Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
december 7.
A Moobius karácsonyi könyv- és borajánlója

A Moobius karácsonyi könyv- és borajánlója

Könyvajánló

Az ünnepi időszakban mindenkinek jólesik egy kicsit lazítani, igyekszünk feltölteni lemerült energiaraktárainkat, hogy újult lendülettel vághassunk neki az új év kihívásainak. Könyv- és borválogatásunkkal szeretnénk hozzájárulni ennek az állapotnak az eléréséhez, ugyanis egy nagyszerű történet és egy finom bor társaságában garantált az ellazulás.

syrah_es_konyv.jpg

A Matias Borház testes, markáns, mélyvörös színű, magas minőségű vörösbora, a Syrah, amely az első korty után garantáltan az urak kedvence lesz. Kifejezetten jól párosítható húsokkal, így a az egyik könyvajánlásunk A hentesmesterség nagykönyve, amely 70 kiváló recepttel inspiráló receptgyűjtemény bármely lelkes hobbiszakácsnak és húsimádó olvasónak. Cserhalmi Dániel könyve, A Szabadság hadművelet egy izgalmakkal és fordulatokkal tarkított regény, amely a szépirodalom és krimi mezsgyéjén lavíroz. Az író politikai krimije hitelesen ragadja meg a Rákosi-korszak abszurd, rettegéssel teli mindennapjait. Matt Hranek Híres férfiak & híres órák című díszdobozos kiadású könyve nem csak rendkívül elegáns és esztétikus, beltartalmát tekintve számos érdekes történetet fed fel az olyan ikonikus órákkal kapcsolatban, mint a Rolex Dytonája vagy Wally Schirra űrhajós Omega Speedmastere.

Válogatásunkkal akár saját magadat is meglepheted, de karácsonyi ajándéknak is kiváló!

Matias Syrah 2020

Matias Syrah 2020

Száraz vörösbor

Matias Borászat
Testes, markáns, mélyvörös színű, magas minőségű bor a Villányi borvidékről, amely az első korty után az urak kedvence lesz. Illatában borsos, fekete erdei gyümölcsös jegyekkel kiegészítve. Ízében hosszú, bársonyos savakkal és utóízzel. Kifejezetten jól párosítható grillezett húsokkal és steakekkel, sült vadakkal, szarvassal és vaddisznóval.
Híres férfiak & híres órák

Híres férfiak & híres órák

Díszdobozban

Matt Hranek
Alexandra Kiadó (A), 2022.09.26.
Egy férfi és az órája között eltéphetetlen kötelék feszül
Paul Newman Rolex Daytonája, amelyet feleségétől, Joanne Woodwardtól kapott. Wally Schirra űrhajós Omega Speedmastere, az első óra a világon, amely megjárta a Holdat. Sylvester Stallone arany Submarinere, az első értékes dolog, amit megengedhetett magának.
A Szabadság hadművelet

A Szabadság hadművelet

Cserhalmi Dániel
Alexandra Kiadó (A), 2023.04.27.
Az ÁVH-ból nem lehet csak úgy leszerelni - mondogatják egymásnak a rettegett Államvédelmi Hatóság nyomozói, akiknek futószalagon kell szállítaniuk az újabbnál újabb államellenes bűncselekményeket. Majoros őrnagy is eredménytelenül próbál hátrébb húzódni a tűzvonalból: mindig jön egy újabb feladat, amit meg kell oldani, így az áhított nyugdíjazás is egyre távolabbinak tűnik.
A hentesmesterség nagykönyve

A hentesmesterség nagykönyve

Nicolas Arnaud, Fabien Pairon, Christian Segui
Alexandra Kiadó (A), 2023.11.02.
Professzionális eszköz a hentesek kezében, nélkülözhetetlen szakácskönyv a kifinomult húsevők polcán!
A több mint 70 pontos recepttel, mintegy 30 alaprecepttel és átfogó technikai segédlettel megfűszerezett A hentesmesterség nagykönyve a modern, minőségi és ízléses henteskészítmények sokszínű világába kalauzol el minket.

