Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
2020. október 28.
Öt izgalmas könyv, ami garantáltan ébren tart egész éjszaka

Öt izgalmas könyv, ami garantáltan ébren tart egész éjszaka

Könyvajánló

A halloween angolszász hagyománya egyre elterjedtebb itthon is, így sokan október végén a tökfaragásnak és jelmezkészítésnek szentelik szabadidejüket. Az új trendet lehet imádni és persze megvetni is, de egy biztos: a borongós, őszi hónapokra jellemző egyfajta sejtelmesség. Mikor máskor támadna kedve az embernek egy izgalmas, borzongató vagy egyenesen vérfagyasztó olvasmányhoz? Rövid gyűjteményünkkel most a segítségedre igyekszünk, hogy a legjobbakat válaszd könyvújdonságaink közül!

1. Stephanie Wrobel: Bocsáss meg, Rose Gold!

A Marie Claire, a Newsweek és a Book Riot által is 2020 legjobban várt könyvének választott Bocsáss meg, Rose Gold! két szemszögből mutat be egy különösen mérgező anya-lánya kapcsolatot. Rose Gold 18 évig abban a tudatban élt, hogy súlyos beteg, mígnem kiderült, édesanyja mesterségesen tartotta ebben az állapotban. Patty 5 évet ült a börtönben lánya szándékos megbetegítése miatt. Szabadulása után Rose békejobbot nyújt anyjának, és befogadja otthonába, két hónapos kisfia mellé. Vajon meg lehet bízni az asszonyban, és Rose tényleg megbocsátott az őt csaknem két évtizeden át kínzó anyjának, vagy valami teljesen máson töri a fejét?

Bocsáss meg, Rose Gold!
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Bocsáss meg, Rose Gold!

Stephanie Wrobel
Alexandra Kiadó (A), 2020.
Élete első 18 évét Rose Gold Watts abban a hitben töltötte, hogy súlyos betegségben szenved. Szondán keresztül táplálták, a haja csomókban hullott, mindent kihányt, a gyengeségtől kerekesszékbe kényszerült. Egy nap rendőrök jelentek meg náluk, és bilincsbe verve vitték el az anyját. Rose Gold varázsütésre meggyógyult.

2. Stephen King: Éjszakai műszak

Nem születhet lista thriller- és horrorkönyvekről a Mester alkotásai nélkül! A Stephen King legerősebb novellásköteteként emlegetett Éjszaki műszak felnőtteknek szóló esti mesék hátborzongató gyűjteménye. Rémisztő, elgondolkodtató és lenyűgöző elbeszélések csokra ez, melyekben a Mester a leghétköznapibb helyzeteket is képes jólesően borzongatóvá tenni. „…nem tudok úgy elaludni, hogy a lábam kilóg a takaró alól. Mert ha egyszer egy hideg kéz kinyúlna az ágy alól, és megragadná a bokámat…” – írja Stephen King e húsz kiváló elbeszélést tartalmazó kötet előszavában. Garantáljuk, hogy az Éjszakai műszak új kiadását olvasva hasonló gondolatokkal bújsz majd te is ágyba!

Éjszakai műszak

Éjszakai műszak

Stephen King
Európa Könyvkiadó, 2020.08.15.
„…nem tudok úgy elaludni, hogy a lábam kilóg a takaró alól. Mert ha egyszer egy hideg kéz kinyúlna az ágy alól és megragadná a bokámat…” – írja Stephen King e húsz kiváló elbeszélést tartalmazó kötet előszavában.
A félelem – hiába is tagadnánk – mindannyiunk életében jelen van. Emlékezzünk csak vissza gyerekkori mumusainkra, nyomasztó álmainkra, felnőttkori szorongásainkra.

