Nincs engedélyezve a javascript.
Amanda Quick
Jayne Ann Castle Krentz 1948. március 28-án született a kaliforniai Borrego Springsben. Édesanyja, Alberta Castle, egyedül nevelte fel őt és két fivérét. Történelemből diplomázott a Kaliforniai Egyetemen. Attól tartott azonban, hogy nem fog tudni elhelyezkedni, ezért elvégezte a könyvtár szakot. Tanulmányainak befejezése után hozzáment az egyetemen megismert szerelméhez, Frank Krentzhez. A pár a Virgin-szigetekre költözött, ahol Jayne egy évig könyvtárosként dolgozott a helyi általános iskolában. Hat éven keresztül bombázta kézirataival a kiadókat, de postaládájában mindig csak visszautasító leveleket talált. Többször is megpróbált felhagyni az írással, de a kiábrándító eredménytelenség ellenére, képtelen volt letenni a tollat. Kitartása 1979-ben végre sikerhez vezetett: elfogadták az egyik kéziratát. Első könyveit lánykori nevén (Jayne Castle) adatta ki. A tapasztalatlan Krentz azonban aláírt egy szerződést akkori kiadójával, amelyben átengedte nekik e név használati jogát, amit majdnem tízévnyi pereskedés után kapott csak vissza. Ez a magyarázata annak, hogy számtalan írói álnevet kreált magának (Jayne Taylor, Jayne Bentley, Stephanie James, Amanda Glass).

Az 1980-as évek közepétől kizárólag asszonynevén (Jayne Ann Krentz) jegyzi a jelenben játszódó romantikus regényeit. Ugyanakkor többféle módon is gazdagította a szerelmes regények hagyományos műfaji jellemzőit. Lánykori nevén (Jayne Castle) például azokat a romantikus regényeit jelenteti meg, amelyek a jövőben játszódnak - neki köszönhetően vált ismertté és elismertté ez az alműfaj. E könyvek sikerén felbuzdulva döntötte el, hogy a történelmi romantikában is kipróbálja magát. A múltban, többnyire a viktoriánus Angliában játszódó történeteit Amanda Quick néven jelenteti meg. Így fordulhat elő, hogy egyszerre három különböző néven is szerepel a New York Times bestsellerlistáján. Függetlenül attól, hogy a múltban, a jelenben vagy a jövőben játszódnak-e regényei, mindig van bennük egy izgalmas romantikus szál, egy megoldásra váró rejtély és kellő mennyiségű humor.

Az írónő sokáig Kaliforniában és a Virgin-szigeteken élt, majd férje mérnöki karrierje kedvéért a Washington állambeli Seattle-be költözött. Jelenleg is ott laknak, Jayne nagy szenvedélye a vegetáriánus konyha. Könyvtárosi múltját sem tagadta meg: vagyonából elsősorban könyvtárakat támogat.