Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
június 19.
A 10 legjobb szakácskönyv, amely a te konyhádból sem hiányozhat

A 10 legjobb szakácskönyv, amely a te konyhádból sem hiányozhat

Könyvajánló

Habár főzős videók tömkelegével találkozhatunk manapság az interneten, a szakácskönyvek mégis elengedhetetlen részei egy konyhának. A kezdő lépésektől a bonyolult fogások titkaiig megtalálunk mindent ezekben a könyvekben, hogy a legfinomabb ételeket készíthessük el a mindennapokra, vagy ha barátainkat szeretnénk lenyűgözni főzőtehetségünkkel egy vacsoraparti alkalmával. Az alábbi 10 szakácskönyv tökéletes választás lehet bárkinek, aki csak most ismerkedik a konyhaművészettel, vagy azoknak a profiknak is, akik azt hiszik, már nem tudnak nekik újat mutatni!

Egy profitól, bárkinek:

Mary Berry tökéletes fogásai lépésről lépésre

Mary Berry, a főzős csatornák legendája és gasztronómiai műsorok sztárja, ebben a könyvében minden étel elkészítését lépésről lépésre magyarázza el és illusztrálja képekkel, így megtanulhatjuk konyhájának titkait; hogy mitől lesz igazán krémes a szósz vagy pihekönnyű egy sütemény. Ez a könyv nemcsak receptek gyűjteménye, hanem gasztronómiai ötletek tárháza, vagyis segítséget nyújthat olyan újdonsült szakácsoknak, akiknek egy kis magabiztosságra van szükségük a finomabbnál finomabb ételek elkészítéséhez. Mary Berry elragadó stílusban megírt könyve a kipróbált séfeknek ugyancsak hasznára lehet, hogy kibővítsék mindennapi étrendjüket egy-két újdonsággal.

Mary Berry tökéletes fogásai lépésről lépésre
Moobius október karácsony

Mary Berry tökéletes fogásai lépésről lépésre

Mary Berry
Alexandra Kiadó (A), 2022.03.12.
Mary Berry receptjei sosem okoznak csalódást Mary Berry az összes apró trükköt ismeri, amelyek révén ételeinket ellenállhatatlanul finommá tehetjük. Tudja, mitől lesz kívül ropogós, belül szaftos a mázas sonka, mi a pillekönnyű gyümölcsös muffin titka, és mi varázsolja a tésztaszószt csodálatosan krémessé.

Az alapok elsajátítása a legfontosabb, ha igazán jó ételeket akarunk készíteni. Az alábbi könyvek egy-egy étel elkészítésével vagy egy technika tökéletesítésével foglalkoznak, azok minden apró részletével és változatával.

Hogyan legyünk profi kenyérsütők

A kenyér szinte minden konyhában és háztartásban fellelhető, a boltban vásárolt kenyereknél viszont nemcsak pénztárcakímélőbb, de finomabb is a házi készítésű kenyér. A hozzávalói egyszerűek, és ha egyszer megtanuljuk a tökéletes kenyér sütésének titkát, rájövünk, miért része évszázadok óta étkezésünknek. Bonnie Ohara könyve a tökéletes alapanyagok kiválasztásától kezdve a kenyérsütés eszközein át a tésztagyúrás lépésről lépésre bemutatott technikáin keresztül tanítja meg olvasóit a legfinomabb házi kenyerek elkészítésére. A 32 recept között megtalálhatjuk kedvencünket, mert nincs finomabb a sülő kenyér illatánál!

 

Hogyan legyünk profi kenyérsütők
Moobius október karácsony

Hogyan legyünk profi kenyérsütők

Bonnie Ohara
Alexandra Kiadó (A), 2020.05.05.
Tudod, mitől lesz igazán jó a házi kenyér, a rusztikus vekni, a focaccia, a briós és a ciabatta? Liszt, élesztő, víz és só - csupán ezek az egyszerű hozzávalók kellenek hozzá, ám a jó kenyér elkészítése mégis nagy feladat elé állítja az otthoni kenyérsütésben járatlanokat.

Rizs az élet

A kenyérhez hasonlóan a rizs is alapétel, elkészítése sokak számára mégis nehézséget okoz. Ez a szakácskönyv nemcsak a rizs elkészítésének titkaiba vezet be minket, hanem azt is megmutatja, milyen változatos étel; hány fajtája és elkészítési módja létezik, továbbá segítséget nyújt, hogy a rizsfőzés által újíthassunk étrendünkön, és változatossá, ugyanakkor egészségessé tegyük azt. A rizs sokoldalú étel, több mint köret, hiszen a világ felének biztosít mindennapi tápanyagot, valamint tökéletes gluténmentes alternatíva is lehet.

Rizs az élet
Moobius október karácsony

Rizs az élet

Receptek és történetek a világ legfontosabb gluténmentes élelméről

Kristin Donnelly, Ken Lee, Caryl Levine
Alexandra Kiadó (A), 2023.10.26.
Mindannyian ismerjük a rizst, ám valószínűleg kevesen vagyunk tisztában azzal, hogy mennyi változata létezik, és mennyire változatos módokon lehet felhasználni konyhánkban. A rizs nem egyszerű köret, és nem is szimplán fontos gabonaféle, hanem a világ népességének felét tápláló gluténmentes élelemforrás és kultúraformáló tényező.

