Nincs engedélyezve a javascript.
263514045_10158862629562635_5683411307402082107_n.jpg
Matyi Alexandra
augusztus 7.
Kiadóvezetőnk augusztusi könyvajánlója

Kiadóvezetőnk augusztusi könyvajánlója

Könyvajánló

Kedves Olvasóink!

 

Közeleg a nyár vége – és akármilyen szomorúan is hangzik ez a kijelentés, számunkra és az olvasók számára mégis örömteli híreket hoz: egyre több őszi újdonságunk válik ugyanis elrendelhetővé, vagy legalább az előkészületben lévő köteteink között elérhetővé az oldalunkon! Augusztusi hónapköszöntőmben most ezek közül ajánlok párat nektek.


Mielőtt azonban belevágnék a könyvajánlómba, azt is hadd osszam meg veletek, hogy ebben a hónapban végre újraindulnak az Alexandra Kiadócsoport szépséghibás és akciós könyvvásárai! Először Miskolcra, aztán Budapestre látogatunk – augusztus 19-én és 26-án –, majd ezeket követi még országszerte sok más új és régi helyszín, egészen év végéig. Ha nem szeretnétek lemaradni a vásárjainkról, esetleg ötletetek, kérésetek lenne arra vonatkozóan, hogy hova látogassunk még el a közeljövőben, csatlakozzatok VIP Facebook-csoportunkhoz, ahol mindenről elsőként értesülhettek. Mindig hatalmas öröm számunkra, hogy a könyvvásárokon személyesen is találkozhatunk ezzel a szuper, támogató közösséggel, így igyekszünk mindent a ti igényeitek szerint formálni. Közelgő vásárjainkra például szinte teljesen új készlettel, más könyvekkel érkezünk – hogy azok is találjanak újdonságokat, akik a korábbiakon már részt vettek! Egy dolog azonban mindig változatlan: a hihetetlenül kedvező árak.

Most pedig lássuk, milyen nagyszerű könyvek várnak rátok augusztusban és az ősz során!

Nagyon-nagyon vártuk, és most végre veletek is megoszthatjuk: magyar nyelven az Alexandra Kiadó gondozásában érkezik Britney Spears világszerte várva várt önéletrajza! A pop ikon végre saját maga mondja el történetét szabadságról, hírnévről, anyaságról, túlélésről, hitről és reményről. Megalkuvás nélküli nyíltsággal és figyelemre méltó humorral megírt memoárja rávilágít a zene és a szeretet erejére, és annak fontosságára, hogy a nők végre a saját szavaikkal mondhassák el történetüket. Természetesen aki a kiadócsoport oldalain rendeli elő a könyvet, még a könyvesboltoknál is hamarabb teheti majd a polcára. Én már alig várom, hogy olvassam! 

A bennem lévő nő

A bennem lévő nő

Britney Spears
Alexandra Kiadó (A), 2023.
Britney Spears végre saját maga mondja el történetét szabadságról, hírnévről, anyaságról, túlélésről, hitről és reményről.

Hasonlóan izgatott várakozás övezi Lucy Score elképesztő sikerű Knockemout-sorozatát is, és bizony: szeptemberben érkezik a folytatás! Az Amit sosem fedünk fel legalább annyira humoros, izgalmas és szexi, mint az Amin sosem leszünk túl – nem véletlen, hogy elődjéhez hasonlóan hetekig vezette a nemzetközi toplistákat. Most a másik Morgan fivéren, az igazi jófiú Nashen, és dögös új szomszédján, Linán a hangsúly. Ahogy Lucy Score maga mondta a Moobiusnak adott interjújában

„Nash és Lina egyértelműen ellentétek, akik vonzzák egymást. Ami egy flörtölős barátságnak indul, szép lassan átalakul utálattá, majd szerelemmé – miközben mindketten a saját titkaikat őrizgetik a világ elől. Most Nashnek kell meggyőzni a mindenféle elköteleződés elől menekülő Linát, hogy vele maradjon.”

Amit sosem fedünk fel

Amit sosem fedünk fel

A jófiúk mindig a jólányokat választják… Vagy mégsem?

