Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
2020. június 27.
Válassz olvasnivalót kiadóvezetőnk ajánlásával!

Válassz olvasnivalót kiadóvezetőnk ajánlásával!

Könyvajánló

Oly sok a könyv, és oly kevés az idő! Nem csoda hát, hogy szívesebben választunk olyan könyvet következő olvasnivalóként, amiről a fülszövegben foglaltakon túl többet is tudunk. Ha neked is szükséged van egy bensőséges, saját véleményt tartalmazó ajánlóra ahhoz, hogy igazán hitelessé váljon egy könyv számodra, jó helyen jársz! Az Alexandra Kiadó vezetője, Matyi Alexandra saját oldalán osztja meg gondolatait aktuális és örök kedvenc olvasmányairól, így segítve a könyvimádókat a választásban. Az oldalán ráadásul mindenféle könyvkiadással kapcsolatos információról, és néhány esetben kulisszatitkokról is értesülhetsz, tehát érdemes követned! Lássuk hát, mely könyveket ajánlja Alexandra!

Holly Ringland: Szirmokba zárt szavak

Adrenalin. Mit is jelent ez a szó? Nagyon sok mindent.
Nekem most azt, amikor ezernyi könyv közül kiválasztottam a Szirmokba zárt szavakat, s az itthoni megjelenés után 2 hónapon belül elnyerte Az év könyve díjat Ausztráliában! Teljes joggal, hiszen nálunk is több ezer ember imádja ezt a könyvet, amellyel olyan sok minden miatt szerelembe lehet esni. Mit emeljek ki? A gyönyörű borítót, a belső illusztrációkat, vagy az utánozhatatlan tartalmat? Aki olvasta, tudja, milyen a virágok nyelvét érteni, együtt lélegezni velük. A szuper hír pedig az, hogy az írónő bejelentette, dolgozik már második könyvén, és alig várom, hogy az elsők között olvashassam el! Ha van kedved velem tartani, az olvasás szeretetében, akkor olvasd el ezt a könyvet.

Szirmokba zárt szavak

Szirmokba zárt szavak

Holly Ringland
Alexandra Kiadó (A), 2019.
A kilencéves Alice Hart a világtól elszigetelten él a tenger partján, ahol édesanyja elbűvölő virágai és azok titkos történetei megóvják bántalmazó apjától.

James Gould-Bourn: Szívedbe cammogva

Szívedbe cammogva

Szívedbe cammogva

James Gould-Bourn
Pioneer Books
Danny élete romokban hever. Feleségét egy éve vesztette el egy autóbalesetben, fia, a tizenegy éves Will pedig a tragédia óta nem beszél. A csapások ezzel még nem érnek véget: a férfit hamarosan a munkahelyéről is elküldik, emellett tartozik a főbérlőjének, aki megfenyegeti, hogy eltöri a lábát, ha nem fizet.

Jaron Lanier: Miért töröld magad azonnal a közösségi oldalakról?

Miért töröld magad azonnal a közösségi oldalakról? Hát nem ironikus egy ilyen című könyvet ajánlani ezen a felületen? Mint valószínűleg sokak számára, akik ezt a posztomat olvassák, számomra is nehezen elképzelhető az élet a közösségi média nélkül vagy legalábbis furcsa lenne nèlküle. A Facebook és az Instagram segítségével a világ másik felén lévő barátaimmal is beszélgethetek, és ritkán látott szeretteimet legalább a fotók révén közel érezhetem magamhoz. Eközben a kö̈zösségi média hatására sokszor éreztem már gombócot a torkomban, amiért az én arcom nem az elvártnak megfelelő, kipihent #nofilter állapotban van, vagy mert idén sem készítettem virtuális utazóblogot hihetetlen kalandjaimról. A könyv címe erős, a tartalma azonban nem utasításszerű, hanem árnyalt gondolatébresztés arról, hogy a közösségi média milyen szinten befolyásolja az életünket és az önmagunkról alkotott képünket. Nekem segített, hogy átgondoljam, én irányítom-e a közösségi médiában való jelenlétemet, vagy az vette át az irányítást én felettem, és vajon hol van az a pont, amikor azt mondom, ebből elég, és inkább előveszek egy könyvet, vagy szigorúan a telefonom nélkül kimegyek a természetbe. Az iróniát félretéve, nem csak az én véleményem szerint igényes összefoglalója ez a könyv mai életünk egyik legfontosabb témájának.

Miért töröld magad azonnal a közösségi oldalakról?

Miért töröld magad azonnal a közösségi oldalakról?

10 érv

Jaron Lanier
Európa Könyvkiadó, 2020.03.02.
Ha Te is elképzelted már a mindennapjaidat a közösségi oldalak nélkül, vagy épp ellenkezőleg, úgy érzed, hogy létezni sem tudnál nélkülük, ez a könyv pont Neked szól.

Alexander Norman: A dalai láma

A dalai láma

A dalai láma

Alexander Norman
Cartaphilus Könyvkiadó
A dalai láma egyetlen igazán hiteles életrajzát tartja kezében az olvasó - egy olyan elismert Tibet-szakértő tollából, aki jó ismerőseként és közeli munkatársaként talán minden más életrajzírójánál közelebbről ismerheti Tendzin Gyacót, a tisztséget 1950 óta betöltő spirituális vezetőt és magát az embert.

Anne Griffin: Legvégül

Érdekesség rólam, hogy mindig van legalább egy könyv a táskámban, hogy ha napközben akad néhány szabad percem, azzal tölthessem, amit a legjobban szeretek. És vannak olyan könyvek, amiket bár már kiolvastam, nehéz szívvel tenném ki őket a táskámból, ezért régóta hordozom őket magammal. Anne Griffin regénye, a Legvégül is ilyen, hisz nézzetek rá erre a gyönyörű borítóra! Ez a könyv azonban nem csak kívülről gyönyörű. Egy idős ember életét meséli el, a tetteket, amiket megbánt, és azokat az embereket, akik a legnagyobb örömöt okozták neki élete során. Szívszorító olvasmány bárkinek, aki kötődik a nagyszüleihez vagy más idős emberekhez, és csodás emlékeztető, hogy mindig a szívedre hallgass, és igyekezz jól bánni másokkal, hiszen lesz, amikor már csak az emlékük marad neked. Bátran ajánlom ezt a keserédes könyvet bárkinek, aki kész befogadni ezeket a gondolatokat!

Legvégül

Legvégül

Anne Griffin
Pioneer Books
A 84 éves Maurice Hannigan egy ír kisváros szállodájának bárjában üldögél. Az idős gazda egyedül van, mint mindig, de ez a nap mégis más, mint a többi. Húzz mellé egy széket, és tartsd készenlétben a poharad, mert Maurice végre kész arra, hogy elmesélje az életét!