes pályázóként megjelölve, rájöttem a lényegre: még a vágyak és a valóság közötti leghatalmasabb szakadék sem elég nagy ahhoz, hogy ne lehessen hidat építeni rá. A Moobius Irodalmi Versenye segített elérni a célom. Ezúton is köszönöm a Moobius csapatának a lehetőséget, a történetembe vetett bizalmát. Ez a verseny elindított az utamon, és felejthetetlen lett számomra.” (Erős Márti, a Moobius Kortárs Irodalmi Verseny és Mentorprogram 2021 nyertese)

Kalliopé

Kalliopé

(E-könyv)
Erős Márti
Carta TEEN Kiadó
Hogy mi az a Kalliopé? Mitológiai alak, a költészet múzsája, egyben színjátszó kör, egy társulat, ahol hasonló érdeklődésű fiatalok találkoznak, és bár kissé mindenki különc, a színház szeretete mindnyájukat összeköti.

„Most jelentkeztem másodszor a Moobius Kortárs Irodalmi Verseny és Mentorprogramra, és nem igazán számítottam továbbjutásra, de már maga a szavazási szakasz is nagyon hasznos, mert sokan elolvassák az írásokat. Hihetetlenül inspiráló és tanulságos volt együtt dolgozni egy profi szerkesztővel, és ez a munka olyan irányokba mozdította el a kéziratot, amire nem is számítottam. Ez már önmagában is hatalmas nyeremény volt számomra. Köszönet a Moobius kollégáinak ezért a lehetőségért, és nagyon várom, hogy az idei pályázatokat is olvashassam!” (Völgyi Viktória, a Moobius Kortárs Irodalmi Verseny és Mentorprogram 2022 nyertese)

landing_eredemenyhirdetes_nyertrs_2022-1.jpg
Kirekesztettek

Kirekesztettek

(E-könyv)
Völgyi Viktória
Alexandra Könyvesház Kft.
Várföldi Aliz elégedett, engedelmes állampolgár. A fiatal doktornő szereti a munkáját, eleget keres, hogy a családja megéljen, és örömmel figyeli, ahogy a kormányzatnak köszönhetően lassan jobban megy mindenki sora. Ám egy éjjel különös beteg kerül hozzá, és Aliz élete fenekestül felfordul.

Szerzői és felhasználói jogok:

  • A pályázat benyújtója megőrzi a pályamunkák tekintetében a személyhez fűződő szerzői jogait.
  • A pályázat benyújtója a benyújtással hozzájárulását adja ahhoz, hogy az Alexandra Könyvesház Kft. – a www.moobius.hu oldal üzemeltetője – a pályaművet elektronikus formában nyilvánosságra hozza, illetőleg megjelentesse, és ennek érdekében az Alexandra Könyvesház Kft. számára nem kizárólagos, de korlátlan időre szóló és ingyenes felhasználási jogot engedélyez azzal a feltétellel, hogy az Alexandra Könyvesház Kft. a pályázó nevét minden megjelenés esetén köteles feltüntetni.