Lucy Score
Pioneer Books, 2023.09.22.
Knockemout
A Morgan fivérek közül mindig is Nasht tartották a jó fiúnak: ő a megbízható rendőrfőnök, mindenkire kedvesen mosolyog, és ott segít, ahol tud. Azonban Nash épp egy lövöldözésben szerzett sérüléséből lábadozik, és az eset óta pánikrohamok és rémálmok kínozzák. Nem önmaga többé, de képtelen segítséget kérni a szeretteitől.

Előrendelhető a Másodvirágzás szerzőjének harmadik, Trió című regénye is, amely a Könyvfesztiválra érkezik majd – akárcsak Valérie Perrin is! Nagyon boldoggá tesz, hogy lehetővé tudjuk tenni az olvasóink számára, hogy találkozzanak azzal a világszerte hatalmas népszerűségnek örvendő francia írónővel, aki a Másodvirágzás és A vasárnap koldusai című könyveivel olyan sokunk számára okozott maradandó olvasmányélményt az elmúlt két évben. Ebben a megrendítő és lebilincselő történetben pedig a kamaszkor mélységeit tárja fel előttünk, a múló időét, amely nemcsak egyesíthet minket, hanem akár közénk is állhat, hogy mindörökre elválasszon egymástól.

Trió

Trió

Valérie Perrin
Európa Könyvkiadó, 2023.09.18.
Mulandó és örök, mint az ifjúság, a barátság, a szerelem.
1986. Adrien, Étienne és Nina a felső tagozaton ismerkednek meg egymással, és rövid időn belül elválaszthatatlan barátokká válnak. Van egy közös álmuk: együtt akarják elhagyni a porfészket, ahol felnőttek, hogy Párizsba költözzenek, és mindörökre együtt maradjanak.

Azoknak, akik szeretik a forró könyveket, és nincs ellenükre, ha mindez egy különleges fantasyvilágban játszódik, két jó hírem is van: ősszel folytatódik a Sóvárgás-sorozat a negyedik, Hadakozás című résszel, és hamarosan magyarul is olvasható lesz az elmúlt évtized egyik legnagyobb könyvsikere, a Rendíthetetlen is. 

Hadakozás

Hadakozás

Tracy Wolff
Cartaphilus Könyvkiadó, 2023.11.10.
Sóvárgás
"Ez egyáltalán nem az ő hibája. Ha viszont most megölöm, miközben tehetetlenül hever előttem a földön, az igenis az én hibám lesz. Ezzel a bűnnel pedig nem fogok tudni együtt élni."
A Katmere tanárait és diákjait elrabolták, közeleg a háború.

Tracy Wolff könyveit talán már senkinek sem kell bemutatnom, de Karen Lynch romantikus természetfeletti regénysorozatáról hadd meséljek egy kicsit: vámpírokról, alakváltókról és démonokról már hallottunk – ebben a világban azonban semmi sem az, aminek látszik. A tizenhét éves Sara Grey élete romokban hever, amióta brutálisan meggyilkolták az apját, ráadásul misztikus képességét is titkolnia kell. Apja halálának okait kutatva Sara olyan kockázatokat vállal, amelyekkel egy szadista vámpír figyelmét is felkelti. A sors azonban az útjába veti Nikolast, a harcost, aki akkor is megvédi a lányt, ha az a háta közepére sem kívánja. Jól hangzik, ugye?

Rendíthetetlen

Rendíthetetlen

Olykor a bennünk rejtőző démonok valódiak

Karen Lynch
Cartaphilus Könyvkiadó, 2023.09.12.
Rendíthetetlen
Sara Grey élete tíz éve romokban hever, amióta brutálisan meggyilkolták az apját. Immár tizenhét esztendős, de a borzalmas nap emléke nem hagyja nyugodni, és megszállottan próbál értelmet találni a történtekben. Élete titkokkal teli, családja és barátai mit sem sejtenek az őt körülvevő természetfeletti világról és a lány misztikus képességéről.

