Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2022. február 1.
A DASH-diéta bizonyult az egyik legnépszerűbb fogyókúrának 2021-ben

A DASH-diéta bizonyult az egyik legnépszerűbb fogyókúrának 2021-ben

Kultúra és életmód

A világjárvány megjelenésével egészségünk megőrzése még az eddiginél is fontosabbá vált. A karantén és a korlátozások időszakában az emberek hajlamosak elfeledkezni a rendszeres testmozgásról, így nem csoda, hogy az utóbbi időben a leghatékonyabb fogyókúrás étrendek keresése egyre népszerűbb lett.

A U. S. News & World Report táplálkozási szakemberek, orvosok és dietetikusok közreműködésével minden év elején rangsorolja az aktuálisan legnépszerűbb étrendeket, amelyekre diétázók milliói esküdnek. A lista élére 2021-ben is a mediterrán étrend került, amely évek óta tartja vezető helyét a rangsorban. Népszerűsége nem meglepő, hiszen a Görög-, Olasz- és Spanyolországban közkedvelt diéta lehetővé teszi, hogy önsanyargatás nélkül szabaduljunk meg a felesleges kilóktól, ráadásul az egészségre is rendkívül pozitív hatással van, számos súlyos betegség megelőzhető vele.

A lista második helyezettje, a DASH-diéta elsősorban a magas vérnyomással küzdők részére lett kifejlesztve, azonban az étrend beépítése mindennapokba a fogyni vágyók számára is nagyszerű megoldást kínál a pluszkilók leadására.

Bár a DASH-diéta segítségével csökkenthetjük testsúlyunkat és magas vérnyomásunkat, a tartós siker eléréséhez nem elég a kiegyensúlyozott táplálkozás. A 28 napos DASH-diéta és fogyókúraprogram étrendjének és életmódtervezési segédletének köszönhetően hosszú távon javíthatjuk az egészségünket.

A Julie Andrews és Andy De Santis dietetikusok által gondosan összeállított könyv csokorba gyűjti az egészséges életmód legfontosabb összetevőit, így maximális segítséget nyújt az új, egészségesebb életmódunk kialakításához és fenntartásához. A teljes étkezési tervet, recepteket, valamint a testmozgásra, a stressz kezelésére és még az alvás javítására vonatkozó útmutatókat is tartalmazó, fogyókúrás könyvek közül kiemelkedő mű minden, a hosszú távú egészséghez szükséges eszközt megadja számunkra.

Bár a diéta étrendjében elsősorban a teljes kiőrlésű gabonák, zöldségek, gyümölcsök és sovány húsok fogyasztását és a tejtermékek leredukálását ajánlják, a DASH-re való áttérés nem jelenti, hogy le kell mondanunk kedvenceinkről. A könyv receptjei az egészségtudatos elkészítési módokat tartják szem előtt, így a ropogós halas szendvicsektől egészen az édesburgonyás palacsintáig mindenki megtalálhatja a számára legfinomabb fogásokat.

„Ha egy olyan átfogó táplálkozási könyvet keresel, amely nemcsak azt tanítja meg, HOGYAN étkezz, hanem azt is, hogy MIT egyél, akkor ez az! A 28 napos DASH-diéta és fogyókúraprogrammal kapsz egy bevásárlólistát, heti étkezési tervet és konkrét recepteket, amelyek élvezetesebbé teszik az étkezést és a diétázást! Mint regisztrált dietetikus kolléga, ajánlom ezt a könyvet mindenkinek, aki egészségesebb, fenntartható életmódot szeretne kialakítani!” – Bair, MS, RD, RD, CPT, a www.bairaesthetics.com megalkotója

A 28 napos DASH-diéta és fogyókúraprogram fokozatos életmódváltást kínál olyan élelmiszerekkel, amelyeket a helyi élelmiszerboltban is megvásárolhatsz, és olyan gyakorlatokkal, amelyeket minimális felszereléssel is elvégezhetsz. Megérdemelt fontosságot tulajdonít a pihenésnek és az odafigyelésnek. Minden javaslat észszerű, bizonyítékokkal alátámasztott, és ami a legfontosabb, megvalósítható. Andy De Santis és Julie Andrews 28 napos tervet kínál, amely kiváló kiindulópontot nyújt, hogy reális módon egészségesek legyünk. Az igazi szépség az, hogy a DASH-diéta egyszerű, nincs benne semmi trükk, és a legtöbb ember képes követni.” – Dr. Lee Errett, FRCSC, a Torontói Egyetem szív- és globális sebészetének professzora

A 28 napos DASH-diéta és fogyókúraprogram

A 28 napos DASH-diéta és fogyókúraprogram

Julie Andrews, Andy De Santis
Alexandra Kiadó (A), 2020.
A DASH-diéta segítségével csökkenthetjük testsúlyunkat és magas vérnyomásunkat, ám a tartós siker eléréséhez nem elég a kiegyensúlyozott táplálkozás. A 28 napos DASH-diéta és fogyókúraprogram étrendjének és életmódtervezési segédletének köszönhetően hosszú távon javíthatjuk az egészségünket.