Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
szeptember 2.
Szeptemberi programok és újdonságok kiadóvezetőnk ajánlásával

Szeptemberi programok és újdonságok kiadóvezetőnk ajánlásával

Könyvajánló

Kedves Olvasóink!


Jelenleg még az utolsó nyári napsugarakat élvezhetjük, ennek ellenére nálunk, a Kiadócsoportnál már a karácsonyi klasszikusok dallamai szólnak a fejekben! Bizony! Mi már megkezdtük a hangolódást, hogy idén télen is elhozzuk nektek Magyarország egyik legszélesebb és legszínesebb könyves kínálatát. Ahogyan a korábbi években, reményeink szerint idén sem fogunk csalódást okozni a könyvimádó közönségünknek, hiszen mindig arra törekszünk, hogy nálunk minden korosztály megtalálja a kedvére való olvasmányt. Izgalmas heteknek nézünk elébe több szempontból is, ugyanis folyamatosan adjuk le a nyomdáknak szebbnél szebb kiadványainkat, hogy biztosan megérkezzenek az ünnepi időszak és az új könyvekre vonatkozó jogszabály-módosítás hatályba lépése előtt. Hiszen már biztosan tudjátok, október 1. után az előrendelhető kötetekre csupán 10% kedvezmény adható, az adott időpont után megjelenteket viszont csökkentett mértékben akciózhatja a könyvpiac a megjelenéstől számított 1 teljes évig. Vagyis ha tehetitek, akkor a még most érvényes 30%-os előrendelői kedvezményünket érdemes kihasználni a Kiadócsoport felületein, hiszen így jelentős összegek maradnak a zsebekben.

Szeretném felhívni a figyelmeteket még egy fontos dologra! A 2024-es év folyamán rengeteg helyen megfordult az Alexandra Kiadócsoport Szépséghibás és akciós könyvvására, azonban – lassan az év végéhez közeledve – van olyan helyszín, ahová csak egy alkalommal tudunk ellátogatni. Kövessétek a helyszínek és időpontok listáját, hívjátok meg barátaitokat, ismerőseiteket, és élvezzétek ki a könyvvásárok nyújtotta extra kedvezményeket és lehetőségeket. Ha első kézből szeretnétek informálódni, és szeretnétek kényelmesen, külön idősávban, limitált létszámú vásárlóval közösen vásárolni, akkor nincs más teendőtök, mint belépni az Alexandra Könyvvásárok VIP zárt Facebook-csoportba, ahol a számos baráti beszélgetés, tapasztalatcsere és extra könyves tartalom mellett az általatok kiszemelt könyvvásárra szóló VIP-belépőt is nyerhettek. Várunk benneteket sok szeretettel!

Az őszi időszak nem szűkölködik az események sorozatában: hamarosan kezdetét veszi a 29. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál (szeptember 26–29.), ahol több hazai és nemzetközi szerzőnk is képviselteti magát az Európa Könyvkiadó standjánál, sőt még könyvbemutatóval egybekötött dedikálások is lesznek szép számban. Októberben ismét megnyitja kapuit az őszi Margó (október 10–12.) is, ahol Háy János Negyven év című verseskötete kerül bemutatásra Valuska László közreműködésével, továbbá Kovács Krisztián harmadik regényéről beszélget majd a szerző és a Nők Lapja szerkesztője, Ribánszky Ágota.

És most engedjétek meg, hogy ismét ajánljak nektek egypár kötetet, amelyek senki polcáról nem hiányozhatnak! Rögtön kezdem egy igazi klasszikussal. Stephen Kinget és munkásságát, azt gondolom, senkinek sem kell bemutatnom, ugyanis a rettegés nagymestere nemcsak a könyves világban örvend hatalmas népszerűségnek, hanem a filmvásznon is. A Csak sötéten szereted ismét egy olyan történet, amely nem fog csalódást okozni a műfaj rajongóinak!

Csak sötéten szereted
Toplista

Csak sötéten szereted

Stephen King
Európa Könyvkiadó
Várható megjelenés: 2024.09.30.
Fordította: Dranka Anita, Neset Adrienn, Pék Zoltán, Wertheimer Gábor, Palkó Katalin

És ha már az izgalmaknál tartunk: az Alexandra Kiadócsoport méltán népszerű szerzője, Szántó Dániel is előrukkol egy újdonsággal, így újra nyomozásba kezdhetünk, ezúttal egy kosárlabdázó rejtélyes eltűnése okán. A siófoki ragadozó drámai fordulatokkal átszőtt krimi, egyben megrázó lélektani történet.

A siófoki ragadozó
Toplista

A siófoki ragadozó

Szántó Dániel
Alexandra Kiadó (A)
Várható megjelenés: 2024.09.16.
2012-ben egy nagy jövő előtt álló, tehetséges kosarasfiúnak nyoma vész. Szalay Dragan, a siófoki csapat sztárjátékosa a Dombóvár elleni mérkőzést követően ünnepelni indul a barátaival, ám végül nem érkezik meg az úti céljához.

