Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
november 23.
Karácsonyi ajándékötletek kamaszoknak

Karácsonyi ajándékötletek kamaszoknak

Könyvajánló

Megtalálni a tökéletes ajándékot tizenévesek számára, akik manapság állandóan csak az okostelefonjukon lógnak, nem könnyű, azonban egy izgalmas és jó történettel nem lehet melléfogni. Cikkünkben összegyűjtöttünk pár népszerű könyvet, amellyel minden kamaszt kirobbanthatunk a cybervilágból hosszabb időre. A siker garantált, a gyerek le sem bírja majd tenni a karácsonyra kapott ajándékot. Válogatásunkban több olyan kötet is található, amelynek írója további nagyszerű történetet tudhat maga mögött, így ha a kiskamasz igazán belelendülne az olvasásba, bőven lesz miből válogatni.

Leiner Laura: 40 nyári nap

A tizenkilenc éves Zoé nyári munkát vállal egy állatparkban mint perecárus. A zárkózott lány eleinte nem sok örömét leli munkájában. Napjai fénypontját a reggeli HÉV-ezés jelenti, ahol megtetszenek egymásnak egy sráccal, aki mindig másik megállónál száll le. A napok múltával Zoé kezdi megkedvelni a munkáját, és összebarátkozik a park dolgozóival is, többek között Szakóval, és a két fiatal között egy különleges barátság bontakozik ki. A felnőtté válás előtt álló Zoé az állatparkban eltöltött negyven napját követhetjük nyomon a népszerű magyar írónő, Leiner Laura által írt sikerregényben.

40 nyári nap

40 nyári nap

Leiner Laura
Carta TEEN Kiadó, 2023.04.26.
A tizenkilenc éves Zoé nyári munkát vállal egy állatparkban, ahol a flamingókerttel szemközti pultnál árusít pereceket a látogatóknak. A monoton napok fénypontját eleinte csak a reggeli HÉV-ezés jelenti számára, ahol megtetszenek egymásnak egy vele egy időben utazó, de eltérő megállónál leszálló sráccal.

„– Te akartad. Itt a válasz. Számomra az a különbség egy legendás tavi szörny és a lelki társ között… Hogy az egyikkel már találkoztam.” (idézet a könyvből)

A. F. Steadman: Skandar és a fantomlovas

Egy fantasyregény hősökről és unikornisokról. A. F. Steadman nagy sikerű Skandar és az unikornistolvaj című könyvének folytatása. Nagyszabású, felejthetetlen és letehetetlenül izgalmas – Steadman sorozatának második része még magasabban szárnyal, mint az első. Legyél te is részese Skandar és barátai történetének, akik újabb kalandra indulnak, hogy megmentsék a mágikus világot, és újabb sötét titkokat tárjanak fel. Akik olvasták már a népszerű Harry Potter-könyveket, azoknak ez a sorozat ugyancsak izgalmakkal teli kikapcsolódást nyújthat.

Skandar és a fantomlovas

Skandar és a fantomlovas

A.F. Steadman
Alexandra Kiadó (A), 2023.10.12.
Skandar
HŐSÖK ÉS UNIKORNISOK, AHOGY MÉG SOSEM LÁTHATTUK ŐKET
Először a sörénye, aztán a farka kezdett elektromosan sisteregni, míg eggyé nem lett a villámlással; a fekete szín tintaként kopott le róla. Olyan volt, mintha Skandar egy villámokkal átszőtt viharfelhőn lovagolna.

„Skandar és a fantomlovas van olyan jó, mint a Harry Potter, ami a kedvenc könyvsorozatom!” (Amazon olvasói vélemény)

Carlos Ruiz Zafón: Marina

Óscar Drain egy bentlakásos intézet lakója megismerkedik a bátor és gyönyörű Marinával, és hamar szoros kapcsolat alakul ki közöttük. A két fiatal kisvártatva vérfagyasztó kalandokban találja magát, egy kísérteties temetőben tett látogatást követően. Ez a könyv nehezen kategorizálható. Néha ijesztő rémtörténet, néha fiatalokról szóló kalandregény, néha egy tragikus románc.

Marina

Marina

Carlos Ruiz Zafón
Európa Könyvkiadó, 2023.05.20.
1980, Barcelona. Óscar Drai, egy óvárosi bentlakásos intézet lakója szívesen barangol az iskola környékén omladozó régi paloták közt. Egy alkalommal be is merészkedik az egyik elhagyatottnak látszó épületbe, ahol a látszat ellenére laknak: egy festőművész és kamasz lánya, az írói ambíciókat dédelgető bátor, szépséges Marina.

