Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
2020. március 1.
Egyre több híresség hagyja ott a Facebookot

Egyre több híresség hagyja ott a Facebookot

Könyvajánló

Egyre több híresség fogalmaz meg kritikákat a Facebook adatvédelmi irányelveivel szemben, és törli profilját a közösségimédia-oldalról. Jaron Lanier, a Szilícium-völgy és a virtuális valóságok úttörője tíz szakmai és személyes érvet sorakoztat fel hamarosan megjelenő könyvében amellett, hogy miért kéne elhagynunk ezeket a veszélyes felületeket.

Stephen King még február elején jelentette be, hogy otthagyja a Facebookot, mondván, túl sok valótlan információ terjeng a politikai hirdetésekben, és nem bízik abban sem, hogy megvédenék a felhasználók személyes adatait.

Legutóbb a Tesla alapítója, Elon Musk nevezte „bénának” a Facebookot, és buzdította követőit, hogy hagyják el a közösségi oldalt. A Luke Skywalkert alakító Mark Hamill pedig ugyancsak Twitter-oldalán jelentette be, hogy eltávolítja a profilját:

Olyan csalódott vagyok, hogy Mark Zuckerberg többre tartja a profitot, mint az igazságosságot, hogy úgy döntöttem, törlöm a Facebook-oldalamat – mondta.

Lanier hamarosan megjelenő kötete, a Miért töröld magad azonnal a közösségi oldalakról? szakértői szemmel mutatja be a közösségi felületek működését, és bennfentes információk révén tárja fel, miként tartanak minket állandó megfigyelés alatt és manipulálják viselkedésünket a befolyásos nagyvállalatok. A szórakoztató, közvetlen stílusban megírt mű egyszerre indulatos kiáltvány és elgondolkodtató kézikönyv az offline megváltáshoz.

Miért töröld magad azonnal a közösségi oldalakról?
Rendelj három könyvet 3+2 jelzéssel ellátott kiadványaink közül, és további kettőt ajándékba adunk! A kedvezmény öt könyv kosárba rakása után aktiválódik, az öt megrendelt termékből a két legalacsonyabb árút adjuk ajándékba. Az akció más kedvezményekkel, kuponajánlatokkal nem összevonható, az akcióban szereplő könyvekre további %-os kedvezmények nem vehetők igénybe, a 3+2 akció keretein belül leadott rendelések esetén fix összegű, végösszegből levonásra kerülő kupon nem felhasználható.

Miért töröld magad azonnal a közösségi oldalakról?

10 érv

Jaron Lanier
Európa Könyvkiadó, 2020.03.02.
Ha Te is elképzelted már a mindennapjaidat a közösségi oldalak nélkül, vagy épp ellenkezőleg, úgy érzed, hogy létezni sem tudnál nélkülük, ez a könyv pont Neked szól.