Nincs engedélyezve a javascript.
Alexandra Kiadó
2019. október 12.
Egy úttörő fotóművésznő előlép az árnyékból

Egy úttörő fotóművésznő előlép az árnyékból

Előrendelhető Whitney Scharer óriási nemzetközi sikert aratott első regénye, A fény kora.

Az érzéki, gazdag részletességgel megírt könyv Lee Miller, a hajdani Vouge-modellből úttörő fotóművésszé váló nő igaz története alapján íródott. Korábbi tanítója és szeretője, Man Ray, szürrealista fotóművész árnyékából kilépve Miller rövid időn belül saját jogán is elismert alkotóvá válik. Életútja elrepíti az olvasót a bohém Párizs kabarévilágától a második világháború által feldúlt európai hadszínterekig, a radikálisan új fotótechnikák feltalálásától a koncentrációs táborok felszabadításának dokumentálásáig. Mindeközben tanúi lehetünk egy ambiciózus nő személyiségfejlődésének, a szerelem és a művészi törekvések sokszor feloldhatatlan ellentétének és a célok eléréséhez szükséges áldozathozataloknak.

Paula McLain, a Szerelmünk romjai és A párizsi feleség írója a következőképp vélekedett a könyvről:

„Egyszerre elbűvölő és pengeéles. A fény kora vakmerően boncolgat mindent, amit eddig tudni véltünk Lee Millerről, a modellről és múzsáról, és művészként, szabadgondolkodóként, egy elképesztően inspiráló személyiségként mutatja be őt. Whitney Scharer figyelemre méltó új tehetség. Ez a regény minden oldalon tündököl.”

A fény kora

A fény kora

Whitney Scharer
Alexandra Kiadó (A)
"Inkább készítek fotókat, minthogy azok tárgya legyek" - jelenti ki a legendás szépség, Lee Miller, miután 1929-ben Párizsba költözik, hogy fotómodellből fotóművésszé váljon. A sors a neves fényképész-festő, Man Ray útjába sodorja, és a férfi végül beleegyezik, hogy a gyönyörű lány ne csak a modellje, hanem a tanítványa is legyen.