Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
július 10.
Az Alexandra Kiadócsoport nyári könyvajánlója

Az Alexandra Kiadócsoport nyári könyvajánlója

Könyvajánló

Rövid nyári könyvajánlónkban az érzelmek széles skálája jelenik meg: találtok izgalmas, szomorú, végtelenül romantikus, életigenlő és váratlan fordulatokban bővelkedő regényeket is.
Egy könnyed nyári estére, utazáshoz, vagy akár a vízpartra is jó szívvel ajánljuk válogatásunkat!

Garantált a kikapcsolódás az Alexandra Kiadócsoport könyveivel!

beach.jpg

Sheila O’ Flanagan: Ház a narancsligetek között

Juno Ryan úgy érzi, az élete nem is lehetne tökéletesebb. Radiológusként dolgozik, a szakmai élete sínen van, a szerelmével, Braddel pedig nem is lehetnének boldogabbak.
Juno világa teljesen összeomlik, amikor szerelme egy szörnyű tragédia áldozata lesz – és ha ez nem lenne elég, a nőnek a hírekből kell megtudnia, hogy néhai szerelme hazudott neki.

Ház a narancsligetek között

Ház a narancsligetek között

Kék ég, gyümölccsel teli narancsfák és a tenger - mi más gyógyír kellene a szívnek?

Sheila O'Flanagan
Alexandra Kiadó (A), 2023.06.08.
Juno Ryan úgy érzi, végre révbe ért az élete. Elismert radiográfus, és a dolgok nem is alakulhatnának jobban szerelmével, Braddel. Ám amikor a férfi egy szörnyű katasztrófa áldozata lesz, Juno világa összeomlik. Szerelme elvesztése már önmagában óriási tragédia, ráadásul a fiatal nőnek a hírekből kell megtudnia, hogy Brad egész végig hazudott neki.

„Izgalmas történet, gyönyörű helyszín, szerethető karakterek, csodálatos leírások – én is a Villa Naranjában éreztem magam a könyvet olvasva.”

Goodreads, olvasói vélemény

Leiner Laura: 40 nyári nap

A tizenkilenc éves Zoé nyári munkát vállal egy állatparkban, ahol a flamingókerttel szemközti pultnál árusít pereceket a látogatóknak. A monoton napok fénypontját eleinte csak a reggeli HÉV-ezés jelenti számára, ahol megtetszenek egymásnak egy vele egy időben utazó, de eltérő megállónál leszálló sráccal. Az idő előrehaladtával azonban Zoé a reggeli utazáson túl egyre több örömét leli az állatparki munkájában is. Zárkózottsága ellenére szép lassan összebarátkozik az állatparki dolgozókkal, különösen Szakóval, aki egyediségével és különleges gondolkodásmódjával tökéletesen kiegészíti az érettségi után megrekedt lányt, és segít tisztán látni önmagát.

40 nyári nap

40 nyári nap

Leiner Laura
Carta TEEN Kiadó, 2023.04.26.
A tizenkilenc éves Zoé nyári munkát vállal egy állatparkban, ahol a flamingókerttel szemközti pultnál árusít pereceket a látogatóknak. A monoton napok fénypontját eleinte csak a reggeli HÉV-ezés jelenti számára, ahol megtetszenek egymásnak egy vele egy időben utazó, de eltérő megállónál leszálló sráccal.

Libby Page: Strand

A Strand érzékeny humorú, bájos és szívmelengető történet barátságról, szerelemről és a közösség erejéről. Igazi jelenkori, nagyvárosi mese, amely felszabadít és erőt ad a nagy csatákhoz és a hétköznapokhoz.

„...esőben úszni számára az egyik legnagyobb öröm. Titkos boldogság, mint a pluszkanál barna cukor a reggeli zabkásájába, vagy az érzés, amikor olyan zokniba bújik bele, ami a radiátoron melegedett."

Strand

Strand

Libby Page
Alexandra Kiadó (A), 2019.
A londoni Brixton nyitott strandja különleges hely. Menedék a nagyváros forgatagában, felfrissülés a nyári forróságban, öröm a szomorú napokon, megkönnyebbülés nehézségek idején, társaság a magányban, egyedüllét a tömegben, emlékezés, gyógyulás - mindenkinek kicsit más.

Jenny Hale: A tengerparti ház titka

A romantikus regények koronázatlan királynőjének, Jenny Hale-nek legújabb magával ragadó romantikus kötete.
Nagymamája halála után Melanie teljesen elveszettnek érzi magát. Az idős asszony kérésére az örökségből megvesz egy tengerparti kis házikót abban a városban, ahol rengeteg időt töltöttek együtt, álmokat szövögetve. Ám a ház több titkot rejt, mint azt Melanie elképzelte. A felújítás során románcba bonyolódik az ácsmester Joshsal, akivel együtt fedezik fel Rosemary Bay titkait.

A tengerparti ház titka

A tengerparti ház titka

Jenny Hale
Cartaphilus Könyvkiadó, 2023.06.27.
Imádott nagymamája halála után Melanie Simpson teljesen elveszettnek érzi magát. Éveken keresztül ápolta a rákkal küzdő idős asszonyt, és most fogalma sincs, mihez kezdjen az életével. Ám nagyanyja végrendelete új célt ad neki. Gyerekkora kedvenc helyszínén, Rosemary Bayben, ahol annyi boldog órát töltött a Mamával, áll egy titokzatos ház.

Christine Féret-Fleury: Juliette nagy utazása

Juliette, a fiatal párizsi lány egyetlen szenvedélye a metrón olvasó emberek megfigyelése. Egy nap azonban hirtelen ötlettől vezérelve nem a megszokott megállóban száll le, és ismeretlen utcákon át igyekszik eljutni a munkahelyére – ez az apró tett pedig elég ahhoz, hogy megváltozzon az élete. A Juliette nagy utazása elragadó történet a könyvek erejéről, és arról, hogyan alakíthatják át az életünket a jelentéktelennek tűnő dolgok. Párizs és a könyvek szerelmeseinek különösen ajánlott!

Juliette nagy utazása

Juliette nagy utazása

Christine Féret-Fleury
Alexandra Kiadó (A)
Juliette, a fiatal párizsi lány élete menetrendszerű. Minden egyes nap ugyanazon a metróvonalon utazik, ugyanabban az időpontban. Egyetlen szenvedélye a körülötte olvasó emberek megfigyelése. Visszatérő utastársai vannak: az idős hölgy, a ritka kiadásokat gyűjtő férfi, a matematika szakos diáklány, a fiatal nő, aki mindig elsírja magát a könyv 247. oldalához érve.

Michelle Campbell: Idegen a parton

A Mindig a férj a tettes szerzőjének sodró lendületű pszichothrillerében kíméletlen tempóban követik egymást a fordulatok, és ne lepődjünk meg, ha elolvasása után sokáig riadtan szemléljük a házunk elé tévedő idegeneket.

„Elfehéredett ujjakkal kapaszkodtam az Idegen a parton rémisztő fináléjának olvasása közben. Michelle regénye kivételesen hátborzongató olvasmány.”

(A. J. Finn, a Nő az ablakban írója)

Idegen a parton

Idegen a parton

Michele Campbell
Pioneer Books, 2020.11.04.
Caroline Starknak bőven kijut a csapásokból. Nem elég, hogy a lánya kirepülése óta teljesen üresnek érzi az életét, a jelek szerint a férje is megcsalja, az újrakezdés reményében épített, méregdrága tengerparti házuk pedig teljesen feleslegessé válik.