Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
szeptember 11.
Csodálatos történet az emberi esendőségről az időről, a barátság pusztító erejéről és a megváltó hatalmáról.

Csodálatos történet az emberi esendőségről az időről, a barátság pusztító erejéről és a megváltó hatalmáról.

Előrendelhető újdonság

Valérie Perrin magyarul eddig megjelent két regénye folyamatosan előkelő helyen szerepel a hazai toplistákon, a legnagyobb könyves közösségi oldalon (moly.hu) kiugróan magas a szerző értékeléseinek száma és az elért tetszési indexe. A Másodvirágzás és A vasárnap koldusai óriási sikert arattak és immár harminc nyelven, összesen több millió példányban keltek el világszerte.

A vasárnap koldusai

A vasárnap koldusai

Valérie Perrin
Európa Könyvkiadó, 2023.05.11.
A kivételes elbeszélői képességgel rendelkező Valérie Perrin első regényében finoman fonja össze a két fő történetszálat, így az önmagukban is poétikus történetek egymást erősítve teszik sokáig emlékezetessé a könyvet.
Másodvirágzás

Másodvirágzás

Valérie Perrin
Európa Könyvkiadó, 2022.06.03.
Violette egy francia kisváros temetőgondnoka. Férje tizenkilenc éve eltűnt az életéből, de a nő nem kerestette, hiszen már rég nem volt mit mondaniuk egymásnak. A férfi minden nap felpattant a motorjára, és mogorván, idegen nők illatát árasztva jött haza – ha egyáltalán hazajött.
Trió

Trió

Valérie Perrin
Európa Könyvkiadó, 2023.09.18.
Mulandó és örök, mint az ifjúság, a barátság, a szerelem.
1986. Adrien, Étienne és Nina a felső tagozaton ismerkednek meg egymással, és rövid időn belül elválaszthatatlan barátokká válnak. Van egy közös álmuk: együtt akarják elhagyni a porfészket, ahol felnőttek, hogy Párizsba költözzenek, és mindörökre együtt maradjanak.

„Ahogy az életünk változik, mintha parfümöt is cserélnénk, így múltunk különböző korszakaihoz más és más szagok, illatok tapadnak."

1986. Adrien, Étienne és Nina a felső tagozaton ismerkednek meg egymással, és rövid időn belül elválaszthatatlan barátokká válnak. Van egy közös álmuk: együtt akarják elhagyni a porfészket, ahol felnőttek, hogy Párizsba költözzenek, és mindörökre együtt maradjanak. 2017. Egy autó kerül elő a szülővárosuk melletti tóból. Virginie, az újságírónő kapja a feladatot, hogy tudósítson az ügy fejleményeiről. Lassan, lépésről lépésre tárul fel előttünk az a rendkívüli kötelék, amely a három gyermekkori jóbarátot összefűzi. Megtudjuk, hogy mi lett velük, hogy a barátságuk története miként kapcsolódik a hirtelen előkerült autóroncshoz.

banner-4.jpg

Valérie Perrin képes megragadni az élet dolgainak gyakran nem is sejtett árnyalatait. Ebben a megrendítő és lebilincselő történetben a kamaszkor mélységeit tárja fel előttünk, a múló időét, amely nemcsak egyesíthet minket, hanem akár közénk is állhat, hogy mindörökre elválasszon egymástól. 

Valérie Perrin 1967-ben született Remiremont-ban, a Vogézekben, majd beleunva a középiskolába, 1986-ban Párizsba költözött. Sok mindenben kipróbálta magát, volt eladó, üzletvezető-helyettes, forgatási fotós, forgatókönyvíró. 2003 óta Claude Lelouch filmrendező élettársa, és bár alkotótársként több filmet is jegyez vele közösen, az igazi ismertséget, nemzetközi hírnevet a regényei hozták meg számára. A magyar olvasók körében is népszerű Másodvirágzás és A vasárnap koldusai után a Trió a harmadik regénye.