Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
november 29.
Karácsonyi ajándékötletek fantasyrajongóknak

Karácsonyi ajándékötletek fantasyrajongóknak

Könyvajánló

Karácsonykor a csodák valóra válnak. Talán ezért lehet különösen emelkedett ünnep ez a fantasyrajongók számára, akik valóban nyitottak a csodára – egy olyan fantáziavilágra, amelyben az ünnepi időszakban elmerülhetnek a hideg tél elől menekülve.

Idén is arra törekszünk, hogy az otthonukba vigyük a varázslatot, ehhez ajánlunk most pár fantasykötetet.

George R. R. Martin: Tűz és vér

Az elmúlt évtized egyik legnagyobb fantasysikere a Trónok harca-sorozathoz és az alapjául szolgáló A tűz és jég dala-könyvekhez kötődik. A Vastrón megszerzéséért folytatott ádáz és szűnni nem akaró küzdelmet az egész világ figyelemmel követte. S ugyan mindenkit az kötött le, mi lesz a történet vége, felmerült vajon bárkiben is, vajon hogyan kezdődött Westeros története?

George R. R. Martin Tűz és vér című históriáskönyve a nagy múltú Targaryen-ház történetét meséli el, a Vastrón megalkotásától egészen a dinasztiát majdnem elpusztító polgárháborúig. Az előzménykötetből idén készült sorozat Sárkányok háza címmel, amely még az elődjénél is zajosabb sikereket ért el, és amely – ha lemaradtál volna róla – megtekinthető az HBO kínálatában. A Tűz és vér tökéletes ajándék mindazoknak, akik még a 2024-ben várható második évad előtt tudni szeretnék a történet folytatását…

Tűz és vér
plecsni-1.png

Tűz és vér

George R. R. Martin
Alexandra Kiadó (A), 2022.08.15.
"Szurokfekete szárnyán Balerion alábukott az éjszakában, és amint Harrenhal óriási tornyai feltűntek alatta, a sárkány kiokádta dühét, és fekete, vörössel átszőtt tűzben fürdette meg a várat. A kő nem ég, hencegett Harren, de a vára nem csak kőből állt. Fa, gyapjú, kender, szalma, sózott hús és gabona: minden tüzet fogott.

J. R. R. Tolkien: A Gyűrűk Ura I–III.

Nincs is hangulatosabb annál, mint a karácsonyfa fényében ülve elmélyedni minden idők legnagyobb tündérmeséjében.

A hosszúnak ígérkező téli szünidőben J. R. R. Tolkien ikonikus regénye, A Gyűrűk Ura ideális olvasmány a vállalkozó kedvűek számára, akik a kultikussá vált filmsorozaton túl az eredeti művel is meg szeretnének ismerkedni. Az Európa Könyvkiadó jóvoltából ráadásul több kiadás közül is választhatsz: több mint húsz év után végre ismét puha borítós kiadásban is olvasható a történet. De természetesen azoknak, akik a klasszikusabb megjelenésű, aranyozott, kemény kötéses kiadást részesítik előnyben, ez is könnyedén elérhető.

A Gyűrűk Ura I-III.
plecsni-1.png

A Gyűrűk Ura I-III.

J. R. R. Tolkien
Európa Könyvkiadó
A Gyűrűk Ura tündérmese. Mégpedig – legalábbis terjedelmét tekintve – alighanem minden idők legnagyobb tündérmeséje. Tolkien képzelete szabadon, ráérősen kalandozik a három vaskos könyvben, amikor a világ sorát még nem az ember szabta meg, hanem a jót és szépet, a gonoszat és álnokot egyaránt ember előtti lények, ősi erők képviselték.
A Gyűrűk Ura I-III.
plecsni-1.png

A Gyűrűk Ura I-III.

J. R. R. Tolkien
Európa Könyvkiadó
"A Gyűrűk Ura tündérmese. Mégpedig -legalábbis terjedelmét tekintve- alighanem minden idők legnagyobb tündérmeséje. Tolkien képzelete szabadon, ráérősen kalandozik a könyv három vaskos kötetében - vagyis abban a képzelt időben, mikor a világ sorát még nem az ember szabta meg, hanem a jót és szépet, a gonoszat és álnokot egyaránt ember előtti lények, ősi erők képviselték.

Szántó Dániel: Dorian - Tündekard

Ha már tündéknél és sárkányoknál tartottunk, e kettő különleges ötvözetét nyújtja a Tündekard, méghozzá egy hazai szerző tollából. Szántó Dániel kalandos történetének főhőse Dorian, a kitaszított tünde. Egy nap azonban rálel az Árnyak kardjának egy darabjára. Ahhoz, hogy az Árnyak felett győzelmet arathassanak, ez a kard elengedhetetlen. Doriannak, a kiválasztottnak egyesítenie kell a széttört kard részeit. Csakhogy mi lehet a varázstárgy valódi célja? És vajon megbízhat-e Dorian az újdonsült útitársaiban, miközben egy hatalmas sárkány és lovasa vadászik rá? A Gyűrűk Ura és az Eragon rajongóinak tökéletes olvasmány!

