Nincs engedélyezve a javascript.
fb_logo_01-1.jpg
Cartaphilus Könyvkiadó
2021. szeptember 27.
A meseregény, amely A hobbit fő inspirációjaként szolgált

A meseregény, amely A hobbit fő inspirációjaként szolgált

Előrendelhető újdonság

J. R. R. Tolkien A Gyűrűk Ura-trilógiáját és az ennek előzményeit bemutató A hobbit történetét egy fantasyrajongónak sem kell bemutatni. A Gyűrűk Ura alighanem minden idők legnagyobb hatású tündérmeséje.

Tolkien képzelete szabadon, ráérősen kalandozik a három vaskos könyvben, amikor a világ sorát még nem az ember szabta meg, hanem a jót és szépet, a gonoszat és álnokot egyaránt ember előtti lények, ősi erők képviselték. Abban az időben, amikor a mi időszámításunk előtt ki tudja, hány ezer, tízezer esztendővel a Jó kisebbségbe szorult erői szövetségre léptek, hogy a Rossz erőit legyőzzék: tündék, féltündék, az ősi Nyugatfölde erényeit őrző emberek, törpök és félszerzetek, erdőtündék fogtak össze, hogy a jó varázslat eszközével, s a nagy mágus, Gandalf vezetésével végül győzelmet arassanak, de épp e győzelem következtében elenyésszen az ő idejük, s az árnyak birodalmába áthajózva átadják a földet új urának, az emberi fajnak. Honnan meríthette azonban az ihletet a fantasy műfajának megalapozója?

A hobbit imádni való karaktereihez a legnagyobb ihletet köztudottan E. A. Wyke-Smith elbűvölő meseregénye, A csibukok varázslatos földjén adta, amely a Cartaphilus Könyvkiadó jóvoltából végre magyarul is olvashatóvá válik.

Pip és Flóra nagy bajba keveredtek. Megszöktek a Sunny Bay Elhagyott és Váratlanul Elárvult Gyermekek Nevelőotthonából, ahol életük szomorú és kilátástalan volt, ám sorsuk most sem nevezhető épp rózsásnak…

A két kis árva meghökkentő és varázslatos világba csöppent, ahol fahéjmedvék, lápi koboldok, bukdácsok és talán még takonyférgek is élnek, és persze mindenekelőtt a csibukok, ezek az esetlen, kelekótya, de végtelenül elbűvölő lények, akik J. R. R. Tolkien gyermekeinek szívét is rabul ejtették.

„A gyermekeimmel együtt tagadhatatlanul beleszerettünk E. A. Wyke-Smith A csibukok varázslatos földjén című könyvébe… és persze Gorbóba, az egész díszes társaság legragyogóbb gyöngyszemébe” – J. R. R. Tolkien

A csibukok varázslatos földjén
Akciós termékek

A csibukok varázslatos földjén

Veronica Cossanteli
Cartaphilus Könyvkiadó, 2021.11.12.
Két kis árva meghökkentő és varázslatos világba csöppent, ahol fahéjmedvék, lápi koboldok, bukdácsok és talán még takonyférgek is élnek, és persze mindenekelőtt a csibukok, ezek az esetlen, kelekótya, de végtelenül elbűvölő lények, akik J. R. R. Tolkien gyermekeinek szívét is rabul ejtették.