Nagy örömömre szolgál, hogy végre egy olyan könyvet is előrendelhetővé tudtunk nektek tenni, amelyre tudom, hogy sokan évek óta vártok: kizárólag a kiadócsoportunk felületein újra elérhető a Kristálybiblia! A megjelenése óta eltelt szűk két évtizedben a  világszerte ismert ezoterikus gyógyító és vallástudós Judy Hall könyve a világ első számú útmutatójává vált a kristályok világában – most pedig végre az is beszerezheti, aki a legutóbbi kiadás megjelenésekor lemaradt róla.

Kristálybiblia
Kiadóvezetőnk kedvence

Kristálybiblia

Amit a kristályokról tudni érdemes

Judy Hall
Lux Kiadó, 2023.11.17.
A megjelenése óta eltelt szűk két évtizedben a Kristálybiblia a világ első számú útmutatójává vált a kristályok világában. A könyv formátuma révén könnyen rátalálunk az általunk ismert kristályokra, és azonosíthatjuk a számunkra ismeretleneket.

A Mester rajongóinak is hozunk ám újdonságot: előrendelhető ugyanis Stephen King legújabb regénye, a Tündérmese. Lenyűgöző esti mese egy fiúról, aki alászáll egy titokzatos, rejtett országba, hogy megmentse beteg kutyája életét, és megküzdjön e másik világot elátkozó gonosszal – mindezt természetesen Stephen King jól ismert, szórakoztató és félelmetes stílusában. Kihagyhatatlan mind a szerző, mind pedig a fantasy rajongói számára!

Tündérmese

Tündérmese

Stephen King
Európa Könyvkiadó, 2023.09.20.
A legendás történetmondó, Stephen King képzelete legmélyebb kútjába merül alá ebben a varázslatos regényben. A Tündérmese kiválóan ötvözi Óz Smaragdvárosát a Grimm fivérek meséivel és az üveghegyen túl is rettegve hallgatott gótikus rémtörténetekkel. Lenyűgöző esti mese Stephen King jól ismert szórakoztató és félelmetes stílusában.

Ha azonban inkább valós eseményeken alapuló történetekre vágytok, két történelmi regényünket ajánlom nektek. Az auschwitzi bába egy megtörtént eseményeken és valós személyek történetén alapuló regény azokról a bátor nőkről, akik Auschwitz poklában is képesek voltak megőrizni emberi mivoltukat. Anna, a bába és fiatal segédje, Esther a lehető legtöbb gyermeket mentik meg az azonnali haláltól Auschwitzban, és amikor felcsillan a remény, hogy a háború véget érhet, életveszélyes játszmába kezdenek. Az anyák számát tetoválják a táborból kimentett újszülöttekre, akiknek így talán egy nap esélyük nyílhat rá, hogy felleljék valódi családjukat… Ám Anna és Esther számára akadhat remény?

Az auschwitzi bába

Az auschwitzi bába

Meghalni jönnek a világra. Vajon megmentheti-e őket két bátor asszony?

Anna Stuart
Alexandra Kiadó (A), 2023.09.14.
Anna Stuart megtörtént eseményeken és valós személyek történetén alapuló regénye azoknak a bátor nőknek állít emléket, akik Auschwitz poklában is képesek voltak megőrizni emberi mivoltukat.

Ivan Sciapeconi pedig a második világháború egyik legkülönösebb igaz történetét kelti életre: 1942 nyarán negyven zsidó gyermek szállt le a vonatról az olaszországi Nonantola állomásán. A nácik halált szántak nekik, ám egész Nonantola népe melléjük állt. De mit tehet a békés polgárok csapata a könyörtelen nácik seregével szemben? A Negyven kabát és egy gomb megmutatja, hogy az emberség és a bátorság ragyogása a legsötétebb időkben is reményt nyújthat – ha nem engedünk a félelemnek és a közönynek.

Negyven kabát és egy gomb

Negyven kabát és egy gomb

Ivan Sciapeconi
Alexandra Kiadó (A), 2023.10.10.
A Negyven kabát és egy gomb a második világháború egyik legkülönösebb igaz történetét kelti életre, és megmutatja, hogy az emberség és a bátorság ragyogása a legsötétebb időkben is reményt nyújthat - ha nem engedünk a félelemnek és a közönynek.

