Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
2020. december 30.
2020 legnépszerűbb e-könyvei

2020 legnépszerűbb e-könyvei

Könyvajánló

A technológia fejlődésével az e-könyvek egyre nagyobb szerephez jutnak a könyvpiacon. Egy 2019-es statisztika alapján az Amerikai Egyesült Államokban az olvasásszeretők 25%-a már inkább e-könyvet olvas a tradicionális, nyomtatott forma helyett. Az e-könyveknek számos előnyük van: könnyen szállíthatók, azonnal hozzáférhetők, és egy nagyobb befektetés, az e-könyv-olvasó megvásárlása után lényegesen olcsóbbak is, mint a nyomtatott könyvek. Amiért azonban manapság kiemelt szerephez jut az olvasás modern formája, az a tény, hogy e-könyvért nem szükséges könyvesboltba mennünk vagy másokkal érintkeznünk, így ezt az olvasási formát olyanok is választhatják, akik a koronavírus járvány veszélyeztetettjei közé tartoznak, vagy különösen elővigyázatosak kívánnak lenni ebben a nehéz időszakban. Éppen ezért a Moobiuson kiemelt figyelmet szentelünk az e-könyveknek, és arra törekszünk, a lehető legtöbb könyvünk – legyen szó új megjelenésről vagy régi kedvencről – elérhető legyen .ePub és .mobi formátumokban is az olvasók számára. Most pedig szokásos éves (nyomtatott könyv) toplistánk mellett összeállítottuk a 2020-as év e-könyv toplistáját is, hogy kiderüljön, melyik e-könyveket választottátok a legtöbben idén.

Kapcsolódó hírünk

2020 legsikeresebb könyvei
2020 legsikeresebb könyvei
Összegyűjtöttük, melyik köteteket választottátok a legtöbben az idei évben.

1. Frei Tamás: Bábel

Frei Tamás elsöprő sikerű legújabb regénye a tavalyi év szenzációjának számított, így a legtöbb könyvespolcon és e-könyvolvasón már egy évvel ezelőtt ott pihent. Ám sosem késő belevetni magunkat Magyarország legnépszerűbb regényírójának lebilincselő történeteibe, és úgy látjuk, igen sokan be is hoztátok ezt a lemaradást! Frei Tamás a színfalak mögé viszi az olvasót, megmutatja, milyen hatalmi manőverek révén ragadhatja magához egy kellően gátlástalan politikus egy ország irányítását, és miféle cinizmus kell ahhoz, hogy a nyugati világ legbefolyásosabb emberei véres műkincsekkel teli luxusvilláikból finanszírozzák az iszlám terrorizmust. A háttérben pedig Magyarországon futnak össze a szálak, ahol mindenre találni megoldást…

Bábel

Bábel

(E-könyv)
Frei Tamás
Alexandra Kiadó (A)
A terrorizmust a drótkerítés sem képes megállítani. A modernkori népvándorlás bábeli zűrzavarában minden lehetséges! André Calvi, Frei Tamás eddigi négy sikerkönyvének a főszereplője mindig azt mondta: a végén a rosszak győznek. Marco Boretti, az új főhős szerint viszont a gátlástalan okosak!

2. Stephen King: Emelkedés

Nem születhet toplista a Mester művei nélkül! Stephen King Emelkedés című regényében egy új oldaláról mutatkozik be a horror királya: a Castle Rock ikonikus kisvárosában játszódó történet különleges mese megértésről, elfogadásról, segítésről és a jelenkor amerikai mindennapjairól.

Emelkedés

Emelkedés

(E-könyv)
Stephen King
Európa Könyvkiadó, 2020.
Castle Rock kisvárosában, Stephen King számos ikonikus történetének helyszínén él Scott Carey, az elvált belsőépítész. Monoton mindennapjait leginkább a beérkező munkák mellett a szomszédjába költözött fiatal nőkkel folytatott sikertelen küzdelem töri meg, akiknek a kutyái rendszerint az ő gyepén végzik el a dolgukat.

