Nincs engedélyezve a javascript.
profil_pics2-1.jpg
Pioneer Books
2023. június 2.
„Egy jó kisváros már önmagában is felejthetetlen karakter tud lenni” – Interjú Lucy Score-ral, az Amin sosem leszünk túl szerzőjével

„Egy jó kisváros már önmagában is felejthetetlen karakter tud lenni” – Interjú Lucy Score-ral, az Amin sosem leszünk túl szerzőjével

Interjú

Minden túlzás nélkül állíthatjuk, hogy Lucy Score romantikus komédiája, az Amin sosem leszünk túl az elmúlt évek egyik legsikeresebb regénye: 32 héten keresztül szerepelt a The New York Times bestsellerlistáján, világszerte több mint hatmillió eladott példánynál tart, emellett februári megjelenése óta állandó szereplője a hazai könyves toplistáknak és közösségi tereknek is.

Amin sosem leszünk túl

Amin sosem leszünk túl

Ez a rosszfiú aztán nem fog belezúgni a jó kislányba!

Lucy Score
Pioneer Books, 2023.02.21.
Knockemout
Knox örömmel játssza a rosszfiú szerepét, az életét pedig épp úgy szereti, mint a kávéját: magában. Egyedül basset houndját, Waylont tűri meg maga mellett. Knox ki nem állhatja a drámát, még akkor sem, ha az egy szökevény menyasszony formájában kopogtat az ajtaján.

A siker persze nem meglepő, hiszen az Amin sosem leszünk túlban megvan minden, amire egy romantikus könyv esetén vágyhatunk: a szívmelengető és vicces pillanatok mellett tele van forró jelenetekkel, izgalommal – és persze mélyebb mondanivalóval is.

Néhány hete megkértük olvasóinkat, hogy Instagramon, TikTokon és a moly.hu felületén küldjék el nekünk azokat a kérdéseket, amiket feltennének
Lucy Score-nak… Most pedig elhoztuk nektek az írónő válaszait! Jó olvasást kívánunk hozzájuk!

A szerzői bemutatkozásodban olvasható, hogy olyan családban nőttél fel, ahol a vacsoraasztalnál a főszerep nem az étkezésé és beszélgetésé, hanem az olvasásé volt. Ebből kiindulva mindig is írónő akartál lenni, vagy azért hosszabb út vezetett idáig?

Kis koromban mérnök akartam lenni – aztán rájöttem, hogy ahhoz sajnos komoly matektudás kell. Ezek után úgy döntöttem, én leszek a következő Lois Lane, és a főiskolán újságírásra szakosodtam. De hamar rá kellett jönnöm, hogy a hírekről való tudósítás mégsem az én világom… Szerencsére ekkortájt jelent meg A szürke ötven árnyalata E. L. Jamestől, ami miatt fontolóra vettem, hogy én is írni kezdek egy romantikus regényt. (A többi pedig már történelem – a szerk.)

Amikor az Amin sosem leszünk túl című regényedet írtad, gondoltad volna, hogy ekkora nemzetközi siker övezi majd? Szerinted mi lehet népszerűségének a titka?

Írás közben sosem tudom, hogy az olvasók hogyan éreznek majd az új könyvemmel kapcsolatban. Csak arra összpontosítok, hogy én minden apró részletét imádjam, mielőtt útjára engedem a nagy világba. Az Amin sosem leszünk túl népszerűsége és az a rengeteg szeretet, amit a BookToktól kaptam (a könyves TikTok – a szerk.), minden elképzelésemet felülmúlta! Elképesztő, hogy milyen izgatottak az olvasók a sorozattal kapcsolatban! Nagy öröm azt látni, hogy a különböző emberek a történet különböző elemeivel azonosulnak. De úgy tűnik, a legtöbbünk Naomival és az állandó megfelelési kényszerével tud leginkább azonosulni.

De úgy tűnik, a legtöbbünk Naomival és az állandó megfelelési kényszerével tud leginkább azonosulni.

Knockemout hangulatos kisvárosát egy létező helyről mintáztad, vagy a képzeleted szüleménye?