Tudjátok, mindig is nagy figyelmet fordítottam arra, hogy az olvasást a lehető legfiatalabb kortól megszerettessük a gyermekekkel. 

Amióta azonban a kislányomat a szívem alatt hordom, még fontosabbnak, még testközelibbnek érzem ezt a küldetést. Így hát már most elárulhatom nektek: karácsonyra rengeteg gyönyörű, értékes, sokszor vicces mesekönyvvel készülünk nektek, és már alig várom, hogy ezeket édesanyaként ajánlhassam nektek! 

Nem kell azonban minden újdonságra olyan sokáig várni… Még az iskolakezdés előtt sok-sok munkafüzettel bővítjük az Alex Suli-sorozatot, hogy az óvodásoknak, kisiskolásoknak, valamint a szülőknek és pedagógusoknak a lehető legtöbb segítséget tudjuk nyújtani a 2023/2024-es tanévben (is). Nagy öröm számunkra, hogy egyre több gyermek gondol Alexre úgy, mint egy kis tanulóbarát, és rengeteg pozitív visszajelzést kapunk a munkafüzeteinkről. Nincs megállás: cél minden alsó tagozatos tantárgy és témakör!

Alex Suli - Alex kalandjai a nagybetűk országában

Alex Suli - Alex kalandjai a nagybetűk országában

2. osztály anyanyelv

Oszoli-Pap Márta
Alex Suli -  Alex felfedezi a törtek országát

Alex Suli - Alex felfedezi a törtek országát

3-4. osztály matematika

Fehér Sarolta, Józsa Tímea
Alex Suli - 100 mese Mátyás Királyról szövegértés feladatgyűjtemény

Alex Suli - 100 mese Mátyás Királyról szövegértés feladatgyűjtemény

8-10 éves korig

Fehér Sarolta
Alex Suli - Alex belép a kódolás világába

Alex Suli - Alex belép a kódolás világába

Józsa Tímea

És amíg a gyerkőcök gyakorolnak, a szülők megengedhetnek maguknak egy kis énidős olvasást – és egy pohár finom bort… Az olvasnivaló mellé kiváló italokat is tudunk ajánlani, hiszen a Moobius oldalán mostantól rendelhetők a Matias Borászat különleges borai is! Persze az, hogy mikor milyen típusú borhoz nyúlunk a legszívesebben, személy- és alkalomfüggő. A Matias Borászat palackjai alighanem bármilyen alkalomra megfelelőek lehetnek, így bátran válasszátok a számotokra legszimpatikusabbat! Ha azonban kis segítségre lenne szükségetek, a Borok menüpont alatt olvasható rövid ajánlóinkkal igyekszünk megkönnyíteni számotokra a választást.

0804_22-1.jpg

Ha pedig szeretnétek a nyár utolsó hónapját a belső fejlődésnek szentelni, ne felejtsétek el megnézni a Lux Világ mostanra igen széles – és még mindig folyamatosan bővülő – kínálatát! Akár csak egy kis löketre, akár komoly spirituális támogatásra van szükségetek, a Lux Világ eredeti, kiemelkedő minőségű termékeit azért gyűjtöttük nektek össze, hogy segítsenek benneteket az utatokon. Bátran ajánlom azoknak is, akik alapesetben nem tartják magukat spirituális embereknek. Könnyen lehet, hogy e különleges, hazánkban páratlan minőségű és kivitelezésű termékek közül valamelyik mégis megragadja a figyelmeteket, és ezáltal elindítanak benneteket egy olyan úton, amelyre nem is számítanátok.

Ha így lesz, kérlek, ezt nekünk is áruljátok el, hiszen semmi sem fontosabb számunkra, mint az őszinte visszajelzésetek!

Kívánom, hogy a nyár utolsó hónapja mindenkinek úgy teljen, ahogy elképzelte: pihenjetek vagy kalandozzatok, épüljetek, fejlődjetek – és persze olvassatok minél többet, hogy bűntudat nélkül kerülhessenek ősszel az olvasólistátok elejére újdonságaink!


Szeretettel,
Matyi Alexandra