Nincs engedélyezve a javascript.
33488294_1002748543236138_4536106881919221760_o-1.jpg
Dr. Fauszt Terézia
2020. május 11.
A bejárati ajtó a feng shui elvek alapján

A bejárati ajtó a feng shui elvek alapján

Kultúra és életmód

A bejárati ajtó az energiaáramlás szája. Ha kinyitjuk, chi-t engedünk be. A chi 80 százaléka azon keresztül érkezik. Ott dől el, hogy kedvező vagy kedvezőtlen erők hatolnak-e be az otthonunkba.

Az első benyomás a lakásunkról az ajtónk lesz, mivel a szemünk a leggyorsabb érzékszervünk. Mérete és alakja létfontosságú. Ha túl nagy, hosszú távon anyagi gondokat szülhet, ha túl szűk, családi veszekedésekhez vezethet. Nagyobb legyen, mint a többi ajtó és a ház nagyságával arányos! Ideális esetben legalább 30 cm van az átlagos magasságú ember feje búbja és az ajtónyílás felső széle között. Oldalt szintén 30-30 cm hely maradjon! Befelé nyíljon, tömör legyen és jól illeszkedő! Üvegajtó esetén függönnyel vagy üvegtapétával orvosolhatjuk . Az ajtó ne ugorjon ki, és ne vesszen el a különféle szerkezeti elemek között, de simuljon az épület homlokzatába.

Legyen más színű, mint a ház fala! A kerete ne legyen kopott vagy rozsdás! Könnyen nyitható és zárható legyen, nyikorgása megzavarhatja az egész ház harmóniáját.

Úgy kell elhelyezni, hogy sarkig tárhassuk és vendégeink érezhessék, hogy szívesen látjuk őket. Az ajtó mögött levő fogas, szekrény, kabát, cipő megakadályozhatja, hogy teljesen kinyithassuk, ami lehetetlenné teszi a chi szabad áramlását.

A bejáratot ne torlaszolja el semmi! Szemeteskukák és zsákok, takarítóeszközök, cipők, dobozok, üres üvegek, kerti szerszámok, építőanyagok stb. látványa hátrányosan befolyásolja a chi tápláló hatását. A nyitott szennyvízelvezető rács nemcsak kellemetlen szagot, de rossz energiát is áraszt. Fontos a kulcslyuk, névtábla, házszámtábla és a bejárathoz vezető út megvilágítása, valamint a működő kapucsengő!

Nézzen egy tágas térre vagy szép kertre! Előtte 75-100 méteren belül, két oldalról 2-2 méterre ne legyen negatív energia pl. a szomszéd tetősarka vagy parabolaantennája, villanyoszlop, üres zászlórúd, telefonfülke, reklámtábla, közúti jelzőtábla, felnyírt törzsű vagy lombhullató fa stb.! ORVOSLÁS: változtassuk meg a bejárati ajtó irányát, vagy tegyünk homorú, illetve domború bágua tükröt az ártó erővel szemben, a bejárati ajtó fölé!

Kedvező, ha az ajtó a ház közepén nyílik vagy szemben állva a jobb oldalhoz közelebb, de ne a sarok közelében. A legnagyobb hiba, amit elkövethetünk, hogy a hátsó kijáratot használjuk a bejárat helyett!

Gyakori és erős szelek irányába (észak) nyíló főbejárat rendkívül egészségtelen, mert a szélrohamok fullasztó chi-t juttatnak a házba, ami egyensúlyi problémákat okoz, a lakókat aggódás, idegesség, hormonális problémák és depresszió gyötörheti. MEGOLDÁS: állítsunk védő lugast 5-10 méterre a bejárattól, ami megállítja vagy megszelídíti a heves, támadó szelet!

A növényeket meg kell metszeni a bejárat körül, sose hanyagoljuk el! Szerencsésebb a bejárat előtt olyan bokrokat, virágokat ültetni, amelyeket nem kell megnyírni, és nem zavarják a kilátást.

A bejárati ajtóhoz csalogatni kell a chi-t (az energiát). Energetizálhatjuk világítással, az ajtó mellett kétfelől elhelyezett díszítő elemekkel, növényekkel, szobrokkal, szép lábtörlővel, kilinccsel, kopogtatóval, ajtóra helyezett koszorúval stb.

Alapvető, hogy magabiztosnak érezzük magunkat, ha kilépünk a külvilágba. Leglényegesebb szabály, hogy amit az ajtón kilépve látunk, annak lesz a legnagyobb hatása életünkre, az lesz a jövőképünk.

kepkivagas.png