Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
május 20.
Gyereknapi könyvajánlónk

Gyereknapi könyvajánlónk

Könyvajánló

Hogy miért is lenne olyan fontos a rendszeres olvasás?

Az egyik fő előnye, hogy a gyermekek értelmi és érzelmi intelligenciáját nagyban fejleszti, azonban további pozitív hatásai mellett sem érdemes elmenni: ugyanis a történetek által könnyeben feldolgozásra kerülnek az őket érő stresszhelyzetek. Növeli az íráskészséget, fejleszti a helyesírást és a szókincset. A könyvek által javulhat a koncentráló képesség is, hiszen az olvasás során össze kell rakni fejben a történetet. Gondoltátok volna, hogy ennyi pozitív hatása van az olvasásnak?

Érdemes jobban körbe nézni az oldalunkon, ugyanis több mint 600 gyermek és ifjúsági könyvet találhattok meg kínálatunkban. A sort egy hatalmas kedvenccel kezdjük, aminek külön előnye, hogy egy hétrészes könyvsorozat része – így ha megtetszik gyermekünknek, az elkövetkező ünnepekre is rögtön megvan az ajándékötlet!

Enola Holmes – A fekete batár esete

Egy vicces, szerelmes, de mégis kalandos történet a nyomozás izgalmasságáról, nehézségeiről, de ugyanakkor szépségeiről is. Nemcsak egy detektívtörténet, de egy valódi felnövéstörténet is, hiszen a könyvsorozaton keresztül az olvasó Enola Holmessal együtt válik a történet és a felnőttek világának részévé. Tökéletes olvasmány fiataloknak, tiniknek, de akár fiatal felnőtteknek is. (Netflix-rajongókról nem is beszélve!) A Nancy Springer által írt, hét darabból álló könyvsorozatban Enola Holmes izgalmas kalandjait követhetjük nyomon.

Enola Holmes - A fekete batár esete
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Enola Holmes - A fekete batár esete

Nancy Springer
Carta TEEN Kiadó
Enola Holmes rejtélyes ügyei
Gyanús körülmények között meghalt fiatal nők, egy baljós fekete hintó az éjszaka közepén - Enola Holmes visszatér!
A tizenöt éves Enola Holmes sikeres, független nőként él Londonban, miután végre nem kell rejtőznie híres fivérei elől.

„Sajátos dolog az idő: hiába hisszük, hogy megregulázhatjuk az óráinkkal, tetszése szerint rohan vagy vánszorog, mikor hogyan gondolja.”

Stranger Things – Mad Max Hawkinsban

Az igazi film- és sorozatkedvelők számára nincs is nagyobb öröm annál, mint egy karaktert minél jobban megismerni. Ez a könyv pontosan ezt tudja nyújtani az olvasók számára: betekintést nyújt a Stranger Things egyik legnépszerűbb és legbátrabb szereplője, Max gondolataiba, s ezáltal sorozatbeli tettei és reakciói még inkább értelmet nyerhetnek. A könyv elolvasása után pedig garantáltan sokkal több minden fogja felkelteni a nézők figyelmét!
Mielőtt ő lett volna Hawkins Mad Maxe… Max Mayfield mindig kilógott a sorból. Édesanyja minden próbálkozása ellenére sem lett belőle cuki, aranyos kislány, és inkább tölti az idejét a játékteremben, mint lányos elfoglaltságokkal.

Mad Max Hawkinsban
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Mad Max Hawkinsban

Stranger Things

Brenna Yovanoff
Cartaphilus Könyvkiadó, 2022.06.23.
Mielőtt ő lett volna Hawkins Mad Maxe… Az 1984 őszének rémisztő eseményeit új szemszögből megmutató Mad Max Hawkinsban az egyik legkedveltebb Stranger Things karakter lenyűgöző eredettörténete.

„Arra gondoltam, amit apától hallottam egyszer: a titka annak, hogy otthon érezzük magunkat a világ-ban, nem más, mint hogy tisztában legyünk a dolgok működésével.”

