Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
2020. február 26.
5 thriller, amitől garantáltan elfog a borzongás

5 thriller, amitől garantáltan elfog a borzongás

Könyvajánló

Unod a februári romantikát, és nem köt már le a szépirodalom? Hadd mutassunk öt izgalmas, letehetetlen thrillert, ami garantáltan ébren tart éjszaka!

Bábel
moobius-krimi-thriller

Bábel

Frei Tamás
Alexandra Kiadó (A), 2019.11.15.
A terrorizmust a drótkerítés sem képes megállítani. A modernkori népvándorlás bábeli zűrzavarában minden lehetséges! André Calvi, Frei Tamás eddigi négy sikerkönyvének a főszereplője mindig azt mondta: a végén a rosszak győznek. Marco Boretti, az új főhős szerint viszont a gátlástalan okosak!

„Frei Tamás megmutatja, hogy milyen hatalmi manőverek révén ragadhatja magához egy kellően gátlástalan politikus egy ország irányítását, és miféle cinizmus kell ahhoz, hogy a nyugati világ legbefolyásosabb emberei véres műkincsekkel teli luxusvilláikból finanszírozzák az iszlám terrorizmust.” (KulturCafe.hu)

Álom doktor

Álom doktor

Stephen King
Európa Könyvkiadó, 2019.11.04.
Nem tudom elzárni: nem egyszerűen bennem van, hanem magam vagyok a ragyogás.
- Tudom, mit szeretnél, cukorfalat. Gyere vissza, és megkaphatod. - Száját közelítette Andiéhoz, nyelvével addig simogatva annak felső ajkát, amíg az köddé nem foszlott. A szeme azonban kitartott, s Rose tekintetébe kapcsolódott.

„A Király jobban ért a szakmájához, mint valaha, ha a szakmát úgy értjük: „az írói mesterség”. De nem cidriztet. Horrorja mélyebb, lelkibb, kevésbé rémisztő a felszínen, jobban megfog alant.” (Filmtekercs.hu)

Elrejtett testek

Elrejtett testek

Caroline Kepnes
Alexandra Kiadó (A)
Joe Goldberg megszállottan keresi a szerelmet, és ezért szó szerint mindenre hajlandó. Nemrég úgy vélte, megtalálta élete párját, ám hiába távolított el minden zavaró tényezőt az útjukból, Beck végül nem értette meg, így a lány a többi elrejtett testhez került. Joe most Los Angelesbe tart, a lehetőségek városába, és eltökélten készül maga mögött hagyni a múltját.

„Élvezetes és őrült... A történet fordulatos és sziporkázó, mégis Kepnes ötletessége és írói stílusa az, ami nem ereszti az olvasót.” (Lena Dunham, színésznő)

Óvakodj a múlttól

Óvakodj a múlttól

Joy Ellis
Alexandra Kiadó (A)
A végtelen, kihalt mezőkkel teli angol lápvidék baljóslatú, sötét hely, ahol bármikor eltévedhetünk a köd leszállta után. Ezen a kietlen vidéken szembesül a fiatal Matt Ballard nyomozó az emberi természet sötét oldalával, miután a mocsárból három meggyilkolt gyermek holtteste bukkan elő.

„Azt hiszem, időnként lélegezni is elfelejtettem olvasás közben, és igazán bántam, amikor le kellett tennem a könyvet.” (Olvasói vélemény)

Quicksand - Állam kontra Maria Norberg
moobius-krimi-thriller

Quicksand - Állam kontra Maria Norberg

Malin Persson Giolito
Cartaphilus Könyvkiadó, 2019.
"A levegő szürke és homályos a puskaportól. Mindenkit lelőttek, engem kivéve. Rajtam egy karcolás nem sok, annyi sincs."
A legesleggazdagabbak és a legkiszolgáltatottabbak többnyire nem találkoznak. Kivéve a Djursholmi Gimnáziumot, ahol öt tizenéves fiatal különös kapcsolata tragédiába torkollik.

„Ez a kötet a skandináv krimi valódi evolúciójáról tesz tanúbizonyságot.” (Fredrik Backman, Az ember, akit Ovénak hívnak szerzője)