3. Dov Aflon: Hosszú éjszaka Párizsban

A volt izraeli hírszerző, Dov Alfon debütáló regénye az elmúlt évek leghitelesebb kémtörténete. Amikor a párizsi Charles de Gaulle repülőtéren egy izraeli technológiai vállalat menedzsere eltűnik egy vörös ruhás nővel, mindenki pikáns kis kalandot sejt. Izrael azonban állandó harckészültségben áll, és Zeév Abadi ezredes, a hírhedt izraeli hírszerző alakulat, a 8200-as egység frissen kinevezett parancsnoka történetesen ugyanazzal a géppel érkezik a francia fővárosba. Az események felkeltik a párizsi rendőrségen dolgozó Léger felügyelő gyanakvását, és amikor a járat egy másik izraeli utasát is elrabolják - ezúttal szó szerint a hatóságok szeme láttára -, valóra válnak legrosszabb félelmei. A diplomáciai válság fenyegetésének árnyékában megkezdődik a hajsza, hogy azonosítsák az áldozatokat és elrablásuk okait, miközben egy titkos kínai kommandó a háztetőkről figyel, és a párizsi hullaházban egyre nyomasztóbbá válik az általában békés éjszakai műszak.

Hosszú éjszaka Párizsban
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Hosszú éjszaka Párizsban

Dov Alfon
Alexandra Kiadó (A), 2020.
Ha bealkonyul a Fények Városában… Amikor a párizsi Charles de Gaulle repülőtéren egy izraeli technológiai vállalat menedzsere eltűnik egy vörös ruhás nővel, mindenki pikáns kis kalandot sejt.

4. Elizabeth Klehfoth: Gyönyörű idegenek

Vajon hova tűnhetett Grace Fairchild, a gazdag ingatlanmágnás, Allister Calloway felesége? Miért hagyja hátra egy jómódú, gyönyörű fiatalasszony csodás otthonát és két kicsi gyermekét? Egyáltalán: önként távozott, vagy valami szörnyűség történt a család tóparti házában? Ha szeretted A pletykafészek hangulatát, ezt a könyvet ajánljuk neked! A sötét múltú Charlie minden erejével arra koncentrál, hogy előkelő gimnáziumában kivívja az őt megillető helyet a kiváltságosok között. Ám ahhoz, hogy a titkos társaság a sorai közé fogadja őt, részt kell vennie egy ördögi és kockázatos játékban, amivel életveszélyes titkokat bolygathat meg. Mert ha kiderül az igazság, Charlie egész világa darabjaira hullhat…

Gyönyörű idegenek
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Gyönyörű idegenek

Elizabeth Klehfoth
Alexandra Kiadó (A)
Vajon hova tűnhetett Grace Fairchild, a gazdag ingatlanmágnás, Allister Calloway felesége? Miért hagyja hátra egy jómódú, gyönyörű fiatalasszony csodás otthonát és két kicsi gyermekét? Egyáltalán: önként távozott, vagy valami szörnyűség történt a család tóparti házában?

5. Marco Malvaldi: Da Vinci gyilkos találmánya

A reneszánsz kor legnagyobb gondolkodóinak és művészeinek otthont adó Itália a kíméletlen politikai játszmák, a véres leszámolások és az orgyilkosságok földje. Egy rejtélyes haláleset azonban minden idők egyik legnagyobb lángelméjének, Leonardo da Vincinek is feladja a leckét, hiszen a tetemen semmi sem utal a halál módjára – ám a feltételezett gyilkosságnak Da Vinci sokak által vágyott találmányaihoz is köze lehet... A díjnyertes olasz krimiszerző, Marco Malvaldi legújabb regényében a 15. századi művelődéstörténet legismertebb alakját kelti életre. Ám a Da Vinci gyilkos találmánya nem életrajzi mű, hanem fikció, egy különleges detektívtörténet, amelynek főszereplője nem egy modern kori krimibe illő kiégett rendőrnyomozó, hanem maga a zseniális polihisztor.

Da Vinci gyilkos találmánya
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Da Vinci gyilkos találmánya

Marco Malvaldi
Alexandra Kiadó (A), 2020.
A neves olasz krimiíró, Marco Malvaldi regénye a tudományt és a történelmet a rejtélyességgel mesteri módon vegyítve kelti életre minden idők egyik legnagyobb lángelméjét, Leonardo da Vincit és korát.