Kate Morton kötete hosszú idő után ismét elérhető a kínálatunkban, ami bizonyára sokak számára nagy boldogság, ugyanis az ausztrál szerzőnő rajongótábora igen népes. Hazatérés című regényét olvasva egy hírhedt gyilkosság és a főszereplő családja közti kapcsolatra derül fény: Jess ugyan rálelt élete sztorijára; ám a történetből kiderül, milyen árat kell fizetnie az igazság felderítéséért neki és a családjának. Az elsöprő sikerű mű a hazatérés keserédes érzéséről és a titkok romboló erejéről mesél – arról, mit teszünk meg szeretteinkért, és milyen hazugságokat mondunk eközben másoknak és magunknak.

Hazatérés
Toplista

Hazatérés

Kate Morton
Cartaphilus Könyvkiadó
Várható megjelenés: 2024.09.16.
Adelaide Hills, Ausztrália, 1959 szentestéje. Egy tikkasztó nap alkonyán egy férfi szörnyű dologra bukkan a tájat uraló rejtélyes udvarház közelében. A rendőrség nagy erőkkel fog nyomozásba, és Tambilla kisvárosa rövidesen Dél-Ausztrália legrejtélyesebb gyilkossági ügyének helyszínévé válik.

Általánosságban elmondható, hogy mindenki a teljes harmóniára, stresszmentes életre és a boldogság megtalálására törekszik, mégis van, hogy az odáig vezető úton elakadunk, és nem feltétlenül találjuk a kiutat. Ilyenkor segítségünkre lehetnek az olyan típusú önfejlesztő könyvek, amelyek új perspektívát nyújtanak, és átlendítenek a nehézségeken. Amikor a Lux Kiadó ötlete megfordult a fejemben, többek között ezek a gondolatok is szerepet játszottak a létrehozásában. Sok szeretettel ajánlom a köteteinket útkeresőknek és fejlődni vágyóknak, különösképp a legújabb előrendelhető kiadványunkat, amit Elaine Glass életvezetési tanácsadó és spirituális vezető írt, a labirintusjárásra alapozva módszerét. A Csendesedj el mindazoknak szól, akik erősebb kapcsolatot szeretnének teremteni testük és lelkük között, valamint a túlvilági és isteni erőkkel, amelyek legfőbb vágya, hogy támogassanak minket az örömteli és céltudatosabb élet megteremtésében.

Csendesedj el

Csendesedj el

Elaine Glass
Lux Kiadó, 2024.09.03.
Kövesd a labirintus ősi ösvényét az utazáson, amely során tested és lelked energiái révén újra összekapcsolódhatsz valódi éneddel.

Ép testben ép lélek, tartja a mondás. Ehhez szeretnénk mi is hozzájárulni dr. Christiane Northrup, az Egyesült Államok egyik legelismertebb és leginkább köztiszteletben álló nőgyógyászának és nőiegészség-szakértőjének könyvével, hogy könnyebben megérthessük a női test bonyolult és kifinomult működését, így nemcsak testünk mechanizmusait ismerhetjük meg, hanem azt is megtudhatjuk, hogyan őrizhetjük meg szervezetünk egészséges működését. Ha követjük a szakértő javaslatait, jelentősen csökkenthetjük az orvosi beavatkozások szükségességét.

Női test, női bölcsesség

Női test, női bölcsesség

Minden, amit a női testről tudnunk kell - az első menstruációtól a menopauzáig és azon túl

Christiane Northrup
Alexandra Kiadó (A)
Várható megjelenés: 2024.09.30.
"A női testet az öröm, termékenység, erő és jólét forrásának teremtették. Testeink összekötnek minket a holddal, az apállyal és a dagállyal és az évszakokkal. Templomok, amelyekben lelkünk lakozik."
A mai nők egyre kevesebbet foglalkoznak testi és lelki egészségükkel. Általában akkor kezdünk el önmagunkra figyelni, amikor testünk...

Végül egy lazább témakör felé vesszük az irányt, hiszen a Pioneer Books gondozásában korábban megjelent Karácsonyra állni fog! című Lucy Score-regény új címmel és új köntösben jelentkezik. Szerettük volna, ha a szerzőnő különálló kötetei az eredetihez hasonló dizájnnal jelennek meg, így a gyűjtők számára igazán jó érzés lesz majd együtt látni az amerikai sztárszerző csoda szép kiadványait. Fontos megemlítenem, hogy a beltartalom semmit sem változott! Aki még nem olvasta Lucy Score könyveit, azoknak bátran ajánlom, hiszen ízig-vérig romantikus, szórakoztató és szexi történetek.

Amit a hurrikán meghagyott
Toplista

Amit a hurrikán meghagyott

Lucy Score
Pioneer Books
Várható megjelenés: 2024.11.04.
A REGÉNY KORÁBBAN KARÁCSONYRA ÁLLNI FOG CÍMEN JELENT MEG.
A connecticuti Merry városa messze földön híres hangulatos karácsonyi vásáráról, amely nem csupán remek mulatság, hanem a település egyik legfőbb bevételi forrása is.

Remélem, hogy az őszi bekuckózós időszakot a mi könyveink társaságában töltitek majd, ha épp nem a könyvvásáraink vagy az irodalmi fesztiválok egyikén vesztek részt! A szülőknek, tanároknak és az iskolakezdő gyermekeknek sok erőt kívánok az új tanítási évhez, bár én ugyan még nem vagyok közvetlenül érintett, azonban pár év, és veletek izgulhatok. Olvassatok sokat, mélyüljetek el történeteinkben, és szemezgessetek a rengeteg újdonságunk közül!

Csoda szép őszt kívánok mindenkinek!

Szeretettel,

Alexandra