Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
december 15.
Az Alexandra Kiadócsoport négy könyve is kategóriagyőztes lett Az Év Könyve 2023 versenyben!

Az Alexandra Kiadócsoport négy könyve is kategóriagyőztes lett Az Év Könyve 2023 versenyben!

A könyves világ hírei

Idén második alkalommal került megrendezésre Az Év Könyve irodalmi verseny, melynek eredménye nem egy szakmai bizottság döntésén és véleményén alapszik, hanem rólatok, azaz az olvasókról szól. Bárki jelölhette az általa kedvencnek és legjobbnak ítélt könyvét, természetesen a verseny előfeltételeit teljesítve. A 2023-as versenyben azok a kiadványok indulhattak, amelyek 2022. október 1. és 2023. szeptember 30. között jelentek meg Magyarországon. 16 kategóriában lehetett a jelöléseket leadni, így idén ennyi győztes kerül kihirdetésre. A megmérettetés hagyományteremtő céllal jött létre, amelynek nem titkolt célja az olvasás népszerűsítése. Ebben az évben is a magyar irodalmi élet csodásan színes palettája tárult elénk, így mindenképpen érdemes szemezgetni a versenyre felterjesztett olvasmányok közül!

Az Alexandra Kiadócsoport idén négy díjat tudhat a magáénak: 2022-es ifjúsági kategóriában nyert díja után Leiner Laura egy újabb kategóriagyőzelemmel gazdagodott, történelmi tényirodalom témában II. Erzsébet királynő élete és a királyi család című könyvünk kapta a legnagyobb elismerést, spiritualitás és ezotéria témában a Lux Kiadó által gondozott Hét év Tibetben aratott sikert. Kicsit sem meglepő, hogy a rémtörténetek királya is szerepel a díjazottak listáján, Stephen King ugyanis a Tündérmese című regényével nyerte el a fantasy kategória végső elismerését.

A nyertesek teljes listáját a www.azevkonyve.hu oldalon láthatjátok.

Ha idén nem szavaztál, akkor jövőre ne felejtsd el, ugyanis az érvényes szavazók között rengeteg Moobius-ajándékutalvány kerül kisorsolásra!

Leiner Laura: 40 nyári nap

Leiner Laura a magyar kortárs irodalom meghatározó alakja, hétszeres Aranykönyv díjas ifjúsági író, A Szent Johanna gimi, a Bexi-sorozat, az Iskolák országos versenye-trilógiák és más bestsellerregények szerzője. A 40 nyári nap a felnőtté válás előtt álló fiatalokról szól, útjaik kereszteződéséből egy nem mindennapi kapcsolat alakul ki, ami nem csupán végigkíséri, de nagyban meg is határozza főszereplőnk, Zoé állatparkban töltött negyven nyári napját.

40 nyári nap

40 nyári nap

Leiner Laura
Carta TEEN Kiadó, 2023.04.26.
A tizenkilenc éves Zoé nyári munkát vállal egy állatparkban, ahol a flamingókerttel szemközti pultnál árusít pereceket a látogatóknak. A monoton napok fénypontját eleinte csak a reggeli HÉV-ezés jelenti számára, ahol megtetszenek egymásnak egy vele egy időben utazó, de eltérő megállónál leszálló sráccal.

II. Erzsébet királynő élete és a királyi család

Születésétől haláláig végigkövethetjük a már életében legendává vált II. Erzsébet életét, és exkluzív, szívbe markoló fotók révén lehetünk szemtanúi a királynő végső útjának, valamit a királyi család új nemzedéke színre lépésének. A II. Erzsébet királynő élete és a királyi család méltó mementója a legendás uralkodónak.

II. Erzsébet királynő élete és a királyi család

II. Erzsébet királynő élete és a királyi család

Alexandra Kiadó (A), 2022.11.18.
Ebből a lenyűgöző, festmények és fotók garmadájával illusztrált könyvből minden fontos részletet megtudhatunk II. Erzsébet uralkodásáról, a királyi család tagjairól és a brit monarchia történetéről.

Heinrich Harrer: Hét év Tibetben

A Lux Kiadó gondozásban megjelent könyv írója, Heinrich Harrer síelőként és hegymászóként szerzett hírnevet magának a második világháborút megelőző években, majd egész élete megváltozott, miután a háború kitörésekor brit hadifogságba került Indiában, és innen Tibetbe szökött. Az itt töltött hét év alatt a tibeti kultúra avatott ismerője vált belőle, és barátságot kötött az ifjú XIV. Dalai Lámával is. A kínai megszállás után Harrernek el kellett hagynia Tibetet, és élete végéig tartó harcba kezdett a tibeti kultúra megóvásáért. A Hét év Tibetben a nagy utazások története: a hegymászó több ezer kilométeres utat tesz meg szabadulása érdekében, de még fontosabb belső utazása, amely során megbékél önmagával, és a tibeti kultúra egyik legelszántabb védelmezője lesz.

Hét év Tibetben

Hét év Tibetben

Heinrich Harrer
Lux Kiadó, 2023.08.24.
1944. A világot ötödik éve borítja lángba és vérbe a második világháború. Az osztrák hegymászó, Heinrich Harrer és társai 1939 óta brit hadifogságban vannak Indiában, míg végül a sokadik szökési kísérletük sikerrel jár, és a Himaláján keresztül Tibetbe, majd a tiltott fővárosba, Lhászába jutnak. Harrer nagy és vészterhes idők tanúja lesz az itt töltött évek alatt: az épp trónjára lépő XIV.

Stephen King: Tündérmese

A horror koronázatlan királyaként emlegetett King újabb nagyszerű történetet vetett papírra. Írói stílusa egyedülálló, regényeiben különösen ügyel az apró részletekre. Könyvei világszerte hatalmas népszerűségnek örvendenek, történeteiből folyamatosan készülnek a filmadaptációk, így nem csoda, hogy Az Év Könyve 2023 idei legjobbjai között is szerepel a neve.

Tündérmese

Tündérmese

Stephen King
Európa Könyvkiadó, 2023.09.20.
A legendás történetmondó, Stephen King képzelete legmélyebb kútjába merül alá ebben a varázslatos regényben. A Tündérmese kiválóan ötvözi Óz Smaragdvárosát a Grimm fivérek meséivel és az üveghegyen túl is rettegve hallgatott gótikus rémtörténetekkel. Lenyűgöző esti mese Stephen King jól ismert szórakoztató és félelmetes stílusában.

„A Tündérmese lassan, komótosan építkező történet, ahol a fiatal, középiskolás főhős egy furcsa világban a jó és a rossz küzdelmének középpontjába kerül. A részletesen megrajzolt, beszédes tulajdonságokkal rendelkező karakterek és az egyedi hangulat miatt különleges mesélő King.”

moly.hu, olvasói vélemény