Dorian
plecsni-1.png

Dorian

Tündekard

Szántó Dániel
Alexandra Kiadó (A)
A kiválasztottak krónikája
"Fontos leszögeznem rögtön az elején, hogy a Tündekard nem egy mese. Tudniillik a mesék általában boldog véggel zárulnak, és nem tudom garantálni, hogy Efraim Dorian kalandjai ily módon érnek véget." Három évtized telt el a nagy háború óta, amelyben a tündék, törpök és emberek hadának sikerült legyűrnie az Árnyak seregét.

Ayana Gray: Beasts of Prey – Indul a vadászat

A megjelenését követően azonnal világsikerre szert tett Beasts of Prey – Indul a vadászat minden tekintetben egyedülálló fantasykötet. Két színes bőrű fiatal történetét követjük nyomon, akik a családi örökség okán kénytelenek szövetségre lépni, majd kapcsolatuk egyre mélyebb gyökeret ereszt. Céljuk, hogy legyőzzék az otthonukat fenyegető halálos szörnyet, ehhez azonban be kell vetniük magukat a Nagy Dzsungelbe. A fiatal felnőtteknek szóló Young Adult regény ötvözi a varázslatot, a fantasyt és az afrikai mitológiát egy cseppnyi romantikával. Magával ragadó olvasmány minden korosztály számára.

Beasts of Prey - Indul a vadászat
plecsni-1.png

Beasts of Prey - Indul a vadászat

Ayana Gray
Cartaphilus Könyvkiadó
A sors veszélyes szövetségbe forraszt két tinédzsert, akik az otthonukat fenyegető halálos szörny levadászására készülnek - ám közben még a bestiánál is halálosabb titkokat fednek fel.

Natalia Sherba: Óramágusok-sorozat

Az Óramágusok-sorozat szintén ideális olvasmány kamaszok és felnőttek számára egyaránt. A történetben egy fiatal lány átlagos, majd egy csapásra szürreálissá váló életébe nyerünk betekintést. Vasilisa ugyanis rájön, hogy létezik egy elrejtett világ, ahol az Idő maga egy külön univerzum. A multidimenzionális világokról szóló történetek az elmúlt években nagy közönségkedvencnek számítottak – Oroszországban például csak a Harry Potter-könyvekből fogy több példány –, így akik szeretik az időről szóló elméleteket, a misztikumot és természetesen a varázslatot, azok számára garantáltan izgalmas élményt nyújt Natalia Sherba sorozata.

Az Órakulcs
plecsni-1.png

Az Órakulcs

Natalia Sherba
Európa Könyvkiadó
Óramágusok
Az Óramágusok új, egyedi hang a fantasyben, ahol az Idő külön, mágikus univerzumként jelenik meg. Barátság, bizalom, a könnyű és a helyes út közti választás nehézsége, az elhivatottság megtalálása, az akaraterő megedzése, az első szerelem bonyodalmai – ilyen és hasonló kérdések foglalkoztatják az Óramágusok sorozat kamasz szereplőit, ahogyan a való élet, a valódi világ kamasz lakóit is, éljenek bárhol.
Az Óraszív
plecsni-1.png

Az Óraszív

Natalia Sherba
Az Óratorony
plecsni-1.png

Az Óratorony

Natalia Sherba
Az Óranév
plecsni-1.png

Az Óranév

Natalia Sherba
Az Órakép
plecsni-1.png

Az Órakép

Natalia Sherba

Julia Dippel: Izara-sorozat

Egy átlagos kamaszlány, akinek élete romokban hever. Ariana egyedül birkózik meg az egymásra halmozódó problémákkal – a szülők válása, az iskolai beilleszkedés nehézségei, anyagi gondok –, ám még ő sem számított arra, hogy mindez egy szempillantás alatt más megvilágításba kerül. Természetfeletti lények ugyanis nem léteznek. Vagy mégis? És ha igen, milyen befolyással vannak Ariana életére?

Julia Dippel Izara-sorozata az elmúlt évek legnépszerűbb német ifjúsági regényciklusa, Az örök tűz pedig megjelenése után elnyerte a legjobb német nyelvű első könyvnek járó díjat.

Izara - Az örök tűz (1.)
plecsni-1.png

Izara - Az örök tűz (1.)

Julia Dippel
Izara - Csendes víz (2.)
plecsni-1.png

Izara - Csendes víz (2.)

Julia Dippel
Izara - Viharos lég (3.)
plecsni-1.png

Izara - Viharos lég (3.)

Julia Dippel
Izara - Felperzselt föld (4.)

Izara - Felperzselt föld (4.)

Julia Dippel