Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2019. május 28.
A harvardi professzor Magyarországra látogat

A harvardi professzor Magyarországra látogat

Steven Pinker, a Harvard Egyetem pszichológiaprofesszora a világ egyik vezető szaktekintélye a nyelv és az eszme kutatásának területén, akinek Felvilágosodás most című kötete május végén jelenik meg az Alexandra Kiadó gondozásában.

A könyvben bemutatott elmélet lényege, hogy bár előszeretettel hangoztatjuk, még sosem volt ilyen rossz állapotban a világ, mint most, valójában igenis a haladás a jellemző: az egészség, a jólét,a biztonság, a béke, a tudás és a boldogság terén is egyre jobb a helyzet, és nemcsak Nyugaton, hanem világszerte. Pinker ezt a fejlődést a felvilágosodás eszméinek tudja be. Az elméletet bemutató Felvilágosodás most című kötet külföldön elképesztő sikert aratott, kiadása után szinte azonnal a New York Times bestsellerévé vált, Bill Gates pedig kijelentette, hogy nemcsak Pinker valaha írt legjobb könyve, de az új kedvence is.

A könyvmegjelenés kapcsán Steven Pinker Magyarországra látogat, és 2019. június 4-én, kedden 17 órakor előadást tart az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Karának aulájában (1075 Budapest, Kazinczy u. 23–27.).

Szeretettel várunk minden érdeklődőt! Az előadás angol nyelvű. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, helyek már csak limitált számban elérhetők.

A könyvbemutató megvalósításában társszervezőként közreműködik az ELTE PPK és a Kapszli.

Felvilágosodás most

Felvilágosodás most

Steven Pinker
Alexandra Kiadó (A), 2019.
Tényleg darabokra hullik a világ? A haladás eszméje idejétmúlt? A harmadik évezred emberi állapotának ebben az elegáns körüljárásában a kogníciókutató és közéleti értelmiségi Steven Pinker arra biztat bennünket, hogy szemléljük kissé távolabbról a véres főcímeket és a romlásról szóló próféciákat, mert ezek csak a pszichológiai hajlamainkra játszanak rá.