Nincs engedélyezve a javascript.
fb_logo_01-1.jpg
Cartaphilus Könyvkiadó
2021. december 16.
A tűz őrzőjének lánya A legjobb young adult-regény 2021-ben

A tűz őrzőjének lánya A legjobb young adult-regény 2021-ben

A könyves világ hírei

A 2007 óta működő Goodreads számos könyvmoly számára ismerős lehet: az angol nyelvű oldalon – hasonlóan a Moobius könyves közösségéhez – a felhasználók többek között saját könyvtárakat vagy könyvlistákat hozhatnak létre, emellett vélemények, ajánlások között böngészhetnek és akár csoportokat is alkothatnak. A Goodreads egyik fő célja, hogy egy olyan felületet biztosítson a szerzőknek és az olvasóknak egyaránt, ahol mindenki megtalálhatja a következő olvasmányát, valamint lehetőséget teremt az olvasóknak, hogy véleményeiket megoszthassák egymással.

Idén immár 13. alkalommal rendezték meg a Goodreads Choice Awards közönségszavazást és díjátadót, amelynek különlegessége, hogy maguk az olvasók dönthetnek a díjazott könyvekről.

A Goodreads minden évben elemzi az év során megjelent több százmillió könyv értékeléseit és kritikáit, és kiválasztja a 15 jelöltet különböző műfaji kategóriákban. A Goodreads-tagok ezután november és december hónapokban szavazhatnak kedvenc jelöltjeikre.

Több, mint 4,75 millió leadott és megszámolt szavazat, valamint egy nagyon szoros mezőny után 2021. december 9-én kihirdetésre kerültek az idei eredmények: 17 kategóriából 17 győztes könyv került díjazásra.

A Cartaphilius Könyvkiadó gondozásában 2022-ben magyar nyelven is érkező A tűz őrzőjének lánya nyerte a 2021 legjobb young adult-regényének járó díjat.

A debütáló szerző, Angeline Boulley úttörő, fiatal felnőtteknek szánt regénye egy őslakos tinédzserről szól, akinek feladata, hogy kiirtsa a korrupciót a törzsében. A könyv olyannyira sikeres, hogy Barack Obama és Michelle Obama sorozatadaptációt készít belőle a Netflix számára, amely a tervek szerint szintén 2022-ben magyar nyelven is elérhető lesz!

A Tűzőrző lánya
Rendelj három könyvet 3+2 jelzéssel ellátott kiadványaink közül, és további kettőt ajándékba adunk! A kedvezmény öt könyv kosárba rakása után aktiválódik, az öt megrendelt termékből a két legalacsonyabb árút adjuk ajándékba. Az akció más kedvezményekkel, kuponajánlatokkal nem összevonható, az akcióban szereplő könyvekre további %-os kedvezmények nem vehetők igénybe, a 3+2 akció keretein belül leadott rendelések esetén fix összegű, végösszegből levonásra kerülő kupon nem felhasználható.

A Tűzőrző lánya

Angeline Boulley
Cartaphilus Könyvkiadó
Faji előítéletek, egy sokkoló gyilkosság utáni nyomozás és lenyűgöző betekintés az amerikai őslakosok kultúrájába - A Tűzőrző lánya 2021 legnagyobb young adult sikere az Egyesült Államokban, amelyből Barack Obama és Michelle Obama készít sorozatadaptációt a Netflix számára.

A Moobius kínálatából idén több könyv is esélyes volt a Goodreads Choice Awards díjra: A tűz őrzőjének lánya például a debütáló regények között is az előkelő harmadik helyet szerezte meg; Stephen King legújabb regénye, a Billy Summers pedig szintén dobogós lett a thrillerek kategóriájában.

Billy Summers

Billy Summers

Stephen King
Európa Könyvkiadó, 2021.11.25.
Egy rendes fickó rossz munkakörben. Billy Summers bérgyilkos, a legjobb a szakmájában. Kitüntetett iraki háborús veterán, a világ legjobb mesterlövészei közé tartozik. Munka után viszont felszívódik. Erkölcsi kódexe szerint csak az igazán rossz emberekre vadászik. Billy végleg ki akar szállni, előbb azonban vár még rá egy utolsó munka.

A győztes könyvek teljes listája ide kattintva tekinthető meg.