Nincs engedélyezve a javascript.
fb_logo_01-1.jpg
Cartaphilus Könyvkiadó
2022. november 28.
A Kind of Magic – A Queen teljes története A-tól Z-ig

A Kind of Magic – A Queen teljes története A-tól Z-ig

Friss megjelenés

„Alapos kritikai elemzés, amely nem nélkülözi a humort sem… remek kikapcsolódást nyújt.” – Mojo

A Queen A-tól Z-ig páratlan portré a banda sikeréről, útjáról, tagjairól és a zenéjükről a Bring It On Home: Peter Grant, Led Zeppelin and Beyond és a Pigs Might Fly: The Inside Story of Pink Floyd című könyvek írójától, Mark Blake-től, korunk egyik leghíresebb zenei újságírójától.

Mark Blake alkotásai 1988-tól kezdve rendszeresen jelennek meg főként zenei és életmód magazinokban – ilyen például a Q magazin, a The Times, a Mojo vagy a Rolling Stones. Írói munkásságát leginkább zenei előadókról készült életrajzi könyvek jelentik. Már az első ilyen alkotása nagy sikert aratott 2007-ben, és később elnyerte a The Guardian Paperback of The Week díját. 2018-as kötetét, a Peter Grantről írt Bring It On Home-ot az év zenei könyvének választották meg. A biografikus könyvek írása mellett a Queen, a The Who és Jimi Hendrix múzeumi kiállításának összeállításában is segédkezett. Legújabb alkotása több mint 30 év összegyűjtött interjúiból, híreiből, cikkeiből mini életrajzokon keresztül mutatja be a zenekart, beszél annak megalakulásáról, felemelkedéséről, a tagok ezzel kapcsolatos érzelmeiről, hogy mindezt hogyan élték meg, és milyen hatással volt az életükre. Megvilágít helyszíneket, eseményeket, amelyek meghatározóak voltak a zenekar szempontjából. Megtudható a könyvből az is, mi köze van Freddie Mercurynak Jimi Hendrixhez; hogyan küzdött meg a szexualitással kapcsolatos előítéletekkel, és hogy miért szerette ennyire a macskákat.

„Abszolút zseniális. Nagyszerű betekintés a kedvenc együttesem életébe, jó néhány vidám anekdotával. Kötelező olvasmány a Queen és a legenda, Freddie Mercury rajongóinak.” –Goodreads olvasói vélemény

Egy nem mindennapi könyv egyediségről, felemelkedésről és összeomlásról; minden olyan dologról, ami az élet velejárója. Egy azonban biztos: az elolvasása után nemcsak a dalok, de a zenekar is teljesen más színben fog feltűnni az olvasó szemében.

Ez az alapvetően életrajzi kötet választ ad arra a kérdésre, miért hallgatjuk még ma is őket, és miért ennyire népszerűek mind a hallgatók, mind a zenei művészek körében. Mark Blake mindezt könnyen befogadható, élvezetes olvasmányként tárja az olvasók elé, a mélyben meghúzódó kritikai megfogalmazásokkal átszőve. A zenei szakmát érintő belső összefüggésekre és a történelmi kontextusra egyaránt rávilágít. Az olvasónak tulajdonképp fel sem tűnik, mennyi információanyaggal találkozik; a komolyabb hangvételű részeket oldják az immár legendás és vicces történések, amelyeket a tagok fiatalként megéltek. Szórakoztatóan taglalja Blake azt is, mitől váltak felejthetetlenné bizonyos bulik.

„Mindent tudni akarsz a Queenről? Ebben a könyvben megkapod.” – Classic Rock

A Kind of Magic - Queen A-tól Z-ig
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

A Kind of Magic - Queen A-tól Z-ig

Blake Mark
Cartaphilus Könyvkiadó, 2022.11.17.
Bohemian rapsody, We are the Champions, We Will Rock You, I Want to Break Free - a sor szinte a végtelenségig folytatható. A könnyűzenén maradandó nyomot hagyó Queen legendája máig töretlen, a zenekar sikerei és befolyása semmihez sem mérhető. A többek közt a Pink Floyd és a Led Zeppelin sztoriját feldolgozó elismert rock újságíró, Mark Blake most a Queen teljes történetét hozza el: A-tól Z-ig.