Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
2020. szeptember 21.
73 éves lett Stephen King

73 éves lett Stephen King

A könyves világ hírei

Stephen King korunk egyik legolvasottabb szerzője, akit a popkultúra első számú írójaként szoktak emlegetni. Alakja megkerülhetetlen, ha a horrorirodalomról beszélünk.

Az írás sokáig másodállás volt számára, az egyetem elvégzése után dolgozott egy évig egy mosodában, illetve egy benzinkútnál is, majd pedig tanári állást vállalt egy középiskolában. Az áttörést 1973-ban a Carrie című regény hozta meg, de a hirtelen jött népszerűség miatt kicsúszott a lába alól a talaj, évekig alkohol- és drogfüggő volt, mely függőségéből a családja segítségével lábalt ki. Ehhez az időszakhoz kapcsolódnak mára már klasszikussá vált művei, a Cujo, a Christine, a Tortúra és a Ragyogás is.

Az évek során az egyértelmű horror és thriller skatulyából kilépve elkezdett más műfajok felé kacsintgatni. A setét torony című sorozatában sci-fi, a fantasy, a horror és a western elemek is keverednek, A remény rabjai és A halálsoron című könyvei pedig már-már drámai, romantikus és szinte realista vonalat képviselnek.

Hosszú pályafutása alatt hetvennél is több könyvet írt, néhányat álnéven, mert azt gondolta, az olvasók egy írótól évente csak egy könyvet fogadnak el. Történetei nagy részét meg is filmesítették, mára már szinte egy új könyv bejelentésével egy időben kelnek el annak a filmes jogai is. A mai napig aktív író, évente két új könyvet jelentet meg hatalmas rajongótábora örömére. Magyarországon az Európa Könyvkiadó gondozza életművét, a legutóbb megjelent King-könyvek a következők: A kívülálló, Emelkedés, Az Intézet.

Az Intézet

Az Intézet

Stephen King
Éjszakai műszak

Éjszakai műszak

Stephen King
Tortúra

Tortúra

Stephen King
Álom doktor

Álom doktor

Stephen King
Csipkerózsikák

Csipkerózsikák

Owen King, Stephen King
Kedvencek temetője

Kedvencek temetője

Stephen King
Rémálmok bazára

Rémálmok bazára

Stephen King