Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
május 15.
A Murtagh hosszú hetek óta szerepel a The New York Times bestsellerkiadványai között

A Murtagh hosszú hetek óta szerepel a The New York Times bestsellerkiadványai között

A könyves világ hírei

Christopher Paolini amerikai író hazánkban és külföldön is az egyik legkeresettebb szerzők közé tartozik. 2003-ban, mindössze 19 évesen adta ki első regényét Eragon címmel, amivel berobbant az irodalmi köztudatba, és a The New York Times bestsellerszerzőjévé vált.

Az Eragont hamarosan folytatás követte, megteremtve Alagaësia sárkányokkal teli varázslatos világát. Az Örökség-sorozat folytatásának tekinthető a tavaly megjelent Murtagh, amely a sorozat cselekménye után egy évvel játszódik, és a szerző eddigi kritikai és olvasói elismeréseiben hasonlóképp osztozik. Megjelenése rengeteg embernek okozott örömet, akiknek gyermekkorát végigkísérték Eragon történetei, és persze rengeteg az új rajongója is a sorozatnak évről évre. Népszerűségét nem is bizonyíthatná jobban, hogy már 21 hete megszakítás nélküli szereplője a The New York Times bestsellerlistájának!

Mitől ennyire sikeres a Murtagh?

Paolini képes arra, hogy a fantasyírás hagyományait tiszteletben tartsa, és mégis valami újat alkosson. Legfőbb írói inspirációi többek között J. R. R. Tolkien mint a modern fantasy megteremtője, vagy Philip Pullman, Az Úr sötét anyagai szerzője, aki az idősebb generációk egyik legsikeresebb írója. Paolini mesteri történetmesélő, ami a műfaj tökéletes megvalósításához elengedhetetlen; emellett olyan részletesen kidolgozott világokat képes teremteni, amelyek egyszerűen beszippantják azokat, akik készek elmerülni bennük. A Murtagh sem kivétel ez alól: egyszerre érdekfeszítő és veszélyekkel teli történet, olyan, ami egész idő alatt izgalomban tartja olvasóját. Az Eragon féltestvéréről és sárkányáról szóló regényben részesei lehetünk kalandoknak, árulásoknak, győzelmeknek és vereségeknek egyaránt, ahogy az antihős helyet próbál találni magának az új világban.

„Azt kell mondjam, hogy ez a könyv fantasztikusan van megírva. Úgy tárja fel az emberi érzelmek mélységeit és a trauma okozta küzdelmeket, hogy az olvasó lelkének mélyére hatol.”

(Amazon, olvasói vélemény)

Amíg Paolini első könyvével középkori jelmezbe bújva járta a könyvesboltokat, hogy eladhasson pár darabot a betérő vásárlóknak, az elmúlt 20 évben könyveinek millióit adta el, és folyamatosan gyűjti új olvasóit, akik szinte mindig rajongóivá is válnak. A jó hír pedig, hogy a könyv vége egy újabb történet kezdetét sejteti. Az olvasók legalábbis ezt remélik!

Ha Paolini rajongója vagy, ez a könyv sem fog csalódást okozni; ha pedig még új vagy a fantasztikus irodalom világában, akkor jó kezdés lehet az egész sorozat vagy csupán ez a könyv, mert ugyan kapcsolódik az Örökség világához, de önálló kötetként is olvasható, nem szükségesek hozzá előzetes ismeretek.