Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2019. július 12.
Animációs sorozat készül Max Einstein kalandjaiból!

Animációs sorozat készül Max Einstein kalandjaiból!

Az Imagine Kids & Family, az Imagine Entertainment stúdió családbarát részlege elnyerte a Max Einstein-könyvek animációs sorozattá alakításának jogát, számolt be a Variety magazin.

James Patterson és Chris Grabenstein könyvsorozatának első kötete, A zsenikísérlet az Alexandra Kiadó jóvoltából jelenik meg idén magyar nyelven. Főhősnőnk, Max Einstein igazi kis géniusz, 12 évesen meghekkeli a New York-i Egyetem rendszerét, hogy bejárhasson az órákra, villámsakkpartikat játszik a parkban, és mindenfélét feltalál, hogy segítsen a hajléktalanokon. Egy nap felkeresi egy rejtélyes szervezet, hogy a tudomány segítségével megoldást találjon a világ legnagyobb problémáira. Azonban a Cég nevű gonosz társaság ennek a megakadályozására készül…

A könyv az első és egyetlen az Albert Einstein Gyűjtemény által jóváhagyott gyermekregény. Martin Cribbs, az Einstein örökség brand menedzsere így nyilatkozott az induló televíziós projektről:

„Megtaláltuk a tökéletes partnert a Max Einstein tévé sorozat létrehozásához. Az Albert Einstein Gyűjtemény számára kiemelten fontos Einstein örökségének a védelme, ezért alaposan megválogatjuk, kivel dolgozunk együtt. Az Imagine Kids + Family jó otthona lesz Maxnak.”

A stúdió, melynek olyan munkákat köszönhetünk, mint A Da Vinci-kód, az Egy csodálatos elme és a tavaly megjelent Solo: Egy Star Wars-történet, már dolgozott korábban Einstein örökségével. 2017-ben a Géniusz című sorozat első évadában mutatták be a zseni életének legfontosabb momentumait. Az új animációs sorozat lehetősége lelkesedéssel tölti el őket.

„Max nagyszerű karakter – briliáns elme, kíváncsi és magabiztos, és eltökélt szándéka, hogy jobbá tegye a világot. […] Megtiszteltetés, hogy az Albert Einstein Gyűjteménnyel és James Pattersonnal együtt dolgozva életre kelthetjük ezt a történetet.” – nyilatkozta Stephanie Sperber, az Imagine Kids + Family részleg vezetője.