Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2022. február 25.
Alexnek, a kíváncsi szurikátának most már rengeteg barátja van!

Alexnek, a kíváncsi szurikátának most már rengeteg barátja van!

A könyves világ hírei

Több száz gyermekrajz érkezett az Alexandra Kiadócsoport I. Alex Suli rajzpályázatára, amelynek témája Alex, a szurikáta és barátai volt – február 21-én pedig kihirdetésre kerültek a pályázat győztes alkotásai is.

Alex Suli: Képes gyermeklexikon
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Alex Suli: Képes gyermeklexikon

Alexandra Kiadó (A)
Alex Suli
Gyermekünk élénken érdeklődik a világ dolgai iránt? Tudni szeretné, mi fán terem az adó, mire való az akkumulátor vagy mit jelent a szólásszabadság? Alex, a kíváncsi szurikáta segít!
Ebben az 5-10 éveseknek összeállított szótárban jó eséllyel megtalálunk mindent, amire egy ilyen korú óvodás vagy kisiskolás kíváncsi lehet.

„Mielőtt még kihirdetnénk a nyertes pályázókat, szeretnénk megköszönni nektek azt a közel 1000 rajzot, festményt, montázst és kollázst, ami beérkezett hozzánk. A győztesek kiválasztásakor nagyon nehéz dolgunk volt, hiszen minden gyermekrajz sok mosolyt és örömöt okozott az Alexandra Kiadócsoport szerkesztőségének és Alexnek, a szurikátának, akinek így már rengeteg kis barátja van” – olvasható az Alex Suli hivatalos Facebook-oldalán.

„Két korcsoportban hirdetünk eredményt: 5–8 évesek és 9–14 évesek körében. Mivel azonban úgy éreztük, az első három helyezett kihirdetése nem elegendő, mindkét korosztályban további 12-12 rajzot közönségszavazásra bocsátunk itt, az Alex Suli hivatalos Facebook-oldalán! A közönségszavazásra kiválasztott alkotások ma délután kerülnek megosztásra, a pályázókat pedig a pályázat leadásakor megadott elérhetőségeiken értesítjük erről. A közönségszavazás egészen 2022. március 31-ig tart! A két korosztály rajzait külön albumokba töltjük fel, és a legtöbb lájkot begyűjtő egy-egy alkotást közönségdíjas oklevéllel és egy Alex Suli – Képes gyermeklexikonnal jutalmazzuk majd!”

Természetesen a győztes pályázók neve is nyilvános: összesen hat gyermek részesül névre szóló oklevélben és értékes Alex Suli-könyvcsomagban.

Az 5–8 éves korosztály dobogósai:
1.helyezett: Kártyás Borisz (5 éves)
2.helyezett: Czakó Mihály (5 éves)
3.helyezett: Haja Lilla Norina (2. osztályos)

9–14 éves korosztály:
1.helyezett: Spisák Réka (13 éves)
2.helyezett: Czotter Alíz Anna (9 éves)
3.helyezett: Jóvér Emma (9 és fél éves)

Ha szívesen gyönyörködnél szép, kedves és vicces gyermekrajzokban, látogass el az Alex Suli Facebook-oldalára, ahol március 31-ig még a közönségdíjas alkotások megtalálásában is segíthetsz!