Nincs engedélyezve a javascript.
profil_pics2-1.jpg
Pioneer Books
2021. december 18.
Hat nővér és egy életre elegendő rejtély

Hat nővér és egy életre elegendő rejtély

Friss megjelenés

1919 karácsonya, Anglia. Az erőszakos, élősködő nagybátyjával és agyonhajszolt anyjával együtt nyomorban élő Louisa Cannon szebb életről álmodik, lehetőség szerint minél messzebb Londontól. A megváltást a fiatal lány számára az Oxfordshire gyönyörű vidékén található főúri Mitford házban kínálkozó munkalehetőség jelenti, ahol a Mitford gyerekek mellé keresnek szolgálót. Louisa ezzel nemcsak biztonságba kerül, de a 16 éves, éles eszű és éles nyelvű Nancy bizalmasává is válik.

A környéket eközben egy hátborzongató rejtély tartja lázban: a legendás ápolónő, Florence Nightingale keresztlányát, Florence Nightingale Shore-t fényes nappal brutálisan meggyilkolják egy vonaton. A szövevényes ügybe Louisa és Nancy is belekeveredik, de mit tehet két fiatal lány egy olyan gyilkossal szemben, aki bármire képes, hogy elkerülje a lelepleződést?

„Egy valódi gyilkosság, egy valódi család és egy vadonatúj krimi hősnőjének története fonódik össze egy izgalmas és rendkívül élvezetes olvasmánnyá. Imádtam.” – Julian Fellowes, a Downton Abbey és a Belgravia alkotója és írója

Jessica Fellowes regénye egyszerre idézi meg Agatha Christie klasszikus bűnügyi történeteit és a Downton Abbey hangulatát. A Mitfordi rejtélyek az elmúlt évek egyik legnagyobb nemzetközi sikert arató brit krimisorozata, mely egy valódi, megoldatlan gyilkosságon alapul. A klasszikus krimik rajongóinak kötelező olvasmány!

Mitfordi rejtélyek - Gyilkosság a vonaton

Mitfordi rejtélyek - Gyilkosság a vonaton

Jessica Fellowes
Pioneer Books, 2021.11.30.
Mitfordi rejtélyek
1919 karácsonya, Anglia. Az erőszakos, élősködő nagybátyjával és agyonhajszolt anyjával együtt nyomorban élő Louisa Cannon szebb életről álmodik, lehetőség szerint minél messzebb Londontól. A fiatal lány számára a megváltást jelenti az Oxfordshire gyönyörű vidékén található főúri Mitford házban kínálkozó munkalehetőség, ahol a Mitford gyerekek mellé keresnek szolgálót.

A könyvsorozatról

A New York Times bestsellerszerzője, Jessica Fellowes tollából származó Mitfordi rejtélyek egy aranykori stílusú, korhű részletekben bővelkedő krimisorozat, amely a legendás Mitford-házban játszódik, és a sorozat minden könyvében a hat lenyűgöző és híres Mitford-nővér egyike szerepel.

A Mitford-család

Érdekesség, hogy a könyvsorozatban szereplő Mitford-család egy valóban létező angol arisztokrata család volt, amelynek székhelye a Northumberland régióban található Mitfordban helyezkedett el. A család több feje is Northumberland fő sheriffjeként szolgált, azonban a klán az 1930-as években vált különösen ismertté a hat Mitford-nővér miatt, akik koruk ünnepelt és időnként botrányos alakjai voltak. A The Times újságírója, Ben Macintyre a következőképpen jellemezte őket: „Diana fasiszta; Jessica kommunista; Unity Hitler-szerető; Nancy regényíró; Deborah hercegnő, Pamela pedig szerény baromfi-szakértő.”

Downton Abbey-rajongók, örüljetek! A Mitfordi rejtélyek a vidéken élő arisztokraták életébe nyújt betekintést, pompás ruháikkal, ékszereikkel, előkelőségükkel és modorukkal együtt.” – The Globe and Mail