3. Baji Anikó: Egy triage naplója 2. – A második hullám

Baji Anikó a járvány magyarországi első hullámáról vezetett Egy triage naplója Harc a láthatatlan ellenséggel blogja alig néhány hete jelent meg könyv alakban. Az a napló elsősorban még a járvánnyal kapcsolatos félelmekről, várakozásokról szólt, hiszen az első hullám viszonylag enyhén érintette hazánkat. A folytatás azonban egészen más olvasmány. A szeptemberben nekilendülő második hullám ránk rúgta az ajtót, már szinte minden a COVID-ról szól. A betegség beleette magát az életünkbe, az egészségügyi dolgozók pedig erejükön felül küzdenek a rájuk szakadó betegáradattal. A továbbra is a frontvonalban dolgozó Baji Anikó naplóját még írja az élet, a járvány, s ez a folyamatosan frissülő e-könyv ezt kívánja bemutatni az olvasóknak.

Egy triage naplója 2.

Egy triage naplója 2.

(E-könyv)

A második hullám

Baji Anikó
Alexandra Kiadó, 2020.
Koronavírus, COVID-19, világjárvány/pandémia, karantén, maszk, szkafander, távolságtartás, kijárási korlátozás, részleges vagy teljes lezárás (lockdown), PCR-teszt, szerológiai teszt, antigén gyorsteszt, alapbetegség, lélegeztetőgép, immunitás, nyájimmunitás, vakcina - errol szól az életünk a szinte egyik pillanatról a másikra gyökeresen megváltozott világban.

4. A. J. Finn: Nő az ablakban

A Nő az ablakban egy lakásából ki nem mozduló, szomszédait kémlelő nő története. Anna egy nap meglát valamit az ablakból, amitől amúgy is ingatag lelkivilága omladozni kezd. Tényleg látott valamit, vagy csak a képzelete játszott vele? És milyen következményekkel jár, ha megvádolja új szomszédjait? A. J. Finn világsikerű regénye sztárszereposztással kerül hamarosan a filmvászonra: Amy Adams, Gary Oldman és Julianne Moore alakítják majd a főszerepeket. Nem csoda hát, hogy az eredetiben 2018-ban megjelent történet még mindig ekkora népszerűségnek örvend.

Nő az ablakban

Nő az ablakban

(E-könyv)
A.J. Finn
Alexandra Könyvesház Kft., 2018.
Anna Fox egyedül él New York-i otthonában, egy üresen kongó nagy házban, ami egykor boldog családi élete színtere volt. Férje és lánya nincsenek már vele, agorafóbiával küzd, napjait azzal tölti, hogy idegenekkel csetel a laptopján, régi filmeket néz, túl sokat iszik, és a szomszédjait figyeli.

5. Jojo Moyes: Mióta megszerettelek

Louisa Clark esetlen, de szeretetteljes karaktere mély nyomott hagyott a Mielőtt megismertelek-sorozat valamennyi olvasójában. A trilógia befejező részében New Yorkba tartunk Louval, aki végre eleget tesz a Willnek tett ígéretének és olyan életet kezd élni, amiről mindig is álmodott. Időnként szükség van arra, hogy olvasás közben potyogjanak a könnyeink, akár a nevetéstől, akár a meghatottságtól. Jojo Moyes ikonikus történetének befejezése pedig gondoskodik róla, hogy mindkettőben részed legyen olvasás közben!

Mióta megszerettelek

Mióta megszerettelek

(E-könyv)
Jojo Moyes
Cartaphilus Könyvkiadó, 2019.
A trilógia világszerte milliók által várt újabb kötetében tovább folytatódik a hatalmas sikert aratott Mielőtt megismertelek című regényben bemutatott Lou Clark története. Lou sok mindent tud. Pontosan tudja például, hogy milyen nagy a távolság új New York-i otthona és londoni barátja, Sam lakása között.