Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2019. október 12.
Egy úttörő fotóművésznő előlép az árnyékból

Egy úttörő fotóművésznő előlép az árnyékból

Előrendelhető Whitney Scharer óriási nemzetközi sikert aratott első regénye, A fény kora.

Az érzéki, gazdag részletességgel megírt könyv Lee Miller, a hajdani Vouge-modellből úttörő fotóművésszé váló nő igaz története alapján íródott. Korábbi tanítója és szeretője, Man Ray, szürrealista fotóművész árnyékából kilépve Miller rövid időn belül saját jogán is elismert alkotóvá válik. Életútja elrepíti az olvasót a bohém Párizs kabarévilágától a második világháború által feldúlt európai hadszínterekig, a radikálisan új fotótechnikák feltalálásától a koncentrációs táborok felszabadításának dokumentálásáig. Mindeközben tanúi lehetünk egy ambiciózus nő személyiségfejlődésének, a szerelem és a művészi törekvések sokszor feloldhatatlan ellentétének és a célok eléréséhez szükséges áldozathozataloknak.

Paula McLain, a Szerelmünk romjai és A párizsi feleség írója a következőképp vélekedett a könyvről:

„Egyszerre elbűvölő és pengeéles. A fény kora vakmerően boncolgat mindent, amit eddig tudni véltünk Lee Millerről, a modellről és múzsáról, és művészként, szabadgondolkodóként, egy elképesztően inspiráló személyiségként mutatja be őt. Whitney Scharer figyelemre méltó új tehetség. Ez a regény minden oldalon tündököl.”

A fény kora
Rendelj három könyvet 3+2 jelzéssel ellátott kiadványaink közül, és további kettőt ajándékba adunk! A kedvezmény öt könyv kosárba rakása után aktiválódik, az öt megrendelt termékből a két legalacsonyabb árút adjuk ajándékba. Az akció más kedvezményekkel, kuponajánlatokkal nem összevonható, az akcióban szereplő könyvekre további %-os kedvezmények nem vehetők igénybe, a 3+2 akció keretein belül leadott rendelések esetén fix összegű, végösszegből levonásra kerülő kupon nem felhasználható.

A fény kora

Whitney Scharer
Alexandra Kiadó (A)
Párizs bohém világából a második világháború csatatereire és a koncentrációs táborok szörnyűségeihez vezet Lee Miller útja, aki Man Ray, Pablo Picasso és Jean Cocteau árnyékából kitörve a világ egyik első női haditudósítója és a korszak egyik legjelentősebb fényképésze lesz.