Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
augusztus 5.
Augusztusi programok és újdonságok kiadóvezetőnk ajánlásával

Augusztusi programok és újdonságok kiadóvezetőnk ajánlásával

Könyvajánló

Kedves Olvasóink!

 

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én elemi szinten élvezem és szeretem a nyüzsgést. Minél több minden történik velem/velünk és körülöttünk, annál inkább azt érzem, hogy haladnak és fejlődnek a már útjára indított dolgok. Ebben a hónapban sincs ez másként, hiszen 2 hete közösen két könyvvásárra is kilátogattunk Narinával és Ádámmal. Dupla öröm volt ez számomra, mert ilyenkor szembesülök vele igazán, hogy milyen hatalmas a mi „könyvimádó családunk”, és ezeknek a pillanatoknak már részese a kislányunk is, aki már most fülig érő mosollyal szemléli a világot, és kíváncsian nézegeti a neki való könyveket. Semmihez sem hasonlítható megélések ezek: titeket és a kis családomat egy helyen látni, hiszen miattatok és értetek dolgozom minden egyes nap. Hamarosan újra találkozhattok velem, hiszen amikor csak tehetem, én is elutazom a kitelepüléseinkre!

 

Az Alexandra Kiadócsoport életében állandó az országos jelenlét, ugyanis a könyvvásárok mellett az Édesapám által alapított Matias Borászattal is járjuk a különböző fesztiválokat, így ha szívesen belekóstolnátok a pécsi borvidék ízeibe, akkor látogassatok el augusztusban a Szegedi Borfesztiválra. Az őszi szezont pedig a Budapesti Borfesztivállal és a Pécsi Napokkal indítjuk.

Várunk benneteket sok szeretettel!

Az Olvasás a Gyermekekért Alapítvány azzal a szándékkal jött létre, hogy olyan helyekre is eljuthassanak a könyveink, ahol nem feltétlenül adottak az anyagi lehetőségek ezek elérésére. Idén májusban meghirdettünk egy pályázatot, amelynek keretein belül 20, gyermekekkel foglalkozó intézményt támogatunk 850.000 Ft értékben, ezzel biztosítva a számukra elengedhetetlen könyveket. Július 12-én rengeteg jelentkező közül, hosszas és nehéz mérlegelést követően kiválasztottuk azt a 20 intézményt, amelyek részesültek a segítségünkben. A jövőben továbbra is azon leszünk, hogy ismét lehetőséget tudjunk adni egy ehhez hasonló kezdeményezésnek, amelyekkel megtapasztalhatják a gyermekek az olvasás örömét.

lucy_csoportborito.jpg

És ha már az olvasás által keltett jó érzésről esett szó, mindenképpen szeretném megemlíteni Lucy Score könyveinek töretlen sikerét, és azt a nagyszerű hírt is, hogy elindítottunk a Facebookon egy rajongói csoportot, ahol exkluzív tartalmak, eszmecserék és baráti közösség várja a hozzánk csatlakozókat. Egy igazán nőcis közösség Lucy-rajongóknak! A szemfüles követőink azonban nemcsak a csoport létrejöttét, hanem az egyre gyarapodó videós tartalmakat is észrevehették, ugyanis terveink szerint egyre több lesz ezekből, ezzel is erősítve a közösségünket és a könyvek szeretetének összefogó erejét. Mindenféle észrevételre kíváncsiak és nyitottak vagyunk, ami felőletek érkezik, ugyanis itt TI, olvasók vagytok a legfontosabbak, és az, hogy szívesen látogassatok el hozzánk, akár a social media felületeinkről, webáruházainkról, akár személyes vásárlásról legyen szó. Bátran keressetek, kérdezzetek minket! Ha azonban az otthon kényelméből szeretnétek vásárolni, és elveszettnek érzitek magatokat, akkor a Moobius Idővonala valódi segítség lehet, hiszen a korábbi olvasók általi értékelések alapján könnyebb lesz majd a döntés. Ha kiolvastátok a kiszemelt kötetet, akkor mondjátok el a véleményeteket, ezzel segítve a közösség többi tagjának döntését.

A választáshoz igyekszem én is egy kicsit hozzásegíteni titeket az általam kiemelt könyvekkel, így rögtön elsőként megemlítem a számomra egyik legjobban várt regényt, Holly Ringland tollából az Esther Wilding hét bőrét. A gyönyörűen megírt, érzékletes történetben a boldogság és a szeretett személy elvesztése okán érzett fájdalom kettőse keveredik, amely arra tanítja olvasóját, hogy egyik érzést sem kell elnyomni magunkban, hiszen ezek megélése vezet a lélek fejlődéséhez. Az elmúlással szembesülni és azt feldolgozni, a gyász folyamatának hullámzását megérteni nem könnyű feladat, ezért is tartottuk nagyon fontosnak, hogy legyen egy olyan kiadványunk is, amely támogató útmutatásul szolgál a nehéz pillanatokban. A köztes lét útjain a Tibeti halottaskönyv tanításaira támaszkodva segít feldolgozni a feldolgozhatatlant.

