Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
2023. május 31.
Mire számíthatunk A hatalom gyűrűi második évadában? A Deadline megkérdezte a szereplőket.

Mire számíthatunk A hatalom gyűrűi második évadában? A Deadline megkérdezte a szereplőket.

Megfilmesítés

A Gyűrűk Ura-rajongók figyelem!

Igaz a hír, A hatalom gyűrűi előzménysorozat második évadának forgatása már javában zajlik az Egyesült Királyságban és Európa-szerte. A megjelenési dátum egyelőre nem ismert, a Fellowship of Fans Twitter-posztja szerint azonban a forgatás augusztusban fejeződhet be. Az Amazon Studios társvezetője, Vernon Sanders úgy nyilatkozott, hogy a második évad megjelenésére 2024-ben számíthatunk.

Az alábbiakban minden fontos információt és újdonságot összegyűjtöttünk a közelgő második évad szereplőiről, a történet alakulásáról, illetve a sorozat jövőjéről.

A hatalom gyűrűi sorozat J. R. R. Tolkien A Gyűrűk Ura című trilógiájának előzménysorozata. Egy olyan fantasytörténeté, ahol az ősi erők uralta világban nem tér és idő dominál, hanem a Jó és a Rossz erők. Egy lebilincselő történet, sorsfordító cselekményszálakkal…

Így van ez A hatalom gyűrűi sorozattal is: az első évad fináléja 100 millió nézőt vonzott a képernyők elé. A második évad a fellobbanó hírek szerint viszont még az első évadnál is jobban csillog majd, akárcsak a hatalom gyűrűi, melyek elkészültek az első évad fináléjában. A Gyűrűk Ura története alapján a tündegyűrűk közül az egyiket Galadriel viseli, a másikat pedig Círdan, akit a második évadban mutatnak majd be, illetve Gandalf, aki egyelőre nem szerepel a sorozatban – bár számos találgatás kering azzal kapcsolatban, hogy a híres varázsló lehet az úgynevezett Idegen, ám ez egyelőre nem került megerősítésre. A harmadik gyűrűt Gil-galad, illetve Elrond, a hatalmas, mindenekfelett uralkodó gyűrűt pedig maga A Gyűrűk Ura ikonikus gonosztevője, Sauron viseli majd.

mv5bm2e1owmyntqtyjk1oc00nzfllthmmwetoguxmzkwngyynje3xkeyxkfqcgdeqxvymdm2ndm2mq_v1.jpg

Morfydd Clark elárulta, hogy Galadriel biztosan a szereplők között lesz. Továbbá elmondta azt is, hogy amikor saját gyűrűjével felszínre kerül majd a varázslat, sorsdöntő esemény vár a karaterre… Hogy ez pontosan mit jelent, egyelőre nem tudjuk, de az izgalom garantált: Clark csupán annyit árult el a rajongóknak, hogy Galadriel megpróbálja meglátni a fényt a sötétségen keresztül. A Deadline-nak tett nyilatkozatából emellett azt is megtudtuk, hogy az első évad fináléjában elkészült gyűrűk óriási változást hoznak majd, melyben Galadriel szerepe kiemelten fontos lesz. A továbbiakban Peter Mullan, a Durin királyt alakító színész elmondta, hogy a karakterének olyan dolgokat kell majd átélnie a második évad során, melyek gyökereiben változtatják meg őt. Ennek következtében fiával, Durin herceggel problémássá válhat kapcsolata.

mv5body2mgzimtmtyjllms00yzgzltg3zmutnjrhzwvjy2fizjy0xkeyxkfqcgdeqxvymdm2ndm2mq_v1.jpg

Kiderült viszont, hogy nemcsak a király nem lesz önmaga – Cruz Córdova, Arondir megtestesítője, érdekes információkat osztott meg a Deadline-nal: hangsúlyozta, hogy míg az első évadban viszonylagos békében zajlottak az események, a második évadban ez korántsem lesz így, ugyanis rövidesen minden felborulhat. Ezúttal küzdeni kell a gonosszal, hiszen Sauron itt van. A második évad tehát a küzdelem évada lesz: Córdova szerint most jön el a pillanat, amely megmutatja a karakterek mélységeit, és amellyel egyúttal az egész történet elindul. Nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy Córdova számára Arondir szerepének elvállalása mekkora súllyal bír a mai napig. Hiszen Tolkien első fekete elfjének megformálása számos kritikának, rasszizmusnak és gyűlöletnek tette ki a színészt, már az első évad premierjét megelőzően is. Córdova azonban elmondta, hogy a második évadhoz érve már úgy érzi, megszabadult attól, hogy bizonygatnia kellene hovatartozását, hiszen rengeteg szeretetet és támogatást kapott. Nagyon régóta küzdött egy ilyen lehetőségért, és bár mindig is tudta, hogy ide tartozik, most végre úgy is érezheti, szárnyalhat a szerepében.

mv5bzjg0zdc1yjetzwiyns00nweyltllm2ytmtq1ndu2y2izytu4xkeyxkfqcgdeqxvymdm2ndm2mq_v1.jpg

Az is kiderült, hogy a második évadban teljesülni fog a rajongók egy régi vágya: Arthur, a Disa hercegnő férjét alakító színész elárulta, hogy Durin herceg és Elrond testvéri kapcsolata kibontakozik majd, ráadásul közös tervüknek megfelelően együtt kísérlik meg jobbá tenni a világot a történet során. Arthur szerint a kettejük közötti testvéri szeretet ritka, különleges és hatalmas erővel bír a történet szempontjából.

A hatalom gyűrűi második évadának megjelenése bár csak 2024-ben várható, a sorozat egész biztosan megéri a várakozást, hiszen a történet igen emlékezetes pillanatokat tartogat a nézők számára most, hogy a három gyűrűt összekovácsolták, ráadásul Sauron is megérkezett… A második évad az óriási csaták mellett a könyvbeli ikonikus jeleneteket is megörökíti majd.

A Gyűrűk Ura I-III.

A Gyűrűk Ura I-III.

J. R. R. Tolkien
Európa Könyvkiadó
A Gyűrűk Ura tündérmese. Mégpedig – legalábbis terjedelmét tekintve – alighanem minden idők legnagyobb tündérmeséje. Tolkien képzelete szabadon, ráérősen kalandozik a három vaskos könyvben, amikor a világ sorát még nem az ember szabta meg, hanem a jót és szépet, a gonoszat és álnokot egyaránt ember előtti lények, ősi erők képviselték.

Azt is biztosan tudjuk, hogy a sorozatnak öt évadot terveznek, ráadásul Vernon Sanders, az Amazon Studios társvezetője elmondta, a második évad forgatása mellett, már dolgoznak a harmadik évad tervezetén is.

A hatalom gyűrűi sorozat első évada továbbra is elérhető a Prime Videón.