Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2020. november 19.
Adni mindig jó – csatlakozz te is jótékonysági adománygyűjtésünkhöz!

Adni mindig jó – csatlakozz te is jótékonysági adománygyűjtésünkhöz!

Kultúra és életmód

A 21 Nő az Egészségügyért Alapítvány immár három éve jótékonysági futással áll ki az egészségügy munkatársaiért és mindazokért a betegekért, akik az ünnepi időszakot kórházban kénytelenek tölteni. Idén a hatályos kormányrendeleteknek megfelelően a csoportos futásról le kell mondanunk. Ez azonban nem jelenti, hogy az adománygyűjtésről is elfeledkeznénk, épp ellenkezőleg: még több hangsúlyt helyezünk arra, hogy a kórházak dolgozói és betegei arcára mosolyt csaljunk adományainkkal. Matyi Alexandra, az Alexandra kiadócsoport vezetője kezdeményezésének köszönhetően idén a már hagyománynak tekinthető budapesti rendezvénnyel egy időben, Pécsett is 2020. december 5-e lesz az adományozás, a jótékonykodás napja.

A világjárvány sok szempontból felborította az életünket, megnehezítette a kapcsolattartást szeretteinkkel, bizonytalansággal telivé tette mindennapjainkat, és különösen nagy teher hárul az egészségügyi dolgozókra. Az idei Mikulás napi jótékonykodás épp ezért az összefogásról, az odafigyelésről szól, arról, hogy jó adni, másoknak örömet szerezni. Az eseményt az egészségügyi hatóságok érvényben lévő előírásainak megfelelően szervezzük, adományainkat a hagyományos csoportos futás helyett gépkocsikkal szállítjuk a programban résztvevő egészségügyi intézmények, árvaházak és idősotthonok számára.

November 25-ig várjuk azon cégek és magánszemélyek jelentkezését, akik adományaikat szeretnék betenni a Mikulás csomagjába: cukrot, diót, mogyorót, egyéb finomságokat, szép ajándékokat, könyveket és játékokat, amelyeknek örül a kórházban lévő gyermek és felnőtt, a beteg, az orvos, a szakdolgozó, s mindegyik munkatárs, akik nélkül nem működhet egyetlen egészségügyi intézmény sem. Mind cégek, mind magánszemélyek felajánlásait örömmel várjuk, akár nagyobb adományról, akár egy cipősdoboznyi ajándékról van szó. Az adományokat november 27. 16:00 óráig lehet eljuttatni az Alexandra kiadócsoport raktárhelyiségébe, az Alexandra Könyvesház Kft. 7630 Pécs, Üszögi-kiserdő u. 1. címre. Az adományozók nevét természetesen feltüntetjük az esemény Facebook-oldalán és a kiosztott kísérőlevelekben. Akkor se keseredj el, ha nem tudsz sokat adni! Minden felajánlást örömmel várunk, akkor is, ha „csak” egy cipősdoboznyi ajándékról van szó – hiszen valaki számára ez jelenti majd az örömöt Mikulás előestéjén. Tégy össze egy doboznyi ajándékot, címezd meg, hogy kórházi dolgozónak vagy éppen betegnek, felnőttnek vagy gyermeknek szánod-e, és mi garantáljuk, hogy eljuttatjuk azt a megfelelő helyre. Futás helyett ezúttal gépkocsival.

Az érdeklődők a Facebookon meghirdetett eseményhez tudnak csatlakozni, ahol részletes információt kapnak. Az adományokkal kapcsolatban pedig az [email protected] címen lehet jelentkezni. Előre is köszönjük a részvételt és a támogatást!