Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
2021. április 23.
A nő, aki saját testének rabszolgája

A nő, aki saját testének rabszolgája

Előrendelhető újdonság

„Adèle már meztelen. Összekarmolja a férfi nyakát, cibálja a haját. Adam mulat rajta, és izgalomba jön. Durván meglöki, pofon vágja. Adèle megragadja a péniszét, és felnyomja a hüvelyébe. Hátát a falnak vetve érzi, ahogy a férfi beléhatol. A szorongás elmúlik. Újra működnek az érzékszervei. Már nem olyan nehéz a lelke, kitisztul a feje. Megmarkolja Adam fenekét, és heves, erőteljes mozdulatokkal egyre gyorsabban rántja magához. El akar jutni valahova, pokoli szenvedély munkál benne. »Erősebben, erősebben!« – kiabálja.

Ismeri ezt a testet, és ez visszaveti. Túl egyszerű, túl gépies így a dolog. Váratlan betoppanása nem röpíti ismeretlen magaslatokba Adamot. Szeretkezésük se nem elég durva, se nem elég gyengéd. Adèle a mellére teszi Adam kezét, és megpróbál valaki mást képzelni a helyébe. Lehunyja a szemét, és azt képzeli, hogy kényszerítik.”

Erotika, obszcenitás, pornográfia – látszólag, de sokkal inkább a saját szexuális függőségének, nimfomániájának kitett nő, Adèle története és szenvedése az, ami elbeszélésre kerül Leïla Slimai Az ogre kertjében című regényében.

Adèle, a Franciaországba bevándorolt család gyermeke a társadalmi nyomás hatására megy férjhez, szül gyereket, vállal munkát – pedig csak élni szeretne, és csodálatra vágyik. No meg arra, hogy kielégítsék a szexuális vágyait – egyre többen, egyre erőszakosabban, bárki, bármikor és bármi áron. A kielégülés azonban egyre elérhetetlenebb. És a(z ön)csalások sorozata is egyre fenntarthatatlanabb.

Leïla Slimani erotikától túlfűtött regénye nem csak egy nimfomániás nő szexuális kalandozásait beszéli el, Az ogre kertjében sokkal inkább a saját testének és vágyainak, valamint a patriarchális normáknak kiszolgáltatott NŐ szenvedéstörténete – mely félelmetes lélektani felismerésekkel jár.

Az ogre kertjében
Rendelj három könyvet 3+2 jelzéssel ellátott kiadványaink közül, és további kettőt ajándékba adunk! A kedvezmény öt könyv kosárba rakása után aktiválódik, az öt megrendelt termékből a két legalacsonyabb árút adjuk ajándékba. Az akció más kedvezményekkel, kuponajánlatokkal nem összevonható, az akcióban szereplő könyvekre további %-os kedvezmények nem vehetők igénybe, a 3+2 akció keretein belül leadott rendelések esetén fix összegű, végösszegből levonásra kerülő kupon nem felhasználható.

Az ogre kertjében

Adéle története

Leila Slimani
Európa Könyvkiadó, 2021.05.03.
Adele, a fiatal francia nő a társadalmi elvárásoknak megfelelően férjhez megy, gyereket szül, munkát vállal – pedig csak élni szeretne, és csodálatra vágyik. No meg arra, hogy kielégítsék a szexuális vágyait!

Leïla Slimani (1981) francia–marokkói író, újságíró. 2016-os regénye, az Altatódal Concourt-díjban részesült, melyet az év legjobb francia nyelvű regényének ítélnek oda. Első, szintén nagy sikert aratott – a La Mamounia-díjat elnyert –, 2014-ben írt, Az ogre kertjében című regényét a híres Gallimard kiadó jelentette meg.

Slimani 2017 óta Emmanuel Macron francia elnök személyes képviselője az International de la Francophonie szervezetnél (OIF), mely a francia nyelvű és kultúrájú régiókat támogatja világszerte.

Altatódal

Altatódal

Leila Slimani
Európa Könyvkiadó, 2017.11.24.
Myriam, a francia-marokkói ügyvédnő úgy érzi, munka nélkül nem lehet boldog - így hát bébiszittert kell keresni a gyerekek mellé.