Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
2021. december 30.
2021 legnépszerűbb e-könyvei

2021 legnépszerűbb e-könyvei

Könyvajánló

Ugyan ki mondta, hogy csak a nyomtatott könyveket rendezhetjük toplistába? A Moobius online könyváruház és könyves közösségi tér csapata kiemelt figyelmet szentel az e-könyveknek: arra törekszünk, hogy az Alexandra Kiadócsoport lehető legtöbb kiadványa – legyen szó új megjelenésről vagy régi kedvencről – elérhető legyen .ePub és .mobi formátumokban is az olvasók számára.

Most pedig – akárcsak a tavalyi évben –, megmutatjuk, melyik e-könyveket választottátok a legtöbbször 2021-ben.

1. Leiner Laura: Higgy nekem

Már ötödik napja tart az IOV, és a címvédő piros csapat még mindig versenyben van, méghozzá nem is akárhogy; a résztvevők és szervezők is őket tartják az egyik legesélyesebbnek a győzelemre.

Az otthoniak azonban továbbra is kétkednek, számukra az idei Szirtes-csapat mindörökre megbélyegzett társaság marad, amelynek negatív megítélését IOV-részvétele és -eredménye sem változtatja meg.

Kocsis igazgató próbál tenni ez ellen, és mindent bevetve igyekszik megkedveltetni a négy versenyzőt a szirtesesekkel, miközben a Hortobágyon egyre kiélezettebb a verseny, Sára, Rajmund, Vivi és Dominik pedig az események sodrásában szép lassan rádöbbennek, hogy nemcsak sorstársakra, de barátokra is találtak.

Sőt, talán még annál is többre…

Higgy nekem

Higgy nekem

(E-könyv)
Leiner Laura
Carta TEEN Kiadó, 2021.
Iskolák versenye
Már ötödik napja tart az IOV, és a címvédő piros csapat még mindig versenyben van, méghozzá nem is akárhogy; a résztvevők és szervezők is őket tartják az egyik legesélyesebbnek a győzelemre.
Az otthoniak azonban továbbra is kétkednek, számukra az idei Szirtes-csapat mindörökre megbélyegzett társaság marad, amelynek negatív megítélését IOV-részvétele és -eredménye sem változtatja meg.

2. Eva Mozes Kor: Az auschwitzi ikrek

Mózes Éva alig múlt tízéves, amikor családjával együtt 1944-ben elhurcolták a szilágysomlyói gettóba, majd onnan Auschwitzba. A családot a megérkezést követően szétszakították, a szülőket és a két nagyobb lánytestvért azonnal gázkamrába vitték, Évát és Mirjamot azonban átadták annak az embernek, akit azóta is mindenki a Halál Angyalaként ismer: dr. Josef Mengelének.

A táborban az ikrek kiváltságban részesültek, például megtarthatták a saját ruháikat, ugyanakkor Mengele iszonyatos orvosi kísérleteinek alanyaivá váltak. Nap mint nap küzdeniük kellett a túlélésért, és a legtöbbjükkel vagy a szörnyű kísérletek végeztek, vagy a betegség és az éhezés.

Az auschwitzi ikrek egyszerűen megírt, érzelmekkel telített, ám meghökkentő tárgyilagossággal elmesélt igaz történetében megismerhetjük egy kislány kitartó harcát a túlélésért, ebben a kivételesen kegyetlen világban.

Az auschwitzi ikrek

Az auschwitzi ikrek

(E-könyv)
Eva Mozes Kor
Alexandra Kiadó (A), 2021.
Mirjam több mint a testvérem. Ő a másik felem. A túlélésünk függ egymástól.
Éva és Mirjam az életüket köszönhetik annak, hogy ikrek. Ám könnyen lehet, hogy ami rájuk vár, az a halálnál is rosszabb.

