Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
2021. október 1.
Bárki számára böngészhetővé váltak F. Scott Fitzgerald kéziratai

Bárki számára böngészhetővé váltak F. Scott Fitzgerald kéziratai

A könyves világ hírei

A világhírű író születésének 125. évfordulójának alkalmából a princetoni egyetem könyvtára bárki számára ingyenesen böngészhetővé tette F. Scott Fitzgerald digitalizált kéziratait. A nem mindennapi gyűjteményben a regények kezdeti változatai mellett találhatunk leveleket és újságkivágásokkal teli füzeteket is.

A sajátos jubileumi megemlékezésnek hála olvasható például a nagy sikerű, többszörösen adaptált A nagy Gatsby eredeti kézirata, valamint annak egy korábbi változata, amely a Trimalchio munkacímet kapta.

A nagy Gatsby

A nagy Gatsby

F. Scott Fitzgerald
Európa Könyvkiadó
Jay Gatsby, a titokzatos milliomos felemelkedésének, tündöklésének és bukásának története sosem volt még ennyire aktuális.

A dokumentumok között helyet kapott továbbá Az Édentől messze című regény első verziója, amelyet Fitzgerald még akkor kezdett el írni, amikor ő maga is a princetoni egyetem diákja volt. Érdekesség, hogy az anyagokat böngészve mi, laikus olvasók is észrevehetjük, hogy a legendás író milyen rossz helyesírással vetette papírra gondolatait. A kutatók ebből azt a következtetést vonták le, hogy F. Scott Fitzgerald diszlexiával küzdhetett.

A digitalizált kéziratok ezen a linken érhetők el.

Kapcsolódó könyvünk

Z - Zelda Fitzgerald regénye
Rendelj három könyvet 3+2 jelzéssel ellátott kiadványaink közül, és további kettőt ajándékba adunk! A kedvezmény öt könyv kosárba rakása után aktiválódik, az öt megrendelt termékből a két legalacsonyabb árút adjuk ajándékba. Az akció más kedvezményekkel, kuponajánlatokkal nem összevonható, az akcióban szereplő könyvekre további %-os kedvezmények nem vehetők igénybe, a 3+2 akció keretein belül leadott rendelések esetén fix összegű, végösszegből levonásra kerülő kupon nem felhasználható.

Z - Zelda Fitzgerald regénye

Therese Anne Fowler
Európa Könyvkiadó, 2020.12.01.
„Bárcsak elmondhatnám mindenkinek, aki azt hiszi, hogy menthetetlenek vagyunk… Nézzetek meg bennünket jobban, és valami különlegeset, rejtélyeset láttok majd, olyat, ami valóságos és igaz. Sosem azok voltunk, akiknek látszottunk.”
Amikor a gyönyörű és vakmerő Zelda Sayre, a „déli szépség” 1918-ban megismerkedik F.