Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
2020. december 28.
2020 legsikeresebb könyvei

2020 legsikeresebb könyvei

Könyvajánló

A Moobius csapatában minden évben izgalommal tölt el bennünket az éves toplista összeállítása, hiszen kíváncsian várjuk, mely könyveket választottátok a legtöbben. 2020 a meglepetések és kihívások éve volt, amit jól tükröz az idei lista sokszínűsége. Aminek azonban különösen örülünk, hogy úgy tűnik, gördítsen elénk akármilyen nehézségeket az élet, az olvasás szeretete a legtöbbek számára örök. Köszönjük, hogy velünk olvastok!

1. Stephen King: Az Intézet

Úgy gondoljuk, nem meglepő, hogy a Mester műve végzett az első helyen – Az Intézet az utóbbi évek legijesztőbb és legjobb könyve a horror királyától rajongói és kritikusai szerint is. Az éjszaka közepén Luke Ellis szüleit brutálisan meggyilkolják, őt pedig elrabolják. Másnap Luke egy intézetben ébred egy ugyanolyan szobában, mint a sajátja, mellette pedig hasonló szobák nyílnak, bennük hasonló fiúkkal és lányokkal: mindannyian különleges természetfeletti képességekkel rendelkeznek. Ahogy sorra tűnnek el társai, Luke érzi, menekülniük kell, azonban ebből az intézetből még soha senki nem szökött meg. Elindul a küzdelem a jó és a gonosz között egy olyan világban, ahol a jók nem mindig győzedelmeskedhetnek.

Az Intézet

Az Intézet

Stephen King
Európa Könyvkiadó
Az éjszaka közepén Luke Ellis szüleit brutálisan meggyilkolják a saját házukban, őt pedig elrabolják. Másnap Luke egy intézetben ébred egy ugyanolyan szobában, mint a sajátja, mellette pedig hasonló szobák nyílnak, bennük hasonló fiúkkal és lányokkal: mindannyian különleges természetfeletti képességekkel rendelkeznek.

2. Antonio Iturbe: Az auschwitzi könyvtáros

Sorban érkeznek a jobbnál jobb könyvújdonságok, így ritka, ha egy könyv hosszú ideig a toplistánk élén tud maradni. Az auschwitzi könyvtáros azonban közel fél évvel ezelőtti megjelenése óta töretlenül a legnépszerűbb könyveink között szerepel, és éves összesítésünkben is az igen előkelő második helyet szerezte meg magának. Nem is csodáljuk, hiszen a Dita Kraus igaz történetén alapuló young adult-regény egy kislány ártatlanságán keresztül mutatja be Auschwitz poklát, a gyermeki bátorságot és az irodalom lélegzetelállító erejét. Letaglózó, szívszorító és mégis reményt adó olvasmány, amelyet minden történelmi regény-kedvelőnek szeretettel ajánlunk.

Az auschwitzi könyvtáros

Az auschwitzi könyvtáros

Antonio Iturbe
Alexandra Kiadó (A), 2020.
Dita 14 éves, amikor a prágai Terezín gettóból családjával együtt Auschwitzba hurcolják. Amikor a gyerekbarakk zsidó parancsnoka, Fredy Hirsch megkérdezi, vállalná-e az őrök háta mögött becsempészett nyolc könyv őrzését, a lány igent mond. Így lesz Dita a világ legkisebb könyvtárának könyvtárosa Auschwitzban.

3. Lengyel József: Torta és karamell

Ha szereted a süteményeket, amik az ízlelőbimbóid mellett a szemedet is gyönyörködtetik, garantáltan találkoztál már Lengyel József Torta és Karamell szalonjával valamelyik közösségimédia-oldalon – vagy ha a szerencsésebbek közé tartozol, személyesen is megízlelhetted a tortakülönlegességeket. Lengyel József bő két évtizeddel ezelőtt kezdett esküvőitorta-készítésbe, azóta az ország egyik legnépszerűbb cukrászává vált. Gyönyörű könyvében elmeséli, hogyan vált a rosszul sikerült süteményeit kezdetben édesanyja elől a szekrénybe rejtő kisfiúból Magyarország egyik legkeresettebb esküvőitorta-készítője, mi hajtja az átdolgozott estéken és hétvégéken át, és a kulisszák mögé is bepillanthatunk: hogyan születik meg egy mulandóságában tökéletes tortaköltemény, mennyi munka és stressz rejlik az egész vendégsereget lenyűgöző alkotás mögött.

Torta és karamell

Torta és karamell

Lengyel József
Alexandra Kiadó (A), 2020.06.22.
Lengyel József még cukrásztanoncként készítette el élete első esküvői tortáját. Az azóta eltelt bő két évtizedben rengeteg minden változott körülötte: az ország egyik legnépszerűbb cukrászává vált, több tízezren követik az interneten, az általa alapított Torta és Karamell pedig már fogalommá vált. Ám a lényeg változatlan: szeretet és személyesség.

4. Michael Koch – Stephan Otto – Guido Schmelich: Szuvidálás

Főzni nem minden könyvimádó szeret, így ritka, hogy egy szakácskönyv ilyen előkelő helyen végezzen az éves toplistánkon. A Szuvidálás azonban bebizonyította, hogy a csúcsgasztronómia innovatív főzési technikája valóban egyetlen konyhából sem hiányozhat! Gyönyörű könyv kívül-belül, amely a több mint 90 gourmet recept mellett részletes bevezetést, kreatív menüjavaslatokat és profi tippeket is nyújt a tökéletes ízvilágért.

Szuvidálás

Szuvidálás

Michael Koch, Stephan Otto, Guido Schmelich
Alexandra Kiadó (A), 2020.12.18.
SZUVIDÁLÁS - A CSÚCSGASZTRONÓMIA INNOVATÍV FŐZÉSI TECHNIKÁJA, AMELY EGYETLEN KONYHÁBÓL SEM HIÁNYOZHAT!
Részletes bevezetés, kreatív menüjavaslatok és profi tippek a tökéletes ízvilágért.
Több mint 90 gourmet recept: marhabélszín BBQ hollandi mártással, polip fekete rizottóval, sárgarépa narancsos-mézes vajjal, gőzölt csokoládés ravioli angol citromkrémmel, és még sok más.

5. Jojo Moyes: Mióta megszerettelek

Louisa Clark esetlen, de szeretetteljes karaktere mély nyomott hagyott a Mielőtt megismertelek-sorozat valamennyi olvasójában. A trilógia befejező részében New Yorkba tartunk Louval, aki végre eleget tesz a Willnek tett ígéretének és olyan életet kezd élni, amiről mindig is álmodott. Időnként szükség van arra, hogy olvasás közben potyogjanak a könnyeink, akár a nevetéstől, akár a meghatottságtól. Jojo Moyes ikonikus történetének befejezése pedig gondoskodik róla, hogy mindkettőben részed legyen olvasás közben!

Mióta megszerettelek

Mióta megszerettelek

Jojo Moyes
Cartaphilus Könyvkiadó, 2019.
Carta Light
A trilógia világszerte milliók által várt újabb kötetében tovább folytatódik a hatalmas sikert aratott Mielőtt megismertelek című regényben bemutatott Lou Clark története.

Kapcsolódó hírünk

2019 legnépszerűbb könyvei
2019 legnépszerűbb könyvei
Összegyűjtöttük, a Moobius olvasóközössége melyik könyveket kedvelte leginkább a tavalyi évben.