Olyanfajta sötétség jellemzi a történetet, hogy olvasás közben úgy éreztem, mintha egy fátyolszerű fekete köd lepte volna el a szobám és az elmém. Misztikussága elejétől a végéig körüllengi Óscar és Marina kettősét. […] Hiába közeledtem lapról lapra a végéhez, nem tudtam megtippelni se a végkifejletet, tűkön ülve vártam, hogy mi fog ebből kisülni.” (moly.hu, olvasói vélemény)

Ann Liang: Ez most az igazi

Eliza Lin élete nem könnyű. Édesanyja munkája miatt évente költöznek, így a fiatal lánynak esélye sincs tartós barátságokat kötni. Egy újabb költözés után egy pekingi iskola tanulója lesz. Eliza esszéje a szerelem megtalálásáról akkora sikert arat, hogy még a kedvenc magazinja is gyakornoki állást ajánl fel neki. Azonban van egy kis gond: a lány esszéje csupán kitaláció, Eliza soha nem talált rá semmilyen szerelemre. Hogy megőrizze titkát, alkut köt az iskola népszerű szépfiújával, Caz Szunggal, aki beleegyezik, hogy eljátssza a lány barátjának szerepét. Elizának esze ágában sincs beleszeretni a fiúba, azonban álkapcsolatuk kezd túl meggyőzővé válni. Vajon mit tesz Eliza? Tüneményes és vicces romantikus történet tinédzserekről.

Ez most az igazi

Ez most az igazi

Könnyű kitalálni egy álompasit - de mit tegyünk, ha elénk toppan az igazi?

Ann Liang
Cartaphilus Könyvkiadó, 2023.09.26.
Eliza Lin a tinédzserek átlagos életét éli - már ha átlagosnak lehet nevezni azt, hogy édesanyja munkája miatt évente költöznek, így a tizenhét éves lánynak folyamatosan új iskolatársakat kell megismernie, most épp egy pekingi nemzetközi iskolában.

Gerald Durell regényei

Három szórakoztató regény Gerald Durrell tollából, aki saját kalandjairól ír könyveiben. Gerald Durrell már egészen fiatal kora óta nagy szeretetet mutatott a természet és az állatvilág iránt. Életét az állatgyűjtésnek szentelte. Állatkerteknek gyűjtött be állatokat, megvédve őket a kihalástól, majd ő maga is saját állatkertet alapított. Imádta az állatokat, és gyakran szervezett expedíciókat a begyűjtésük végett. Könyveiben ezekről a kalandokról számol be szórakoztató humorral és öniróniával. Regényei már életében nagy sikernek örvendtek. Kötetei szórakoztatóak és ismeretterjesztőek, tökéletes olvasmányok a természet iránt érdeklődő fiataloknak.

Állatkert a kastély körül

Állatkert a kastély körül

Gerald Durrell
Európa Könyvkiadó, 2023.08.16.
Dilisnek tartották, mert nem tanúsított érdeklődést semmi iránt, aminek nem volt szőre, tolla, pikkelye vagy páncélja. Gerald Durrell ráadásul saját állatkertről ábrándozott, és ezt az álmát valóra is váltotta.

„Újra pihentünk egyet; leverten vesztegeltünk, lihegtünk az esőben, cigaretta után vágyakoztunk, és egyhangúan eldöntöttük, hogy a tapír olyan állat, amilyet soha, semmilyen körülmények közt nem lett volna szabad kitalálni.” (Állatkert a kastély körül – részlet)

A piknik és egyéb kalamajkák

A piknik és egyéb kalamajkák

Gerald Durrell
Európa Könyvkiadó
Gerry, Larry, Leslie, Margo és persze a mama újra készen állnak, hogy próbára tegyék a rekeszizmainkat. A Családom és egyéb állatfajták című kötet Durrell családja ezúttal a kies angol vidéken tesz kirándulást Esmeraldával, a tiketi-tiketi-ping hangokat hallató Rolls-Royce-szal, majd egy görög hajó fedélzetének női mosdójában mennek egymás idegeire.

„– Semmi kedvem elkapni a szénanátháját.
– Nem lehet elkapni, kedves – magyarázta mama. – Ez allergia.
– Engem az se érdekel, ha andante – jelentette ki Larry. – Csak ne köpködje rám.”
(A piknik és egyéb kalamajkák – részlet)

Vadak a vadonban

Vadak a vadonban

Gerald Durrell
Európa Könyvkiadó, 2023.09.30.
Mikor éppen nem állatgyűjtő expedíciókat vezetett a világ legkülönfélébb vidékeire, vagy nem a maláriától feküdt lázas betegen, netán újabb könyvét írta, Gerald Durrell állattani előadásaival kápráztatta el a rádió hallgatóságát.