3. Stephen King: Minél véresebb

Stephen King legújabb kötetében ezúttal négy lenyűgöző kisregény kapott helyet. A Mr. Harrigan telefonja a fiatal Craig és a magának való, idős Mr. Harrigan barátságát meséli el. Miután a fiú elveszti és eltemeti öreg mentorát, különös üzenetek érkeznek a telefonjára, amelyek végérvényesen megváltoztatják az életét. A Chuck életében a világ összeomlani látszik, az internet leáll, az emberek kétségbeesetten próbálnak túlélni, csak egy bizonyos Chuckot éltetnek a városban mindenfelé. A kötet legformabontóbb és legmeglepőbb írásából megismerhetjük a titokzatos idegen életét. A Minél véresebb kisregényében gyanús körülmények között bomba robban egy iskolában. A híradásokat figyelve Holly Gibney gyanús nyomokat vesz észre és a tettes nyomába ered, miközben fény derül az évek óta lappangó, félelmetes titokra. King ebben az írásában a Mr. Mercedes és A kívülálló világába tér vissza, a folytatásból pedig megtudhatjuk, hogyan alakult a magánnyomozó további élete. A patkány hőse a kiváló novellista, Drew Larson, aki egy váratlan ihlet hatására családja erdei házába vonul, hogy megírja élete első regényét. A munka azonban lassan halad, ráadásul a férfi lázas betegen a hegyen reked egy viharban. Az ítéletidőben végül megment egy patkányt, és a váratlan látogatóval töltött éjszaka után hihetetlen erőre kapva befejezi élete fő művét. A sikernek azonban ára van, és Drew kénytelen szembenézni a következményeivel.

Minél véresebb

Minél véresebb

(E-könyv)
Stephen King
Európa Könyvkiadó
Stephen King legújabb kötetében ezúttal négy lenyűgöző kisregény kapott helyet. A Mr. Harrigan telefonja a fiatal Craig és a magának való, idős Mr. Harrigan barátságát meséli el. Miután a fiú elveszti és eltemeti öreg mentorát, különös üzenetek érkeznek a telefonjára, amelyek végérvényesen megváltoztatják az életét.

4. Milly Johnson: A pompás Mrs. Mayhew

Kötelességtudó politikusfeleségként Sophie Mayhew életének egyetlen célja, hogy sikeres és nagyravágyó férje karrierjét egyengesse. Megadóan viseli az őt körülvevő képmutató világot, a folyamatos hazugságokat és intrikákat. Ám egy napon a miniszterelnökségtől már csak egy lépésre álló John Mayhew csúnya botrányba keveredik, és Sophie száját életében először nem a sajtómágusok által megírt szöveg hagyja el, hanem a saját, keresetlen véleménye. Kirohanása tovább fokozza a botrányt, Sophie pedig úgy véli, hogy jobb egy időre eltűnnie. Megváltoztatja nevét, külsejét, és gyerekkora kedves helyén, egy tengerparti kisvárosban húzza meg magát, amíg elvonul a vihar.

Ám a politika gépezete nem áll meg, és Sophie-nak döntenie kell: visszatér férjéhez és kényelmes életéhez, vagy bizonytalan, ám talán boldogabb jövőt választ?

A pompás Mrs. Mayhew

A pompás Mrs. Mayhew

(E-könyv)
Milly Johnson
Pioneer Books, 2021.
Kötelességtudó politikusfeleségként Sophie Mayhew életének egyetlen célja, hogy sikeres és nagyravágyó férje karrierjét egyengesse. Megadóan viseli az őt körülvevő képmutató világot, a folyamatos hazugságokat és intrikákat.

5. Nancy Springer: Enola Holmes – Az eltűnt márki esete

Megoldhatatlannak tűnő bűntények, rejtélyes elkövetők és egy jellegzetes detektívpáros, akik előtt nincs akadály – ezek az alapkövei minden Sherlock Holmes-történetnek! Az Edgar-díjas Nancy Springer azonban gondolt egyet, és lenyűgöző képzelőerővel és magával ragadó játékossággal hozott új színt e történetek világába Enola Holmes rejtélyes ügyei című könyvsorozatával. Az ő történetei ugyanis nem a sokszor mogorva, kissé önromboló hajlamú detektívzsenit helyezik a középpontba, hanem az ő tinédzserkorú húgát, a fékezhetetlen lendületű, ám imádnivaló stílusú Enola Holmest.

