Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
június 21.
Szeretnéd, ha tinédzser gyermeked többet olvasna?

Szeretnéd, ha tinédzser gyermeked többet olvasna?

Könyvajánló

Biztos vagyok benne, hogy senki számára sem ismeretlen a telefonjukba mélyedő gyerekek látványa; sőt igazából mást sem látni mostanában. Otthon, az utcán, az iskolában, mindenhol a színesen villódzó képernyők bűvkörében élnek. Azonban mi lenne, ha inkább papírra vetett sorok mögé rejtett színes világok és izgalmasabbnál izgalmasabb kalandok varázsolnák el őket? Ha te is szeretnéd, hogy kamasz gyermeked a telefonját néha könyvre cserélje, ezáltal pedig megnövekedjen a koncentrációs képessége és a képzelőereje, akkor itt van néhány garantáltan letehetetlen könyv.

Lorelei Savaryn: Az elveszett színek kertje

A tizenkét éves Lottie vibráló színekkel és varázslattal teli élete teljesen kifakul, amikor egy tragikus balesetben váratlanul elhunynak a szülei. A fiatal lány az élet és a halál földjének határára, a holtak lelkeitől hemzsegő Mezsgyére kerül, ahol egyetlen még élő rokonai laknak. Lottie nagybátyja, fiáról szinte teljesen megfeledkezve, megszállottan keresi halott felesége lelkét, és a lány is reménykedik abban, hogy talán szülei lelkére bukkanhat ezen a kietlen helyen. Nem is sejtik azonban, hogy nem elvesztett szeretteik feltámasztása, hanem egy másfajta varázslat fogja újra megannyi színbe borítani az életüket. Lorelei Savaryn regénye nemcsak gyermekeid számára lehet izgalmas olvasmány, de megvan az a képessége is, hogy akár titeket is közelebb hozzon egymáshoz.

Az elveszett színek kertje

Az elveszett színek kertje

El tudod engedni azt, akit igazán szeretsz?

Lorelei Savaryn
Alexandra Kiadó (A)
A tizenkét éves Lottie színek és varázslat kavalkádjában éli életét Vivelle városában, ahol varázsereje révén csodálatos festményeket kelt életre. Ám szülei tragikus balesete következtében kihunynak benne a színek, és az élők és holtak birodalmai között húzódó szürke senkiföldjére, a Mezsgyére kerül bogaras nagybátyja birtokára, aki megszállottan k

„Ez a gyönyörűen megírt regény több szinten is működött számomra: a gyerek bennem szerette azt a fantáziavilágot, amelyet a szerző megteremtett; míg a felnőtt részem értékelni tudta a szeretetről, a veszteségről és a gyász utáni továbblépésről szóló mélyebb jelentésrétegeket.”

(Goodreads, olvasói vélemény)

 

Nancy Springer: Enola Holmes – A fekete batár esete

Bizonyára sokaknak ismerős Enola Holmes neve a Netflix készítette filmeknek köszönhetően, amelyek Nancy Springer amerikai írónő regényfolyamán alapulnak; pontosabban a sorozat első, illetve második kötetét dolgozzák fel. Ha gyermekeid szerették a filmeket, vagy egyszerűen csak kedvelik a humorral fűszerezett, mégis komoly témákat érintő rejtélyeket, akkor A fekete batár esete tökéletes választás számukra. Sherlock Holmes húga újra álruhát ölt, hogy segítsen egy kétségbeesett fiatal nőnek megtalálni a titokzatos körülmények között halottnak nyilvánított ikertestvérét, a nyomozásban pedig Basilwether márki is a segítségére lesz. A könyv ugyan a hetedik Enola Holmes kalandjainak sorában, önállóan is megállja a helyét, mindenki számára élvezhető olvasmány.

Enola Holmes - A fekete batár esete

Enola Holmes - A fekete batár esete

Nancy Springer
Carta TEEN Kiadó
Enola Holmes rejtélyes ügyei
Gyanús körülmények között meghalt fiatal nők, egy baljós fekete hintó az éjszaka közepén - Enola Holmes visszatér!
A tizenöt éves Enola Holmes sikeres, független nőként él Londonban, miután végre nem kell rejtőznie híres fivérei elől.

