Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
2021. június 9.
A The New York Times és USA Today bestsellerszerző Therese Anne Fowler életrajzi regénye

A The New York Times és USA Today bestsellerszerző Therese Anne Fowler életrajzi regénye

Előrendelhető újdonság

„Az alapos kutatómunkára épülő, őszinte történet visszaadja Alva Vanderbiltnek, amitől sok történész megfosztotta őt: egyedi hangját” – New York Journal of Books

Alva Smith, egy jó nevű, de elszegényedett déli család leánya Amerika aranyozott korszakának egyik legvagyonosabb dinasztiájába házasodott be: az újgazdag Vanderbiltek közé, akiket a korabeli elit társaság mélységesen lenézett. Ám a makacs Alva úgy döntött, minden eszközt bevetve kiharcolja az új családját megillető tiszteletet. Kilenc nagyszerű kúriát terveztetett és építtetett, melyek nagy hatással voltak New York ma ismert városképére; nagy bálokat adott, és elrendezte, hogy a lánya egy grófhoz menjen feleségül. Ugyanakkor sikerrel dacolt a korabeli nőket meghatározó konvenciókkal is, a házasságában érvényesítette az akaratát, és a nők választójogi mozgalmának egyik vezető egyénisége lett.

Életrajzi regényében Therese Anne Fowler olyan világot fest le, melyben a mérhetetlen vagyon áll szemben a kétségbeesett szegénységgel; a társadalmi ambíció a társadalmi megvetéssel, a barátság az árulással. Az Egy kifogástalan hölgy felejthetetlen történet egy figyelemre méltó asszonyról, Alva Smith Vanderbilt Belmontról, akinek élete remek bizonyíték arra, hogy a történelmet azok írják, akik ismerik – és hajlandók megszegni a szabályokat.

„Zseniális... A regény pazar, csillogó részletei ugyan egy letűnt világot idéznek fel, ám a mód, ahogyan Fowler elénk tárja az egyszerre megjelenő megvetést és elismerést, amelyekkel a világ egy erős nőt kezel, az erőteljes és rendkívül aktuális” – Publishers Weekly

Egy kifogástalan hölgy

Egy kifogástalan hölgy

A Vanderbilt család regénye

Therese Anne Fowler
Európa Könyvkiadó, 2021.06.30.
Életrajzi regényében Therese Anne Fowler olyan világot fest le, melyben a mérhetetlen vagyon áll szemben a kétségbeesett szegénységgel; a társadalmi ambíció a társadalmi megvetéssel, a barátság az árulással.

Therese Anne Fowler a Középnyugaton nevelkedett, de 1995-ben Észak-Karolinába költözött. BA fokozatot szerzett szociológiából és kulturális antropológiából, majd kreatív írást tanult az Észak-karolinai Állami Egyetemen. Z – Zelda Fitzgerald regénye című életrajzi regénye, melynek Zelda, a dzsesszkorszak emblematikus figurája volt a főszereplője, azonnali sikert hozott számára: a regény hosszú ideig szerepelt a sikerlistákon, most is az egyik legolvasottabb szerelmi történet a nagy álmok idejéből.

A szerző más művei

Z - Zelda Fitzgerald regénye

Z - Zelda Fitzgerald regénye

Therese Anne Fowler
Európa Könyvkiadó, 2020.12.01.
„Bárcsak elmondhatnám mindenkinek, aki azt hiszi, hogy menthetetlenek vagyunk… Nézzetek meg bennünket jobban, és valami különlegeset, rejtélyeset láttok majd, olyat, ami valóságos és igaz. Sosem azok voltunk, akiknek látszottunk.”
Amikor a gyönyörű és vakmerő Zelda Sayre, a „déli szépség” 1918-ban megismerkedik F.
Rendes környék

Rendes környék

Therese Anne Fowler
Európa Könyvkiadó, 2021.04.30.
Az észak-karolinai Oak Knoll zöldellő, kertvárosi kerülete. Itt lakik Valerie Alston-Holt, az egyetem ökológiatanára, a környék elismert lakója, a könyvklub fontos tagja.