Nincs engedélyezve a javascript.
fb_logo_01-1.jpg
Cartaphilus Könyvkiadó
október 21.
Ausztrália sztárszerzőjének legújabb könyve

Ausztrália sztárszerzőjének legújabb könyve

Könyvajánló

Kate Morton elsöprő sikerű új regénye, a Hazatérés arról mesél, hogy mit teszünk meg szeretteinkért, és milyen hazugságokat mondunk eközben másoknak és magunknak. Megmutatja, mennyi árnyalata lehet egyszerre egy érzésnek.

„Tragikus, mélyen emberi, érzelmekkel teli. Hasonlóan Kate Morton korábbi műveihez, a Hazatérésnek is központi eleme a morális sokrétűség, ami mindig lenyűgözött. Mindegy, mit gondolunk a világról, mindig érdekes belelátni mások világlátásába és értékrendjébe. Csak ajánlani tudom ezt a könyvet azoknak, akik szeretik a jó történeteket, a remekül ábrázolt, fejlődőképes karaktereket, a mesterien adagolt fordulatokat, és szeretnének egy regény erejéig ellátogatni egy másik korba és másik helyre.”

Amazon, olvasói vélemény

Kate Morton gyerekkora költözésekkel teli volt, így széles körű rálátása nyílt több közösségre is. Már egyetemi évei alatt két, egyelőre publikálatlan kéziratot alkotott meg, ezek után, 2006-ban megjelent a The House at Riverton című könyve, amely a rá következő évben fel is került Richard és Judy nyári olvasási listájára az Egyesült Királyságban, méghozzá J. K. Rowling után.

Hazatérés
Toplista

Hazatérés

Kate Morton
Cartaphilus Könyvkiadó, 2024.09.16.
Adelaide Hills, Ausztrália, 1959 szentestéje. Egy tikkasztó nap alkonyán egy férfi szörnyű dologra bukkan a tájat uraló rejtélyes udvarház közelében. A rendőrség nagy erőkkel fog nyomozásba, és Tambilla kisvárosa rövidesen Dél-Ausztrália legrejtélyesebb gyilkossági ügyének helyszínévé válik.

1959 szentestéjén a költői Adelaide Hillsben egy férfi elé borzalmas látvány tárul egy rejtélyes udvarház közelében. A rendőrség minden tudását bevetve nyomozni kezd, és Tambilla kisvárosa rövidesen Dél-Ausztrália legrejtélyesebb gyilkossági ügyének helyszínévé válik.
Több mint 50 évvel később és több ezer kilométerrel távolabb Jesst, aki két évtizedet húzott le újságíróként Londonban, kirúgják. Kétségbeesetten kutat egy jó sztori után, hogy legyen némi bevétele. Egy váratlan telefonhívás miatt vissza kell térnie Sydney-be, ahol nagyanyja házában egy valódi bűncselekményt taglaló könyvre bukkan: a Turner családra 1959 szentestéjén lesújtó tragédia sikertelen nyomozásának történetére. A könyvet lapozgatva megdöbbentő kapcsolatot fedez fel a hírhedt gyilkosság és családja múltja között. Jess rálelt élete sztorijára; ám mindennek ára van. Ennek vajon mi?

„Mindent szerettem ebben a könyvben. A gyönyörű, burjánzó prózát. A magával ragadó, rejtélyekkel teli, többrétegű történetet. A mélyre temetett családi titkokat rejtő, omladozó kúriát. A hús-vér szereplőket, akiket a szívembe zártam. Kate Morton könyvei mindig is a kedvenc olvasmányaim közé tartoztak, és a Hazatérés is felkerül az örök kedvenceim könyvespolcára.”