A. F. Steadman: Skandar és a fantomlovas

F. Steadman Skandar és a fantomlovas című könyvéről ez már kevésbé mondható el, de lehet, hogy nem is gond. A regény az elsöprő sikerű Skandar és az unikornistolvaj folytatása, és talán még elődjénél is magasabban szárnyal. Unikornislovassá válásával beteljesült Skandar legnagyobb álma, azonban egy titokzatos ellenség megjelenésével nem sok ideje jut az ünneplésre. Egymás után bukkannak korábban halhatatlannak hitt vad unikornisok holttesteire, elhangzik egy prófécia, amely rémséges jövőt jósol, és mintha a Sziget is saját maga ellen fordult volna. Skandarnak az idővel versenyt futva válaszokat kell találnia, mielőtt túl késő lenne, és minden darabokra hullana, beleértve a barátságait is. Ha egyszer a kezébe veszi gyermeked Steadman sorozatát, képtelen lesz abbahagyni az olvasást, amíg a végére nem ér.

Skandar és az unikornistolvaj
Akciós termékek

Skandar és az unikornistolvaj

A.F. Steadman
Alexandra Kiadó (A), 2022.04.28.
Skandar
Szokatlan hősök, pusztító mágia, ádáz égi csaták és vérszomjas unikornisok; ettől a bámulatos fantasysorozattól szárnyalni fog a szíved!
Skandar és a fantomlovas
Akciós termékek

Skandar és a fantomlovas

A.F. Steadman
Alexandra Kiadó (A), 2023.10.12.
Skandar
HŐSÖK ÉS UNIKORNISOK, AHOGY MÉG SOSEM LÁTHATTUK ŐKET
Először a sörénye, aztán a farka kezdett elektromosan sisteregni, míg eggyé nem lett a villámlással; a fekete szín tintaként kopott le róla. Olyan volt, mintha Skandar egy villámokkal átszőtt viharfelhőn lovagolna.

Julia Dippel: Izara – Az örök tűz (1.)

Szintén garantáltan letehetetlen Julia Dippel Izara című fantasysorozata. A regényfolyam Az örök tűz címet viselő első kötete, amely egyben Dippel legelső regénye is, elnyerte a legjobb német nyelvű első könyvnek járó díjat. Az Izara népszerűsége pedig minden egyes új kötet megjelenésével növekszik, jelenleg ez a legkedveltebb német ifjúsági regényciklus. Minden megvan benne, ami egy lebilincselő fantasykönyvhöz elengedhetetlen: titkos társaságok, természetfeletti lények és egy tiltott szerelem; mindennek a középpontjában pedig egy teljesen átlagosnak tűnő lány, Ariana áll.

Izara - Az örök tűz (1.)
Akciós termékek

Izara - Az örök tűz (1.)

Julia Dippel
Carta TEEN Kiadó, 2023.10.17.
Izara
Titkos társaságok, természetfeletti lények és egy tiltott szerelem... Julia Dippel Izara-sorozata az elmúlt évek legnépszerűbb német ifjúsági regényciklusa, Az örök tűz pedig megjelenése után elnyerte a legjobb német nyelvű első könyvnek járó díjat.
Izara - Az örök tűz (1.)
Akciós termékek

Izara - Az örök tűz (1.)

Julia Dippel
Izara - Csendes víz (2.)
Akciós termékek

Izara - Csendes víz (2.)

Julia Dippel
Izara - Viharos lég (3.)
Akciós termékek

Izara - Viharos lég (3.)

Julia Dippel
Izara - Felperzselt föld (4.)
Akciós termékek

Izara - Felperzselt föld (4.)

Julia Dippel

Leiner Laura: 40 nyári nap

Ha gyermeked már alig várja, hogy a nyár beköszöntével kiszabadulhasson az iskolapadból, akkor Magyarország legnépszerűbb ifjúsági írójának legújabb regénye, a 40 nyári nap biztosan segít majd neki, hogy gyorsabban teljenek a napok. A könyv főszereplője a tizenkilenc éves Zoé, aki nyári munkát vállal egy állatparkban. Az ott töltött, eleinte egyhangú, tikkasztó napok teljesen felfrissítik az érettségi után megrekedt lány életét, ami leginkább a szintén ott dolgozó Szakónak köszönhető.

40 nyári nap
Akciós termékek

40 nyári nap

Leiner Laura
Carta TEEN Kiadó, 2023.04.26.
A tizenkilenc éves Zoé nyári munkát vállal egy állatparkban, ahol a flamingókerttel szemközti pultnál árusít pereceket a látogatóknak. A monoton napok fénypontját eleinte csak a reggeli HÉV-ezés jelenti számára, ahol megtetszenek egymásnak egy vele egy időben utazó, de eltérő megállónál leszálló sráccal.