A könyvsorozat első kötetében a tizennégyéves Enola születésnapján döbben rá: szeretett édesanyja eltűnt, és jó eséllyel csak ő találhatja meg. Ám a lány minden hájjal megkent bátyjai más tervet eszeltek ki számára, és bentlakásos leányiskolába küldik Enolát, hogy ifjú hölgyekhez illő jómodort tanuljon. Persze a Holmes-vér nem nyugszik: a fiatal lány bravúros szökés után gyászoló özvegynek álcázva magát kutatásba kezd édesanyja után. Ám kalandjai során sötét sikátorok, nem várt fordulatok, egy elkényeztetett márki és vérszomjas gonosztevők nehezítik meg a dolgát. Ráadásul bátyjai eszén is túl kell járnia, akik történetesen az ország legjobb detektíve, Sherlock Holmes, és a brit kormányban kiemelt szerepet játszó Mycroft Holmes.

Enola Holmes - Az eltűnt Márki esete

Enola Holmes - Az eltűnt Márki esete

(E-könyv)
Nancy Springer
L&L Kiadó, 2020.
Enola Holmes rejtélyes ügyei
LADY EUDORIA VERNET HOLMES TEGNAP ELTŰNT STOP TANÁCSOT KÉREK STOP ENOLA HOLMES
Amikor Sherlock Holmes ifjú húga, Enola Holmes tizennegyedik születésnapján rádöbben anyja eltűnésére, tudja, egyedül ő találhatja meg. Bátyja, Mycroft, bentlakásos iskolába küldené a lányt, míg Sherlock nyomozásba fog, ám Enolának más tervei vannak.

6. Háy János: A cégvezető

A cégvezető azt hitte, isten lábát fogja meg, amikor lapátra tette a régi feleségét, és beválasztott egy új nőt. Ő az, aki mindig helyes döntést hozott, ő az, aki mindig jókor volt jó helyen. Elindult a gyarapodás útján. Ingatlanbefektetések, gazdasági tanácsadás, irodaépületek. Mindig tudta, mit kell lépni, hogyan kell a céget a növekedés útján tartani. Róla szólt az elmúlt harminc év, ott volt mindenütt, ahol lenni kellett, észrevette a kiskapukat és a nagykapukat, ha kellett, a tű fokán is átbújt. Korunk hősének látta magát egy olyan korban, aminek nem volt hőse.

Azt kérded, mi közöd hozzá? Te is cégvezető vagy, akár van bejegyzett céged, akár nincs, mert azt az embert, aki vagy, te vezeted.

A cégvezető a te életed könyve. Rólad szól és a barátaidról, meg a rokonaidról, az osztálytársaidról, a gyerekeidről és a szüleidről. A cégvezető a helyes és helytelen döntéseid könyve, a céljaid és céltalanságaid, a cselekvésed és a tehetetlenséged könyve.

A cégvezető

A cégvezető

(E-könyv)
Háy János
Európa Könyvkiadó
A cégvezető azt hitte, isten lábát fogja meg, amikor lapátra tette a régi feleségét, és beválasztott egy új nőt. Ő az, aki mindig helyes döntést hozott, ő az, aki mindig jókor volt jó helyen. Elindult a gyarapodás útján. Ingatlanbefektetések, gazdasági tanácsadás, irodaépületek. Mindig tudta, mit kell lépni, hogyan kell a céget a növekedés útján tartani.

Kapcsolódó hírünk

2020 legnépszerűbb e-könyvei
2020 legnépszerűbb e-könyvei
Ugyan ki mondta, hogy csak a nyomtatott könyveket rendezhetjük toplistába? Lássuk, e-könyveink közül melyikeket választottátok a legtöbben idén!