Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
2020. július 26.
Stephen King új könyve a sikerlisták élén

Stephen King új könyve a sikerlisták élén

Könyvajánló

Az Intézet külföldi fogadtatása 2019-ben viharos siker volt. A regény az olvasók és a kritikusok egybehangzó véleménye alapján az utóbbi évek legijesztőbb és legjobb könyve a horror királyától. A Goodreads olvasói 2019-ben a legjobb horrornak választották, a The New York Times pedig az év 100 legfontosabb megjelenése közé sorolta.

Nem meglepő tehát, hogy a magyar megjelenés után két héttel ez a könyv vezeti a Libri Könyvesboltok sikerlistáját, letaszítva a trónról Orvos-Tóth Noémi Örökölt sors című könyvét..
Stephen King legújabb könyve természetesen a Moobius toplistájára is felkerült, jelenleg a második helyen szerepel.

A moly.hu könyves közösségi oldalon már megjelentek az első értékelések is, ezekből szemezgetünk.

Még mindig tud meglepetést okozni és szívet összetörni a Mester!

Amikor a kozmikus erők a felszín alatt mozognak. Olyan Philip K Dick-esen. Az összes „égi rend” felől érkező fenyegetés közül, amelyekkel eddig a King-hősök harcoltak, ez az embertelenségbe történő lassú kóborlás még félelmetesebb, mint a többiek. Hogyan válik egy ember szadistává, aki a gyermekekkel szembeni bántalmazást először szükséges gonosznak, majd végül rutinnak tekinti. A jó és a rossz, a gyermekek és a felnőttek, a rászorulók és a tehetősek története, de az egyes szereplők cselekedetei mögött világos motívumok vannak, miközben a történet életre kelti az írónak „bizonyos” kormányokkal kapcsolatos félelmeit.

King baromi jól ír női és gyerekszemszögből. Jelen esetben az utóbbira kapunk példát: attól, hogy valaki fiatal, még nem hülye, attól, hogy valaki naiv, még lehet bölcs – kedvenc írónk olyan érzékenységgel és tisztelettel bánik a gyerekek karaktereivel, ami mellé nehéz hasonló példát tenni.

Nem nagyon szoktam King-könyveket olvasni, de erre nagyon kíváncsi lettem. Két nap alatt elolvastam a könyvet. Nagyon izgalmas volt, végig fenntartotta a kíváncsiságomat, még csak nem is sejtettem, mi lehet a vége. Sőt még el is tudnám képzelni a valóságban is a történetet.

Nem kell csalódnom kedvenc írómban most sem. King zseniális még mindig. Akárhányszor olvastam egy-egy King-könyvet, mindig bajban voltam a top 10-es listámmal. Hiszen mindig az aktuálisan elolvasott könyv lépett fel az első 10 hely egyikére. Ez most is így van.

Az Intézet

Az Intézet

Stephen King
Európa Könyvkiadó
Az éjszaka közepén Luke Ellis szüleit brutálisan meggyilkolják a saját házukban, őt pedig elrabolják. Másnap Luke egy intézetben ébred egy ugyanolyan szobában, mint a sajátja, mellette pedig hasonló szobák nyílnak, bennük hasonló fiúkkal és lányokkal: mindannyian különleges természetfeletti képességekkel rendelkeznek.