Nincs engedélyezve a javascript.
fb_logo_01-1.jpg
Cartaphilus Könyvkiadó
október 16.
A nagy sikerű Vérengző fenevadak folytatása, a Pusztító fenevadak még mélyebbre visz minket a veszélyekkel és titkokkal teli vadonba.

A nagy sikerű Vérengző fenevadak folytatása, a Pusztító fenevadak még mélyebbre visz minket a veszélyekkel és titkokkal teli vadonba.

Előrendelhető újdonság

Ayana Gray Georga-ban töltötte gyermekkorának meghatározó éveit, majd 13 éves korától kezdve Arkansasban élt családjával, ahol 2015-ben politikatudományból, valamint afrikai és afroamerikai tanulmányokból érettségizett. Ahogyan kilépett a gimnázium falai közül, egyből tollat ragadott. Azonban csak 2021-ben jelentette meg első regényét, mellyel egyből berobbant a köztudatba. A Beasts of Prey azon nyomban a The New York Times bestsellerlistáján negyedikként csillogott, és ezzel az írónő széles körben ismertté vált. Érdekesség, hogy az egyetemközi és az első afroamerikai alapítású Alpha Kappa Alpha Sorority nevet viselő egyesületnek is tagja. Eddigi alkotásait 10 különböző nyelvre fordították le, 5 különböző kontinensen, így méltán világhírű. Sőt, még filmet is fognak műveiből készíteni.

Beasts of Prey - Vérengző fenevadak
Akciós filmes kedvencek

Beasts of Prey - Vérengző fenevadak

Indul a vadászat

Ayana Gray
Cartaphilus Könyvkiadó
Beasts of Prey
A sors veszélyes szövetségbe forraszt két tinédzsert, akik az otthonukat fenyegető halálos szörny levadászására készülnek - ám közben még a bestiánál is halálosabb titkokat fednek fel.

„Akárcsak a Beasts of Prey-ben, ebben a történetben is megannyi varázslat, kaland és világépítés van, és úgy éreztem, most sokkal mélyebb betekintést nyertünk mindenbe. Ayana Gray továbbra is kifogástalan történetmesélésével ragyog.”

Beasts of Ruin - Pusztító fenevadak

Beasts of Ruin - Pusztító fenevadak

Ayana Gray
Cartaphilus Könyvkiadó, 2023.11.02.
Beasts of Prey
A nagy sikerű Beasts of Prey - Vérengző fenevadak folytatása, a Beasts of Ruin - Pusztító fenevadak még mélyebbre visz minket a veszélyekkel és titkokkal teli vadonba.

Az első rész a hónap Apple-könyve lett 2021 októberében. Tűzvésszel és a shetanival – Lkossa városának lakóira közel egy évszázada vadászó vérszomjas fenevaddal kellett szembenéznie a két fiatalnak. Koffi törlesztette tartozását családjának, amíg Ekon eleget tett a családi örökség elvárásainak. Ebben a történetben sem lelnek nyugalomra, mert a föld, a víz és az istenek gondoskodtak róla, hogy főszereplőink távol maradjanak egymástól, és minden energiájukat egymás megmentésére fordítsák. Egyre több időt töltenek külön, egyre változik a személyiségük a próbatételek hatására, és talán érzelmeik sem ugyanazok, mint eddig voltak. A történet immár két különböző szálon fut, tökéletesen kiegészítve egymást. Az előző könyvből megtudhattuk, Koffi mekkora áldozatokra képes, ha a szeretteiről van szó. Ám most számolnia kell a következményekkel, és a halál istenének szolgálójaként olyan tettekre kényszerül, melyeket csak az egész történetet elolvasva érthetünk meg igazán. Természetesen ott a lehetőség, hogy ellenszegül, de miért tenné, ha az a szerettei kárára válna. Egy újabb komoly döntőképességet igénylő szituációba kerül, amikor választania kell: szerelem és jól megszokott idilli élet, vagy valami új és nagyobb. Mindeközben Ekont saját otthonából elűzték, barátnője megmentésre szorul, amiben a lány nagymamája is segítségére lesz, és közelít a halál birodalmához, ahol egy kibontakozásra váró fordulat áll be. Az is nehezíti a dolgát, hogy OCD-vel, azaz egyfajta kényszerbetegséggel küzd, legalábbis az olvasóban ezt a hatást kelti az elbeszélő, és a szorongás is meghatározó aspektusa mindennapjainak. Egyre közelebb kerülhetünk a karakterekhez azáltal, hogy jobban megismerjük háttértörténetüket. Például Koffi édesanyját és a daraja örökség mivoltát. Bepillantást nyerhetünk szívszorító eseményekbe, és teljesebb kép alakul ki bennünk az első rész jeleneteivel kapcsolatban. Még mélyebbre juthatunk a varázslat világába. Igaz, az olvasók egy részének jobban tetszett az első rész, ám a második elolvasása is nagy élményt jelentett számukra. A pánafrikai mitológia és a mágia ihlette fantasy eddig ismeretlen tudással is felruház bennünket.