Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
június 5.
A Juhász Anna irodalmi szalon #159 vendégei: Kovács Dominik és Kovács Viktor

A Juhász Anna irodalmi szalon #159 vendégei: Kovács Dominik és Kovács Viktor

A könyves világ hírei
A 2010. novemberében alapított, budapesti székhelyű irodalmi műhely, a Juhász Anna Irodalmi Szalon 2024. januárjától a Hegyvidéki Kulturális Szalonban (Budapest 1124, Törpe utca 2.) működik. A 2024-es évad hatodik, szezonzáró estjére június 12-én kerül sor, ahol fókuszba a Kovács ikrek szerzőpárosának debütáló családregénye kerül, ami szárnyaló képzeletű, sziporkázóan szellemes, mesésen mágikus és a lélek mélységeibe hatoló realista mű, egy lélektani- és fejlődésregény.
 
A zenés, felolvasószínházzal gazdagított estre csak most, először érkeznek olyan alkotók a Kovács ikrek mellé, akik más-más módon, de művészileg kapcsolódnak hozzájuk. A Hrutka Róbert – Kovács Dominik – Kovács Viktor trió által jegyzett Pablo és Picasso, avagy az állatok karneválja című családi musical hamarosan bemutatásra kerül, míg Hegedűs D. Géza az ikrek két darabjából is rendezett felolvasószínházi színházat, Láng Annamária pedig az ikrek Lear király-újraértelmezésében szerepel.
Lesz majd minden
Kiadóvezetőnk kedvence

Lesz majd minden

Kovács Dominik, Kovács Viktor
Európa Könyvkiadó, 2024.04.04.
„Úgy van az, hogy az ember gyereke spórul, törekszik, spórul, törekszik, spórul, törekszik, amíg csak bele nem vénül ebbe, ki nem hullik a haja meg a foga, s akkor hirtelen valami könnyebbséget érez a bal bordája alatt” - vallják generációk óta a Nádor vármegyei Égetthalmon tősgyökeres Balogh család tagjai, akiknek annyira a vérükbe ivódik a gyarap

Háziasszony, szerkesztő: Juhász Anna irodalmár
Irodalmi Szalon - Az irodalmi hagyomány jegyében létrejött közösség célja a kezdetektől, 2010-től a kortárs és hagyományos, klasszikus irodalom szerelmeseinek felolvasószínházzal, beszélgetéssel, zenével - közösségben létezni. A havonta megrendezendő összejövetelek Juhász Anna irodalmár, kulturális menedzser ötlete alapján és házigazdaságával valósulnak meg immár 14 éve.

Helyszín: Hegyvidéki Kulturális Szalon (Bp., 1124 Törpe utca 2.)
Belépőjegy: 2500 Ft (500 Ft kedvezmény hegyvidéki lakosoknak)