Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
2021. szeptember 26.
A világ legnépszerűbb szinglijének 25 éve egy kötetben – mert megérdemled!

A világ legnépszerűbb szinglijének 25 éve egy kötetben – mert megérdemled!

Könyvajánló

„Korunkban és napjainkban egy nőnek egyetlen valakire van szüksége, és az ő maga.”

A 20. század tíz legmeghatározóbb regénye közé sorolta a The Guardian a Bridget Jones naplóját. Az 1996-ban megjelent első rész és az 1999-ben ezt követő Bridget Jones naplója 2. – Mindjárt megőrülök! 40 országban jelent meg és több mint 15 millió példányban kelt el: világszerte több millió olvasó szívét ragadta el Bridget Jones önironikus naplójegyzeteivel – modern, dolgozó nőként, túlzott alkohol- és kalóriabevitelével, nikotinfüggőségével, állandóan az Igazi Nagy Őt keresve. Helen Fielding hősnője által igen csak rátapintott az egyedülálló, harmincas éveit taposó nők problémáira, s nagy érzékenységgel, egyben kacagtató humorral ábrázolta csetlés-botlásaikat, küzdelmeiket a mindennapok zűrzavarában. S nem mellékesen újraolvastatta velünk a Büszkeség és balítéletet, valamint Csehov… Ibsen Hedda Gablerét.

A könyvekből készült azonos című filmek (2001 és 2004) – Renée Zellweger, Colin Firth és Hugh Grant főszereplésével – pedig még tovább fokozták az akkor már a szinglibibliaként olvasott naplók sikerét.

A 2013-ban kiadott harmadik rész – Bridget Jones naplója 3. – Bolondulásig – a második legnagyobb eladású regény volt abban az évben az Egyesült Királyságban, összesen 26 hétig állt a Sunday Times bestsellerlistájának első helyén, és több mint kétmillió példányban kelt el 36 országban. A kritikusok is rajongtak érte: Fieldingnek sikerül még mulatságosabbá, még érdekesebbé tennie Jonest. Ami aztán jócskán meg is mutatkozott a filmvásznon a 2016-os Bridget Jones babát vár című, a sorozat újabb kötetéből készült filmben – amely már Hugh Grant nélkül, de Patrick Demsey-vel és Emma Thompsonnal készült – Zellweger alakításában.

Az ezredforduló legszórakoztatóbb tetralógiájának humora mit sem kopott az első kötet megjelenését követő negyed évszázad során, ahogy szeretetteljes életvidámsága is csak úgy sugárzik – az Európa Könyvkiadó szeptemberben megjelenő jubileumi összkiadása, ha lehet, ezt még inkább kihangsúlyozza.

Külön bizonyíték erre a bónuszként szolgáló koronavirális napló.

Bridget Jones
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Bridget Jones

A szinglibiblia - Jubileumi díszkiadás - Mert megérdemled!

Helen Fielding
Európa Könyvkiadó, 2021.09.22.
A 20. század tíz legmeghatározóbb regénye közé sorolta a The Guardian a Bridget Jones napló-ját. Az 1996-ban megjelent első rész és az 1999-ben ezt követő Bridget Jones naplója 2. – Mindjárt megőrülök!