Következő ajánlásunk egy finom francia indíttatású rozébor 500 literes hordóban érlelve, amely még komplexebbé teszi az aromáit a stílusjegyek megtartásában. 

img_9316.jpg

Könyvválogatásunkban tovább erősítjük a francia életérzést: akad közte az ikonikus nemzeti édesség receptjeit és annak helyes elkészítését feldolgozó szakácskönyv és egy igazi, 100 receptet tartalmazó gasztrokalauz is. A Hosszú éjszaka Párizsban egy soha véget nem érő kémtörténet a fények csodálatos városában, izgalmakkal és felderítendő rejtélyekkel megspékelve. Nina George romantikus regényének lapjain elrepülhetünk a varázslatos Bretagne-ba, a Kis francia bisztróba, ahol a reményvesztett főszereplő újra megtalálja életének az értelmét, sőt… egy idegen férfi hatására új életbe kezd. Az Au revoir à Paris című, szívet melengető történetben a főszereplő, Grace nehézségei ellenére újra a boldogsága nyomába ered, és gyorsan bebizonyosodik, hogy a szerelem a legváratlanabb úton képes utat törni magának. Végezetül egy igazi ízig-vérig francia könyv zárja a listát, amely nemcsak egy divatrajongónak lehet nagyszerű ajándék, hanem azoknak is, akik elkalandoznának a nagyvárosba, hogy magukba szippantsák a frissen sült croissant illatát, ellátogassanak a lélegzetelállító történelmi látványosságokhoz, vagy bejárják a hangulatos utcákat. Az egyedi, gazdagon illusztrált könyv csodás éke lehet könyvespolcunknak.

Matias Oak Barrel Rosé 2022

Matias Oak Barrel Rosé 2022

Hordós érlelésű száraz rozébor

Matias Borászat
Rózsaszínű, gyümölcsös ízvilágú, francia indíttatású bor 500 literes hordóban érlelve, amely még komplexebbé teszi az aromáit a stílusjegyek megtartásában.
Dunántúli oltalom alatt álló földrajzi jelzésű Kékfrankos száraz rozébor. Magyar termék. Szulfitokat tartalmaz. Nébih: KPST
Macaron mesterfokon

Macaron mesterfokon

Pierre Hermé
Alexandra Kiadó (A), 2022.11.09.
Franciaország leghíresebb cukrászmestere, Pierre Hermé macaronoknak szentelt könyvéből mindent megtudhatunk az egyik legkedveltebb francia desszert elkészítéséről.
Párizs Je t"aime

Párizs Je t'aime

A francia szakácskönyv

Svenja Mattner-Shahi, Britta Welzer
Alexandra Kiadó (A), 2020.11.18.
Oh lá lá!
Együnk úgy, ahogy az ínyencek - a gasztronómia szülőhazájában
Párizs a szerelem városa. És mivel a szívhez közismerten a gyomron keresztül vezet az út, a francia konyha szerelmesei mindent megtalálnak ebben a csodálatos gasztrokalauzban, ami szem-szájnak ingere.
Hosszú éjszaka Párizsban

Hosszú éjszaka Párizsban

Dov Alfon
Alexandra Kiadó (A), 2020.
Ha bealkonyul a Fények Városában… Amikor a párizsi Charles de Gaulle repülőtéren egy izraeli technológiai vállalat menedzsere eltűnik egy vörös ruhás nővel, mindenki pikáns kis kalandot sejt.
Kis francia bisztró

Kis francia bisztró

Nina George
Alexandra Kiadó (A), 2020.
Legyen már vége! - ez a legmélyebb vágya Mariannénak, a kiüresedett házasságban élő hatvanéves német nőnek, amikor meghozza élete első saját döntését, és egy párizsi utazáson a Pont Neuf-ről a Szajnába veti magát. A sors azonban másképp akarja: Mariannét megmentik. Kórházba kerül, ahol váratlanul nagy hatással van rá egy kis bretagne-i halászfalut ábrázoló kép.
Au revoir á Paris

Au revoir á Paris

Anstey Harris
Pioneer Books
Grace álma egykor az volt, hogy világhírű hegedűművész legyen, ám egy trauma után nem mer többé közönség elé állni. Komolyzenei karrierje széthullása után egy angliai faluban él hangszerjavítóként, és arról álmodozik, hogy párizsi szerelmével, Daviddal családot alapít - amint a férfi végre maga mögött hagyja boldogtalan házasságát.
Párizs - egy divatőrült szemével

Párizs - egy divatőrült szemével

Megan Hess
Alexandra Kiadó (A), 2020.
A stílus és az elegancia fővárosaként Párizs minden divatrajongó bakancslistáján szerepel. De ha már ott vagyunk, mi az, amit feltétlenül érdemes megnéznünk?