Nincs engedélyezve a javascript.
robin_cook_1586_1.jpg
Robin Cook

Robin Cook 1940-ben született New Yorkban. Orvosnak tanult a Columbia és a Wesleyan Egyetemen, tanulmányait a Harvardon fejezte be. Cook krimibe, thrillerbe oltott egészségügyi témájú regényeivel lényegében új műfajt alkotott, és mára számos követője van. A szerző regényeiben aktuális problémákkal foglalkozik, mint például a bioterrorizmus, az egészségügyi biztosítási csalások vagy a génmanipuláció.

Első regénye, a gyakornoki évét feldolgozó A gyötrelem éve nem aratott nagy sikert. A kudarcból tanulva rengeteget olvasott, kutatott az írás megkezdése előtt, így került az eladási listák élére második regénye, a Kóma, amelyből később – hasonló sikerrel övezve – Michael Crichton filmet készített.

Bár a szerzőnek pályafutása során több mint harminc regénye jelent meg és a több tízmillió könyvet adott el világszerte, mégis inkább orvosnak, semmint írónak vallja magát.

Az Alexandra Kiadónál magyarul megjelent művei: Génhiba, Szélütés, Sarlatánok, Hibridóma, Sokk, Ragály, Kromoszóma, Mobil, Nano, Halálos kockázat, Végzetes megoldás, Jótékony halál, Gyilkos terápia, Beavatkozás, Invázió.


Hivatalos weboldala: http://robincook.com/