Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
március 18.
Boldog boldogtalan a színpadon! Irodalmi esten Háy János új regénye a Várkert Bazárban

Boldog boldogtalan a színpadon! Irodalmi esten Háy János új regénye a Várkert Bazárban

A könyves világ hírei

„Könnyű azt szeretni, akit nem nehéz” – állítja Háy János József Attila-díjas író, költő legújabb nagyregénye, a Boldog boldogtalan kötetében. Öt évvel Háy János Kik vagytok Ti? nagyszabású színpadi bemutatkozása után a szerző újabb kötettel tér vissza a Várkert Bazár nagytermébe, hogy bemutassa azt az írását.

 

Boldog boldogtalan a színpadon! Irodalmi esten Háy János új regénye.

Boldog boldogtalan
Kiadóvezetőnk kedvence

Boldog boldogtalan

Háy János
Európa Könyvkiadó, 2024.03.25.
Ennek a könyvnek nyolcmilliárd ember a szereplője, köztük két töritanár, három színésznő, három magyartanárnő, két pszichológus, egy sátoraljaújhelyi könyvtáros és maga az elbeszélő is, meg persze egy csomó aranyos kis háziállat. Egy regény, amelyben történetek adják át a stafétát újabb történeteknek.

Ennek a könyvnek nyolcmilliárd ember a szereplője, köztük két töritanár, három színésznő, három magyartanárnő, két pszichológus, egy sátoraljaújhelyi könyvtáros és maga az elbeszélő is, meg persze egy csomó aranyos kis háziállat. Egy regény, amelyben történetek adják át a stafétát újabb történeteknek. Épp úgy, ahogyan felkapjuk az idős néni csomagját a lépcsőházban, hogy innét mi cipeljük fel az emeletre. Ahogyan szülők adják át a gyereket egymásnak: „Fáj a hátam, megfognád?” Ahogyan műszakváltáskor a munkatárstól átvesszük a feladatokat: „Majd nagyon figyelj arra a vevőre, mert gyanúsan viselkedik.” Olyan ez a könyv, hogy bárki könnyedén bele tud kuckózni - nehéz lesz megválni tőle.

Az új regény bemutatkozó, zenés irodalmi estjén közreműködik Orvos-Tóth Noémi klinikai szakpszichológus, az Örökölt sors és a Szabad akarat kötetek szerzője, akinek fő érdeklődési területe a transzgenerációs átadások, a korai kötődés felnőtt párkapcsolatokra gyakorolt hatásai és a traumák élethosszig tartó befolyása. Szintén az estre érkezik Petruska András zenész, a 2016-os A Dal című televíziós műsor különdíjasa. Petruska a magyar könnyűzenei szféra és az artpop unikális képviselője. Kiforrott zenei stílusában a klasszikus rock energiái és a kortárs zene hatásai keverednek, zenéjét meghatározza a játékos kísérletezés, határkeresés. Dalszövegei erősek, az Y generációra jellemző, burjánzó gondolatok hálójába engednek frappáns mód betekintést. Az este háziasszonya: Juhász Anna irodalmár.

2024. április 2-án, a Várkert Bazár Aposztróf irodalmi estjén bemutatkozik a Boldog boldogtalan – Háy János új regénye a színpadon!
Jegyvásárláshoz kattints a linkre! 


A szerző a helyszínen dedikálja az Európa Könyvkiadó gondozásában megjelenő új regényét.

A Várkert irodalom Aposztróf az idén 10 éves Várkert bazár 2017-ben alapított irodalmi sorozata, ami mára a Főváros leglátogatottabb havi irodalmi műhelye, fókuszban a klasszikus és kortárs magyar irodalommal. 75 est, 250 színpadi vendég, több tízezer látogató.