Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
2022. május 16.
A Netflix filmre viszi a Minél véresebb egyik novelláját

A Netflix filmre viszi a Minél véresebb egyik novelláját

Megfilmesítés

A horror szerelmesei ebben az évben sem maradnak tartalom nélkül, ugyanis újabb Stephen King-adaptáció van készülőben, ami, ha minden jól halad, még 2022-ben bemutatásra kerül. A Netflix bejelentette, hogy filmre viszi King Minél véresebb című novelláskötetének egyik történetét, a Mr. Harrigan telefonját, John Lee Hancock rendezésében.

Stephen King amerikai szerző korunk egyik legolvasottabbja, akit az úgynevezett popkultúra első számú írójaként szoktak emlegetni. Nem kevés művét adaptálták már filmvászonra és színpadra egyaránt. Bár eddig a megfilmesített történetei mind nagyobb lélegzetű írásokból származnak, az író rövidebb novellái is sok potenciált rejtenek, amire úgy tűnik, fel is figyeltek a streamingszolgáltatók.

A Mr. Harrigan telefonja egy fiatal fiú, Craig, és egy magának való, idős milliomos, Mr. Harrigan barátságát meséli el. Kapcsolatukat telefonon keresztül tartják fenn, míg az idős úr el nem távozik az élők sorából. De Craig számára hamar világossá válik, hogy nem minden szűnik meg létezni, ami halott. Az üzenetváltások folytatódnak elhunyt barátja telefonjáról, amit vele együtt temettek a sírba.

Izgalmasnak ígérkezik a készülőfélben lévő film; már azt is lehet tudni, kik lesznek a főszereplők: a fiatal Craiget nem más, mint a King-horror világában már jártas Jaeden Martell fogja játszani, aki központi szerepet töltött be az Az mindkét részében. A film címszerepét pedig Donald Sutherland kapta, akit olyan filmekből ismerhetünk, mint a Büszkeség és balítélet vagy az Éhezők viadala.

captura_de_pantalla_2021_10_07_174122_min.jpg
Jaeden Martell és Donald Sutherland
3 min read

A projekt gyártásáért a Blumhouse és az Amerikai Horror Sztori alkotója, Ryan Murphy a felelős, így a borzongás már szinte előre garantált.

A 2020-as The New York Times-bestseller, a Minél véresebb magyarul az Európa Könyvkiadó gondozásában olvasható. Stephen King kötetében a Mr. Harrigan telefonja mellett további három lenyűgöző kisregény kapott helyet. A Chuck életében a világ összeomlani látszik, az internet leáll, az emberek kétségbeesetten próbálnak túlélni, csak egy bizonyos Chuckot éltetnek a városban mindenfelé. A kötet legformabontóbb és legmeglepőbb írásából megismerhetjük a titokzatos idegen életét. A címadó kisregényben gyanús körülmények között bomba robban egy iskolában. A híradásokat figyelve Holly Gibney gyanús nyomokat vesz észre, és a tettes nyomába ered, miközben fény derül az évek óta lappangó, félelmetes titokra. King ebben az írásában a Mr. Mercedes és A kívülálló világába tér vissza, a folytatásból pedig megtudhatjuk, hogyan alakult a magánnyomozó további élete. A patkány hőse a kiváló novellista, Drew Larson, aki egy váratlan ihlet hatására családja erdei házába vonul, hogy megírja élete első regényét. A munka azonban lassan halad, ráadásul a férfi lázas betegen a hegyen reked egy viharban. Az ítéletidőben végül megment egy patkányt, és a váratlan látogatóval töltött éjszaka után hihetetlen erőre kapva befejezi élete fő művét. A sikernek azonban ára van, és Drew kénytelen szembenézni a következményeivel.

Minél véresebb

Minél véresebb

Stephen King
Európa Könyvkiadó, 2021.04.30.
Stephen King legújabb kötetében ezúttal négy lenyűgöző kisregény kapott helyet. A Mr. Harrigan telefonja a fiatal Craig és a magának való, idős Mr. Harrigan barátságát meséli el. Miután a fiú elveszti és eltemeti öreg mentorát, különös üzenetek érkeznek a telefonjára, amelyek végérvényesen megváltoztatják az életét.