Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
július 15.
Érkezik A Gyűrűk Ura musicalváltozata!

Érkezik A Gyűrűk Ura musicalváltozata!

Anglia után most Amerikában debütál a népszerű filmből készült színházi adaptáció

A könyves világ hírei

A chicagói Shakespeare Színház készül bemutatni A Gyűrűk Ura musicalváltozatát, amely új perspektívából, a hobbitok szemszögéből meséli újra J. R. R. Tolkien klasszikus történetét. Az előadás eredetileg 2006-ban került színpadra Matthew Warchus és Shaun McKenna rendezésében, zenéjét pedig a világhírű A. R. Rahman, a Värttinä együttes és Christopher Nightingale komponálta. Az első produkció Londonban, a Theatre Royal Drury Lane színházban debütált, most pedig Paul Hart rendezésében kerül újra színpadra, ezúttal az Egyesült Államokban.

A Gyűrűk Ura: Egy zenés mese július 19-én mutatkozik be a Chicago Shakespeare Theater The Yard nevű színpadán, és egészen 2024. szeptember 1-jéig lesz látható. Ezt követően a produkció nemzetközi turnéra indul, hogy a világ különböző pontjain is elvarázsolja a nézőket. Paul Hart izgatottan várja az amerikai bemutatót, és hangsúlyozta, hogy a Tolkien-történetet feldolgozó méltán híres és elismert filmekhez képest a musical sokkal nagyobb hangsúlyt helyez a hobbitokra, az ő szemszögükből élhetik újra a nézők a már jól ismert eseményeket.

A musical cselekménye ugyan a Peter Jackson által rendezett filmekhez hasonlóan Zsákos Bilbó születésnapjával veszi kezdetét, ahol Bilbó egy különleges ajándékkal, egy aranygyűrűvel lepi meg unokaöccsét, teljesen új kalandra invitálja a nézőket. Az előadás során Simon Kenny díszletei és Anjali Mehra koreográfiája lenyűgöző látványt és élményt nyújtanak a közönségnek. A színészek és zenészek varázslatos utazásra hívják a nézőket, ahol a csaták, orktámadások, hegyi túrák és barlangi kalandok mind valósághűen elevenednek meg a színpadon. Frodó Középföldén át Mordor legsötétebb vidékeiig tartó hosszú és veszélyes küldetésének most a nézők részesei lehetnek, vele együtt küzdhetnek a gyűrű megsemmisítése és a gonosz legyőzése érdekében.

A musical zenei világa is igen különleges, és sokat ad az élményhez, mivel a dalok stílusa a folk, Bollywood és pop elemeit ötvözi, tükrözve a finn, indiai és angol-amerikai zeneszerzők sokszínű hátterét. A háromórás előadás során a dalok és a dialógusok harmonikusan váltakoznak, biztosítva a közönség számára a legjobb szórakozást.

Bár az eredeti londoni előadás inkább a veszteségeiről volt ismert, mint a sikereiről, A Gyűrűk Ura musical Paul Hart által újraálmodott változata bebizonyítja, hogy a szeretet és a bátorság történetei mindig megtalálják az utat a szívünkbe. A nemzetközi turnénak köszönhetően pedig még több embernek lehetősége lesz átélni ezt a varázslatos élményt, és még több ember zárhatja szívébe Tolkien örökérvényű történetét.

A Gyűrűk Ura I-III.

A Gyűrűk Ura I-III.

J. R. R. Tolkien
Európa Könyvkiadó
"A Gyűrűk Ura tündérmese. Mégpedig -legalábbis terjedelmét tekintve- alighanem minden idők legnagyobb tündérmeséje. Tolkien képzelete szabadon, ráérősen kalandozik a könyv három vaskos kötetében - vagyis abban a képzelt időben, mikor a világ sorát még nem az ember szabta meg, hanem a jót és szépet, a gonoszat és álnokot egyaránt ember előtti lények, ősi erők képviselték.