Az egész a képzeletem műve! Egy kisvárosból származom, ezért nagyon élvezem, ha ilyen környezetbe helyezhetem a történeteimet. Egy jó kisváros már önmagában is felejthetetlen karakter tud lenni.

Tudjuk, hogy nehéz kérdés – mintha a gyermekeid közül kellene választanod –, de ki a kedvenced az Amin sosem leszünk túl szereplői közül?

Húha. Azt hiszem, Luciant kell választanom: a dörzsölt, sejtelmes külső alatt annyi minden rejtőzik. Nagyon élveztem az ő karakterét megírni!

Team Knox vagy Team Nash?

Mindkettő! Imádom, hogy annak ellenére, hogy a Morgan fivérek mennyire különbözőek, mindig számíthatnak egymásra. De ha választanom kéne, hogy melyikkel randizzak, Nasht választanám. Valamiért az ilyen srácok az eseteim: a sérült jófiúk, akik nem akarnak senkit sem közel engedni magukhoz.

Ki inspirálta Knox karakterét? (És ha létező személy, elmondanád, kérlek, hol lehet összefutni vele? 😊)

Haha! Knox karaktere először Jake Owen Down to the Honkytonk című számát hallgatva villant be nekem. A dal eszembe juttatott egy mogorva, kemény külsejű fickót, aki a kétkezi munkájával keresi a pénzét – és mielőtt észbe kaphattam volna, Knox Morgan már életre is kelt az oldalakon!

A Naomi és Knox között lévő szikra és a vonzalom egészen különleges: olvasás közben a legkisebb pillantásoktól kezdve egészen a legforróbb jelenetekig úgy érezhetjük magunkat, mintha mi is részesei lennénk ezeknek a (nagyon szexi) pillanatoknak. Honnan nyered az inspirációt ezekhez az érzésekhez és helyzetekhez?

Azt hiszem, szinte mindenki ismeri az érzést, amikor belezúgsz valakibe. És amikor ilyen erős érzéseid vannak, minden szituáció, minden közös pillanat különlegesnek tűnik. Én még mindig odavagyok a férjemért, szóval tőle szerencsére rengeteg inspirációt nyerek!

Annak ellenére, hogy az Amin sosem leszünk túl alapvetően könnyed olvasmány, komoly mondanivalója van a családról és a romantikus kapcsolatokról. Szerinted mi a legfontosabb üzenete a regénynek?

Lehet, hogy nem választhatjuk meg azt a családot, amibe beleszületünk, de mindannyiunknak lehetősége van kialakítani egy sajátot azokkal az emberekkel, akiket szeretünk, akik támogatnak bennünket.

Lehetőségünk van megválogatni, hogy kikkel vesszük körül magunkat, és idővel ők lesznek az új családunk.

A sorozat következő része, a Things We Hide From the Light év végén érkezik magyarul a Pioneer Books gondozásában. Mesélnél kicsit a hazai olvasóknak, hogy mire számíthatnak – természetesen spoiler nélkül? Mik a főbb különbségek és hasonlóságok a két regény között?

Olyan izgatott vagyok, hogy nemsokára a magyar olvasók is megismerhetik Nash és Lina történetét! Nash és Lina egyértelműen ellentétek, akik vonzzák egymást. Ami egy flörtölős barátságnak indul, szép lassan átalakul utálattá, majd szerelemmé – miközben mindketten a saját titkaikat őrizgetik a világ elől. A Things We Hide From the Light hasonlóan vicces és pörgős, mint az Amin sosem leszünk túl, de most Nashnek kell meggyőzni a mindenféle elköteleződés elől menekülő Linát, hogy vele maradjon.

Mit olvasol legszívesebben szabadidődben? Van esetleg könyvjavaslatod a Moobius olvasóinak?

Imádok olvasni! Mindenevő vagyok ilyen szempontból. A kedvenc könyveim közé tartozik A hipnotizőr szerelme Liane Moriartytól, és a The Obsession Nora Robertstől. Most pedig életemben először A herceg menyasszonyát olvasom – mert a filmet imádom!