Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
2020. július 24.
5 könyv, amit ne hagyj ki idén nyáron!

5 könyv, amit ne hagyj ki idén nyáron!

Könyvajánló

Rövid gyűjteményünk segít, hogy ne maradj le a szezon legjobb könyvújdonságairól és a kihagyhatatlan örök nyári történetekről.

Cathy Kelly: Idén minden más lesz

Legfrissebb újdonságunk igazi csemege a romantikus könyveket kedvelő női olvasóknak. Az elbűvölő stílusban író Cathy Kelly új könyve három nő történetét meséli el párhuzamosan. Hogy mi a közös bennük? Ugyanazon a napon születtek, évtizedes eltéréssel, és mindannyian fordulóponthoz érkeztek az életükben. A 30 éves Gingert szörnyű csalódás éri egy esküvőn, és komoly kételyek ébredek benne önmagával kapcsolatban. A 40. születésnapját töltő Sam édesanya lesz – azonban retteg tőle. Az 50 éves Callie jómódú élete pedig egy csapásra darabokra hullik, amikor férjét csalással vádolja meg a rendőrség. Szeretettel ajánljuk ezt a könyvet mindenkinek, aki egy életörömmel teli útmutatóra vágyik arról, hogyan legyünk a saját boldogságunk kovácsai. Garantáljuk, hogy valamelyik szereplővel azonosulni tudsz majd!

Idén minden más lesz

Idén minden más lesz

Cathy Kelly
Cartaphilus Könyvkiadó, 2020.
Három nő. Három születésnap. És egy mindent megváltoztató év…
Ginger meglehetősen máshogy tervezte 30. születésnapját. A mai este az élete éjszakája lehet - vagy kész katasztrófa.
Sam annyi év próbálkozás után végre teherbe esett. Amikor a 40. születésnapja reggelén elfolyik a magzatvize, pánikba esik: a szülés egy dolog, de hogyan válik belőle anya?

Carole Matthews: Cukrászda a kertben

Ha nyár, akkor jó idő. És ha jó idő, akkor ücsörgés a kávézók teraszán. Vagy talán még jobb egy kerti cukrászda! Carole Matthews könyvének központi témáját épp egy ilyen imádnivaló cukrászda adja. Azonban egy virágoskert és egy vendéglátóegység fenntartása komoly idő- és energia-befektetéssel jár, csakúgy, mint egy idős asszony gondozása. Ennyi teendő mellett pedig nehezen jut idő a szerelemnek… A Cukrászda a kertben szívmelengető története végre hónapok óta először újra elérhető! Most ne maradj le róla!

Cukrászda a kertben

Cukrászda a kertben

Carole Matthews
Cartaphilus Könyvkiadó
A negyvenes évei elején járó Fay Merryweather mennyei tortákat és fenséges süteményeket készít saját kertjében található cukrászdájában, ahol a vendégek a csodálatos édességek mellett a gyönyörű virágok illatát is élvezhetik. A cukrászda, a kert és házsártos édesanyja gondozása Fay minden idejét leköti, no de ki más csinálná meg mindezt rajta kívül?

James Gould-Bourn: Szívedbe cammogva

Mindenki imádja a szórakoztató történeteket, amelyek egyszerre elgondolkodtatóak is – mi, a Moobius csapatában legalábbis biztosan! James Gould-Bourn könyve épp ezt az olvasásélményt adja: a megélhetésért küzdő édesapa és a különösen visszahúzódó fiú újra egymásra találásának története hol könnyeket csal a szemünkbe, hol pedig hangos nevetésre késztet. Ajánljuk a vízpartra olvasnivalónak, de persze csak akkor, ha az előbbi kettőt nem szégyelled mások előtt sem!

Szívedbe cammogva

Szívedbe cammogva

James Gould-Bourn
Pioneer Books
Danny élete romokban hever. Feleségét egy éve vesztette el egy autóbalesetben, fia, a tizenegy éves Will pedig a tragédia óta nem beszél. A csapások ezzel még nem érnek véget: a férfit hamarosan a munkahelyéről is elküldik, emellett tartozik a főbérlőjének, aki megfenyegeti, hogy eltöri a lábát, ha nem fizet.

Carlos Ruiz Zafón: A Köd Hercege

Carlos Ruiz Zafón könyvei számos olvasót tettek már a szerző rajongóivá. A Köd Hercege az első kötete, amiért megkapta az Edebé irodalmi díjat is az ifjúsági irodalom kategóriában. A kortárs világirodalom meghatározó szereplője azonban sajnos több könyvvel nem örvendeztetheti meg rajongóit, hiszen hosszan tartó betegeskedés után idén nyáron, 55 éves korában elhunyt. Emiatt a tragikus esemény miatt úgy gondoljuk, érdemes ezt a nyarat arra fordítanod, hogy megismerkedj ezzel a kivételes életművel, ha eddig még nem tetted.

A Köd Hercege

A Köd Hercege

Carlos Ruiz Zafón
Európa Könyvkiadó
A Köd trilógiája
1943, Spanyolország. A Carver család a háború elől a városból az Atlanti-óceán partjára menekül. Apa, anya, kislány, nagylány és kamasz fiú. Mindenki fél a változástól. Leghamarabb a kislány barátkozik meg a helyzettel, mert érkezéskor már a pályaudvaron a bokájához dörgölőzik egy varázslatos cica.

Margaret Mazzantini: Újjászületés

Végül, de nem utolsósorban hamarosan érkezik az Újjászületés várva várt új kiadása. A megrázó, maradandó olvasmányélményt nyújtó családregényt 2012-es első megjelenése óta kitüntetett olvasói figyelem övezi, hiszen egyszerre mutatja be a háború szörnyűségeit és egy kapcsolat kihívásait. Sokan éveket vártak arra, hogy saját példányuk legyen a könyvből – ha köztük voltál, ha nem, mindenképpen ajánljuk elolvasásra!

Újjászületés

Újjászületés

Margaret Mazzantini
Cartaphilus Könyvkiadó, 2020.
"Csak egyszer kérdezte meg, hogyan született. Harmadik általánosba járt, egy házi feladathoz kellett. Papírragasztóval egy kartonlapra ragasztottuk az újszülöttkori fényképét. "Mit írjak oda, anyu?" Le kellett írnia a születése történetét, és természetesen engem faggatott. Felálltam, kinyitottam a hűtőt, kivettem egy szelet húst.