Az órakép

Az Óramágusok új, egyedi hang a fantasyben, ahol az Idő külön, mágikus univerzumként jelenik meg. Három, időmágiát használó nép: az óramágusok, a tündérek és a Szellemek közt dúl a konfliktus, az Idő természetének megértését és mágiájának használatát pedig különleges óraszerkezetek teszik lehetővé a varázslényekkel és -tárgyakkal, kastélyokkal, különleges tájakkal teli, multidimenzionális világban. A gondosan kidolgozott, vibrálóan izgalmas világ és az összetett, folyamatosan fejlődő karakterek világszerte több millió olvasó szívét hódították meg.

Az Óramágusok Oroszországban a második legnépszerűbb fantasysorozat, csak a Harry Potter könyvekből fogy több példány. Az Órakép a sorozat ötödik kötete. A hatodik rész, az Óraharc pedig már előkészületben van.

Az Órakép
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Az Órakép

Óramágusok V.

Natalia Sherba
Európa Könyvkiadó, 2022.09.14.
Óramágusok
Vasilisa Ognev tizennegyedik születésnapjára készülnek a Fekete Vérmek Várában. Óramágus apja és nagyanyja, a Fekete Királynő grandiózus meglepetéssel készül a nagy eseményre – kelepcét állítanak a bosszút forraló hatalmas Szellemnek. Ám a csapdába végül ők maguk kerülnek, és Astragor nagyratörő terveinél csak a megvalósításuk kegyetlenebb.

„Általában, az óramágiának köszönhetően, a vérmek birodalmában jó volt az idő, de a Fekete Királynő szerette a zivatarokat, így a felhőszakadást sosem cserélte napos időre.”

Anna Kadabra – Telihold klub

Számos történet által tudjuk, hogy varázslat és mágia szinte mindenhol körülöttünk van, vannak azonban olyan helyek, ahol ezek a különös erők mindennél erőteljesebbek. Ilyen hely Moonville is, a rozoga kis falu, ahol fura emberek élnek, akik fura históriákról pletykálnak maguk között. Az újrakezdés sosem egyszerű, pláne nem úgy, ha egy ilyen borzasztó és furcsa helyen kell megtenni, és ráadásul teljesen egyedül! Na jó, Anna azért nincs teljesen egyedül, hiszen melléje szegődik egy kedves cica, aki viszont macska lévén rejtélyesen el-eltűnik, ki tudja, hová…

Anna Kadabra 1.
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Anna Kadabra 1.

Telihold klub

Pedro Manas
Carta TEEN Kiadó
Anna Kadabra
Anna teljesen ki van akadva. Búcsút kell vennie otthonától, iskolájától, szeretett városától csak azért, mert a szülei úgy döntöttek, Moonville-be költöznek - egy poros kis faluba, amit boszorkányokról és mágiáról keringő legendák szőnek körül. Már csak ez hiányzott…

Max Einstein – Zsenilázadás

Max Einstein hétköznapjai máshogy telnek, mint a többi tizenkét éves gyereknek. Előadásokat tart egy New York-i egyetemen, megpróbálja elkerülni, hogy elrabolják őt és legjobb barátait, titkos küldetéseket teljesít milliárdos főnöke megbízásából, és rejtélyes kapcsolat fűzi Albert Einsteinhez. Ilyen életet él a Változást Hozók Intézetének legmenőbb ügynöke.

Egy Mumbai melletti falucska komoly vízproblémákkal küzd. Ezt a helyzetet csak egy csapat zsenigyerek oldhatja meg, ezért Max és barátai Indiába utaznak. De nem is olyan egyszerű megmenteni a világot, ha közben állandóan arra kell figyelniük, hogy el ne rabolja őket a kapzsi Cég, amely mások szenvedéséből profitál. Ráadásul úgy tűnik, az ellenség minden lépésüket ismeri. Lehet, hogy kém van a Változást Hozók között?

Max Einstein: Zsenilázadás
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Max Einstein: Zsenilázadás

Chris Grabenstein, James Patterson
Alexandra Kiadó (A)
Max Einstein
Max Einstein hétköznapjai máshogy telnek, mint a többi tizenkét éves gyereknek. Előadásokat tart egy New York-i egyetemen, megpróbálja elkerülni, hogy elrabolják őt és legjobb barátait, titkos küldetéseket teljesít milliárdos főnöke megbízásából, és rejtélyes kapcsolat fűzi Albert Einsteinhez.