Hal, mindenestül

A hal nemcsak fontos fehérjeforrás, de magas ómega-3 tartalma okán az egészségre gyakorolt pozitív hatása miatt is étrendünk fontos részévé válhat. Josh Niland, a tengeri halak szakértője azt bizonyítja be könyvében, hogy a hal hasonló, ha nem több figyelmet érdemel, mint bármelyik húsfajta. Szakácskönyvében több mint hatvan recepten keresztül mutatja be a különböző halak legfinomabb elkészítési módjait, a legegyszerűbbektől az egészen komplikált fogásokig, így mindenki megtalálhatja benne a számára legszimpatikusabb receptet.

Hal, mindenestül
Moobius október karácsony

Hal, mindenestül

Josh Niland
Alexandra Kiadó (A), 2022.
Josh Niland, a tengeri halak világszerte elismert szakértője a halak elkészítésének forradalmian újszerű látásmódját mutatja be a Hal, mindenestül című könyvében. A neves ausztrál séf mindent megkérdőjelez, amit eddig tudni véltünk a beszerzéstől kezdve a feldolgozáson, a száraz érlelésen, a sóval pácoláson át egészen a legjobb, ropogós serpenyős hal sütéséig.

BBQ a javából

Ebben a szakácskönyvben a barbecue rejtelmeibe kaphatunk bepillantást, feltárva annak sokszínűségét. Az egyszerű sütési technika, a különböző húsok sokféleképp történő pácolása jól jöhet egy hétvégi kerti partira, vagy ha a hétköznapjainkat szeretnénk feldobni valamivel. Több mint kilencven receptet böngészhetünk át, hogy megtaláljuk a hozzánk legközelebb álló füstölt ételt. A hússütés technikáján túl a tökéletes köretek és a finomabbnál finomabb szószok elkészítését is eltanulhatjuk, így akár egy teljes fogást tálalhatunk. A könyvben – habár rengeteg receptet és tippet tartalmaz – könnyű tájékozódni, a kezdő és haladó címkék segítenek, hogy a képességeinknek megfelelő recept választásával biztos legyen a siker.

BBQ a javából
Moobius október karácsony

BBQ a javából

Bevezetés a szmókerhasználat rejtelmeibe, lépésről lépésre

Alexandra Kiadó (A), 2023.05.18.
ELŐKÉSZÍT, FÜSTÖL, BEFAL Útmutató a hús füstöléséhez - lépésről lépésre
Ínycsiklandó barbecue ételt nem csak egyetlen bevált módon lehet készíteni, és épp ez adja a BBQ élvezetét és nehézségét.

Ha elsajátítottuk az alapokat, jöhetnek azok a különleges kötetek, amelyek egy-egy ország konyhájába vezetnek be minket, és tanítanak meg különlegességeinek elkészítésére. Ezek a könyvek segítenek, ha már unjuk a jól bevált receptek ismétlését, és akár egy tematikus vacsoraparti alapjai is lehetnek, ha igazán bátrak vagyunk.

Párizs, je t’ aime

A gasztronómia hazájának különleges receptjeivel ismerkedhetünk meg ebben a szakácskönyvben, amely több mint száz receptet és hat teljes menüsort állít elénk, és persze a tippeket, amelyek a receptek sikerét garantálják. A szerelem városának ínyencségein kívül a francia táj más ínycsiklandozó fogásait is bemutatja a kötet, hogy a végére úgy főzhessünk, mint egy igazi francia. A hagyományos francia ételeken túl több újragondolt, modern recepttel is találkozhatunk, így a szakácskönyv azoknak is szolgálhat újdonsággal, akiknek már nem kihívás a crème brûlée vagy a kakas borban.

 

Párizs Je t"aime
Moobius október karácsony

Párizs Je t'aime

A francia szakácskönyv

Svenja Mattner-Shahi, Britta Welzer
Alexandra Kiadó (A), 2020.11.18.
Oh lá lá!
Együnk úgy, ahogy az ínyencek - a gasztronómia szülőhazájában
Párizs a szerelem városa. És mivel a szívhez közismerten a gyomron keresztül vezet az út, a francia konyha szerelmesei mindent megtalálnak ebben a csodálatos gasztrokalauzban, ami szem-szájnak ingere.

Outlander – Az idegen konyhája

Ha meguntad már a modern recepteket, íme egy valódi gasztronómiai időutazás, amely a 17. századtól kezdődően ismertet meg skót és amerikai finomságokkal. Nemcsak a sorozat szerelmeseinek ajánlott ez a különleges könyv, hanem mindenkinek, aki a múlt bevált fogásaiból merítene új ötleteket. Ha pedig az Outlander rajongója vagy, gyűjtsd össze a barátaidat, akik osztják lelkesedésed, főzzetek meg egy, a könyv által összeállított menüsort, majd a vacsora mellé nézzétek meg kedvenc részeiteket a sorozatból a garantált szórakozásért!

