Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2020. augusztus 30.
Az anyák sosem felejtenek. A lányok sosem bocsátanak meg.

Az anyák sosem felejtenek. A lányok sosem bocsátanak meg.

Előrendelhető újdonság

Helyettesítő Münchhausen-szindróma. Egy ritka pszichiátriai betegség, avagy a gyermekbántalmazás egy különösen kegyetlen módja – a szakvélemények megoszlanak e tekintetben. A kórkép megnyilvánulása, hogy egy szülő vagy a gondozó kitalálja, eltúlozza, súlyosbítja vagy előidézi az általa gondozott gyermek betegségét azzal a szándékkal, hogy a környezetében és az ellátó személyzet részéről együttérzést, figyelmet szerezzen magának.Ez a különösen érzékeny, sokszor vérfagyasztó téma ragadta meg Stephanie Wrobel figyelmét, aki egy iskolapszichológusként dolgozó barátnője hatására kezdett kutatómunkába a témában. Az eredetileg a reklámiparban tevékenykedő nő két évet töltött a helyettesítő Münchhausen-szindrómát elszenvedő gyerekek történeteit, memoárjait és szakmai cikkeket tanulmányozva, míg végül megfogalmazódott benne a kérdés: Vajon hol van a határvonal a gyermeked életét veszélyeztető hazugság és a mentális betegség, az őszinte jót akarás között? Ez a kérdés inspirálta első regénye, a Bocsáss meg, Rose Gold! megírására, amely az idei év egyik legnagyobb thrillerszenzációjává vált.

A Marie Claire, a Newsweek és a Book Riot által is 2020 legjobban várt könyvének választott Bocsáss meg, Rose Gold! két szemszögből mutatja be Rose Gold Watts és édesanyja, Patty kapcsolatát, kettőjük – szerencsére – nem mindennapi történetét. A szerzőnő zsenialitását bizonyítja, hogy mindkét főszereplővel könnyű azonosulnia az olvasónak: Patty édesanyaként szeretettnek és fontosnak szeretné érezni magát, míg a fiatal Rose Gold önállóságra vágyik. Ám kettőjük kapcsolata különösen mérgező, hiszen a lány 18 évig abban a tudatban élt, hogy súlyos beteg, mígnem kiderült, édesanyja mesterségesen tartotta ebben az állapotban. Patty 5 évet ült a börtönben lánya szándékos megbetegítése miatt. Szabadulása után Rose békejobbot nyújt anyjának, és befogadja otthonába, két hónapos kisfia mellé. Vajon meg lehet bízni az asszonyban, és Rose tényleg megbocsátott az őt csaknem két évtizeden át kínzó anyjának, vagy valami teljesen máson töri a fejét?

A kivételes könyv 30% kedvezménnyel előrendelhető a Moobius oldalán.

Bocsáss meg, Rose Gold!

Bocsáss meg, Rose Gold!

Stephanie Wrobel
Alexandra Kiadó (A), 2020.
Élete első 18 évét Rose Gold Watts abban a hitben töltötte, hogy súlyos betegségben szenved. Szondán keresztül táplálták, a haja csomókban hullott, mindent kihányt, a gyengeségtől kerekesszékbe kényszerült. Egy nap rendőrök jelentek meg náluk, és bilincsbe verve vitték el az anyját. Rose Gold varázsütésre meggyógyult.