Esther Wilding hét bőre
Toplista

Esther Wilding hét bőre

Holly Ringland
Alexandra Kiadó (A), 2024.08.08.
Egy év telt el azóta, hogy Aura Wilding a tengerbe sétált Tasmania partjainál, és hozzátartozói azóta is hasztalan próbálkoznak megbirkózni elvesztésével. Miután Esther Wilding hazatér, hogy családjával együtt emlékezzen meg nővéréről, szülei rábízzák Aura naplóját, amelyben hét fotó látható, mellettük pedig rövid, rejtélyes versikék,
A köztes lét útjain

A köztes lét útjain

A Tibeti halottaskönyv útmutatásai a haldoklóknak és szeretteiknek

Lama Lhanang Rinpoche, Mordy Levine
Lux Kiadó, 2024.07.04.
"Életörömre szólító könyv ez. Arra biztat, hogy ne féljünk a halál természetes folyamataitól, addig azonban élvezzük ki életünk minden egyes pillanatát."
Al Zolynas, zen oktató

Életünk során rengeteg nehézséggel kell nap mint nap megküzdenünk, ám vannak olyan személyek, akik megjárják a poklot és az onnan kivezető utat. Ilyen ember Ambrus Attila is, aki szerzőtársával, Karizs Tamással mélyrehatóan és kendőzetlen őszinteséggel beszél a már gyermekkorából hozott mentalitásról, a bankrablásokról, a börtönben eltöltött évekről, a szabadulásáról és arról, hogy mekkora személyiségfejlődésen esett át ezen évek alatt. Ma már sikeres vállalkozóként, kétgyermekes családapaként éli életét egy vidéki kisvárosban, és célkitűzései között szerepel, hogy motivációs tréningekkel segítse a jövő generációját. Az Állj talpra! egy igazán inspiráló kötet, így nem érdemes ezt sem kihagynotok a listátokból.

Állj talpra!
Kiadóvezetőnk kedvence

Állj talpra!

Őszintén az újrakezdésekről

Ambrus Attila, Karizs Tamás
Európa Könyvkiadó, 2024.06.10.
Nyolcéves korában az apja azt mondta neki, hogy egy semmirekellő gyerek, aki felnőttként a börtönben fog megrohadni. Ezt az útravalót kapta Ambrus Attila, a Viszkis rabló, aki eddigi élete során összesen tizenkilenc évet töltött a rácsok mögött.

Az Európa Könyvkiadó gondozásában megjelenő Az örök szépség egy rendkívül izgalmas történet Helen Rappaporttól; egy viktoriánus korabeli kozmetikusról szól, aki számos hazugság és csalás által küzdötte fel magát az elitbe. Olvassátok el, hogyan tündököl és bukik el Madame Rachel.

Az örök szépség

Az örök szépség

Madame Rachel - Igaz történet Őfelsége szélhámos kozmetikusáról

Helen Rappaport
Európa Könyvkiadó, 2024.06.10.
Fordította: Dési András György

A másik izgalmas történet, amelyet ajánlanék nektek, Fernanda Melchor Ábrándozók című kötete, amely a mexikói társadalom törékenységét mutatja be, és hogy két kallódó fiatal élete miként fonódik váratlanul össze a parton folytatott bulizásban és a sorsfordító tervek szövögetésében.
Az ajánlómban nem szeretnék megfeledkezni a fiatalabb korosztályról sem: a hihetetlen népszerűségnek örvendő török származású írónő, Elif Shafak egy csoda szép történettel lepte meg olvasóit. A Muskátli egy rendkívül okos és kíváncsi lány történetét meséli el, aki nem tud megbékélni nevével, különösen azért, mert emiatt rendszeresen a társai célkeresztjében van. Magányában rátalál egy különleges földgömbre, amely elrepíti őt a nyolcadik kontinensre… És itt halkan megjegyezném, hogy én egyszerűen imádom a borítóját! Remélem, ti is szeretni fogjátok!

Ábrándozók

Ábrándozók

Fernanda Melchor
Európa Könyvkiadó, 2024.06.02.
Fordította: Vajdics Anikó
Muskátli

Muskátli

Elif Shafak
Európa Könyvkiadó, 2024.07.03.
Fordította: Nagy Marietta, Sipos Kata

Utolsóként a színezők szerelmeseinek kedveskednék, ugyanis nemrég egy igazán részletgazdag, ízig-vérig magyar kiadványunk született. A hazai kultúra ikonikus termékeit, helyszíneit és épületeit megelevenítő füzetben mindent megtaláltok, ami ránk, magyarokra leginkább jellemző. Az értékeink és hagyományaink megőrzését, emellett az új generációval való megismertetését rendkívül fontosnak tartom, így ha kedvet kaptatok hozzá, akkor keressétek a Hungarikumok színezőt, és színezzetek akár együtt a gyermekeitekkel.

Hungarikumok színező 6-10 éveseknek

Hungarikumok színező 6-10 éveseknek

Alexandra Kiadó (A), 2024.05.15.
Ismerkedj meg a hungarikumokkal ennek a csodálatos színezőnek a segítségével! Töltsd meg színekkel az ősi népi motívumokat, hangszereket, a különleges épületeket, vagy éppen a közismert magyar ételeket, keltsd életre a hazánkhoz kapcsolódó állatokat és növényeket! Légy te is részese a magyarság csúcsteljesítményének!

Az elmúlt időszakban olyan sok szép könyvünk jelent meg, hogy bevallom, én azt sem tudom, melyikkel kezdjem a sort; azért remélem, nektek egy picit tudtam segíteni a döntésben az ajánlómmal. Használjátok ki a nyár utolsó heteit, hogy újult erővel vághassatok neki az őszi időszaknak!
Pihenjetek sokat, lazítsatok egy pohár bor társaságában, és merüljetek el történeteinkben!

Szerettel, 
Alexandra