Outlander - Az idegen konyhája
Moobius október karácsony

Outlander - Az idegen konyhája

Theresa Carle-Sanders
Alexandra Kiadó (A), 2023.06.15.
Készülj fel az időutazásra, és készítsd el ma is könnyen beszerezhető alapanyagokból az Outlander - Az idegen világából megismert ételeket! Kápráztasd el a többi rajongót, vagy kényeztesd saját magadat az alábbi skót és amerikai finomságokkal:
Reggeli Élesztős hajdinapalacsinta Edényben főtt lágytojás Duncannek

Ha a főzéshez megtaláltuk a szükséges könyveket, és elsajátítottunk minden fogást, következhet a desszertek világa. Legyen szó klasszikusokról vagy a fúziós konyha remekeiről, a következő könyvek segítségével biztosan találhatunk olyan édességet, amely nemcsak látványával, de ízével is elvarázsolhat minket, és persze a körülöttünk lévőket. Mert a sütésnél, az alkotás öröménél csak az a jobb, ha meg is osztjuk valakivel!

Macaron mesterfokon

A francia konyha az édességeket illetően sem okoz csalódást. Ez a szakácskönyv az egyik leghíresebb francia édességre, a macaronra fókuszál, amely amellett, hogy látványos kiegészítője lehet bármilyen partinak, változatos ízvilágával is megörvendeztet mindenkit, aki megkóstolja. Pierre Hermé, Franciaország leghíresebb cukrászmestere, aki könyvét ennek a kiváló desszertnek szenteli, az elkészítések aprólékos leírása mellett beavatja olvasóit a különleges ízkombinációk komponálásába is, miközben a világ minden tájáról kiválasztott hozzávalókkal művészkedik. Ez az egyedülálló kötet több mint egy szakácskönyv: történeteivel és gyönyörű illusztrációival az alkotásra inspirálja olvasóit, így kiemelkedő darabja lehet bármely feltörekvő cukrász gyűjteményének.

 

Macaron mesterfokon
Moobius október karácsony

Macaron mesterfokon

Pierre Hermé
Alexandra Kiadó (A), 2022.11.09.
Franciaország leghíresebb cukrászmestere, Pierre Hermé macaronoknak szentelt könyvéből mindent megtudhatunk az egyik legkedveltebb francia desszert elkészítéséről.

100 süti és keksz

A sütés a főzéshez hasonlóan elsőre ijesztőnek tűnhet; olyan dolognak, amit nehéz jól csinálni. Persze később mindenki rájön, hogy csak egy kis tapasztalatra és néhány jól bevált receptre van szükség, hogy valakiből magabiztos cukrász váljon, ehhez nyújthat segítséget Sarah Kieffer gasztroblogger könyve, amely 100 receptet gyűjt egybe, az alapoktól indulva az egyre bonyolultabb édességek felé. Ez a 100 egyszerű recept lépésről lépésre tanítja meg olvasóját a cukrászat alapfogásaira a legjobban bevált süteményeken és kekszeken keresztül. Ha nem tudod, hol kezdd a sütemények készítését, vagy ismersz valakit, akinek jól jönne egy kis segítség édességek terén, ez a könyv kiváló választás lehet.

100 süti és keksz
Moobius október karácsony

100 süti és keksz

Az édesszájúak bibliája

Sarah Kieffer
Alexandra Kiadó (A), 2023.11.10.
A 100 süti és kekszben benne van minden, amire szükségünk lehet, hogy édessé tegyük családunk és barátaink életét. Sarah Kieffer, a népszerű The Vanilla Bean sütiblog alkotója átfogó, ám kezdők számára is tökéletesen használható könyvben mutatja be a legjobb süti-, keksz- és brownie-recepteket a jól ismert ízektől egészen az egyedi édességkülönlegességekig.

A cukrászművészet nagykönyve

Ha kíváncsi vagy bármilyen édesség elkészítésére, ebben a könyvben garantáltan megtalálod, amit keresel. Ez a szakácskönyv összefoglal mindent, amit a sütésről tudni lehet; lépésről lépésre tanít meg sütni, legyen az croissant, krémes vagy macaron. Ez a könyv igazi francia finomságokon keresztül vezet be a cukrászat rejtelmeibe, és ad új ötleteket, amivel tökéletesítheted az eddig ismert receptjeidet. Lehetsz profi cukrász, vagy teljesen kezdő, ebben az átfogó könyvben biztosan találsz olyan részt, amely új tudással szolgálhat.

A cukrászművészet nagykönyve

A cukrászművészet nagykönyve

Ferrandi
Alexandra Kiadó (A)
Várható megjelenés: 2024.11.04.
Omlós croissant-ok, leheletnyi vékonyságú krémeslapok, mennyei macaronok és a legjobb francia cukrászmesterek megannyi különlegessége: A cukrászművészet nagykönyvéből a mesterség minden fogását elsajátíthatják a törekvő cukrászok, legyenek akár lelkes műkedvelők, vagy a legjobbaktól tanulni vágyó profik.